Sivut

lauantai 16. tammikuuta 2016

Vaihtari-valmisteluja

No aukaisin minä sen oven eilenkin, koska piti vielä pojat kouluun ja käydä kaupungissa. Nyt on supisuomalaisia juttuja. Jopa luomukasvishernekeittoa, saa nähdä tuleeko sitä edes maistettua. Ajattelin siihen rinnalle lämpimiä voileipiä, niin saa kuitenkin vatsansa täyteen, jos on liian eksoottista. Voi olla meidän pojillekin... Mustikkapiirakan aion leipoa vaniljajätskin seuraksi, eikös se nyt ole aika suomalaista? Pannarikin on suunnitteilla yhdeksi illaksi. Kaapit täynnä kotimaista suklaata, lakuja (onneksi oli joulun jälkeinen ale) ja salmiakkia. Tummaa leipää. Karjalanpiirakat tehdään itse. Ostin myös grillattavaksi esikypsytettyä maissia sekä kasvismakkaraa ja vaahtokarkkeja, vaikka ne nyt niin kovin perinteisiä eivät olekaan. Oli vissiin tarkoitus viedä vieraat laavulle heti sunnuntaina. Eiköhän me pärjätä!

Ilta menikin sitten siivoillessa ja lepuutellessa. Ajattelin puunata pikku hiljaa ja jatkan tänään. Pojat hoitavat omat huoneensa ja esikoinen muuttaa sohvalle. Tyttö tulee illalla myöhään, bussi on lähikaupungissa vasta yhdeksän jälkeen. Yhden luokkakaverin äiti lupasi tuoda hänet meille, minä vastavuoroisesti sitten vien ensi lauantaina heidänkin vaihtarinsa takaisin bussille. Silloin kuopus on isällään ja pääsen irrottautumaan. 


Kuva napattu täältä


Ai niin, ja löysinhän minä vielä sen Suomikliseiden multihuipentuman: unikkokupin. Se oli ensin -30% alessa ja siitäkin vielä tippui 20% pois. Hinnaksi jäi alle kymppi, joten ajattelin, että se voisi olla mukava muisto vierailusta täällä ja meistä myös. 

6 kommenttia:

 1. Oi mitä oviseikkailuja sulla onkaan ollut, ja kissakuumettakin =) Kuullostaa tosi kivalta tämä vaihtarijuttu. Eväät on selvitetty ja ohjelmaakin. Teille on tulossa varmasti erittäin kiva ja muistorikas viikko!

  Muki on hieno =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo täällä maalla ei elämästä puutu vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Ei vais, oikeesti elämä on niin tasaista ja rauhallista, että pienestäkin episodista saa kokonaisen postauksen ;-)

   Mäkin uskon, että viikosta tulee kiva. Sinne leppoisaa viikonaihdetta.

   Poista
 2. Se on varmaan melkoinen kokemus likalle kun hän tänne pakkasen ja lumen keskelle tulee mutta uskon että teidän kanssa sitä jännitystä ei kestä kovin kauaa. Onneksi tuli hieman inhimillisemmät kelit ettei tyttöparan tarvitse kärvistellä -30 asteen kelissä.
  Kaikkea hyvää ja oikein mukavaa lauantaita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No meille on luvattu su-ma kuitenkin yli kahtakymmentä, joten on siinäkin eksotiikkaa, mutta toivotaan, että menee hyvin. Koulu on järkännyt paljon ohjelmaa mutta edellisvuosien palautteen perusteella ovat vähentäneet ilta-aktiviteetteja. Saavat välillä olla ihan rauhassakin - vaikka täällä meidän Majassa. Esikoinen on varmasti hyvä isäntä, miettii karjalanpiirakoiden teon opettamista ja kaikkea!

   Sinne kans, leppoisaa lauantaita!

   Poista
 3. Toivottavasti tyttö arvostaa sitä, miten paljon sie oot tehny ja suunnitellu sitä varten! Ja varmaan on uuvuksissa matkasta, kun ensin lentokoneella ja sitten bussilla ja vielä henkilöautollakin, se varmaan luulee olevansa jossain aivan korvessa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sehän ON jossain korvessa ;-) Mut joo, siis ne tosiaan tulee vast illalla kymmenen jälkeen, joten tänään se saa kernaasti iltapalan jälkeen vetäytyä heti omiin oloihinsa. Huomenna on uusi päivä!

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana