Sivut

maanantai 12. lokakuuta 2015

Roisimpaa rymsteerausta

Viikonlopun päivitykset olivat pikaisia ja lyhyitä ja sille oli syynsä. Sitä en osaa selittää miksi niin tapahtui, mutta meillä alkoi ihan hirveän ihana mööbleeraus. Ihan tuosta noin vaan perjantaina, syysloman alun kunniaksi. Olimme koko poppoo silloin jo kotona, minä vapaapäivällä, kuopus vatsavaivojen takia. Esikoinen taasen siksi, kun oli ensin torstaina kahdeksan tuntia koulussa ja siihen päälle vielä kolme tuntia teatterissa (jossa ei ole maailman paras sisäilma). Oli aika huonossa hapessa kun tuli kotiin yhdentoista aikaa illalla ja vielä aamullakin. Passitin hänet takaisin pehkuihin ja nousi huomattavasti pirteämpänä sitten lähempänä puolta päivää. Ja hyvä niin, koska minä jalostin kuningasideaa päässäni ja kello neljä päästin sen ilmoille: lähdetäänkö kaupunkiin ja ostetaan kuopuksen huoneeseen uusi sänky?


Ihme kyllä molemmat lapset vastasivat epäröimättä myönteisesti, eikä mennyt kuin kymmenen minuuttia, niin oltiin matkalla. Ja niiden kymmenen minuutin aikana olin varmistanut, että kyseistä sänkyä varmasti kaupassa on, ettei tule turhaa reissua. Kaikki lähti siitä, kun esikoinen ei tarvitse enää parvensa alla olevaa pöytää. Mietimme, että huone olisi paljon avarampi, jos nukkuisi ihan tavallisessa sängyssä. Minulla taasen on kuopuksen puoliparven alla paksu joustinpatja, josta on jalat ruuvattu pois, ja välillä siellä tulee hieman klaustrofobinen olo. Lisäksi kuopus on jo kasvanut liukumäkisänkyvaiheen ohi. Kun sitten ystävä viikko sitten kertoi, että heillä ollaan puoliparvea vailla, alkoi aivomyrsky.

Olin jo aiemmin miettinyt tuollaista kerrossänkyä kolmelle, jonka alaosaa voisi päiväsaikaan käyttää sohvan tapaan. Nyt meillä siis on sellainen, ystävän tyttö sai liukumäkisängyn ja esikoinen nukkuu "maantasalla" minun joustinpatjasängyssäni. Hänen huoneensa rupesi heti näyttämään jotenkin poikamiesboksilta ja paljon lähemmäksi tuli ajatus siitä, että hän totta tosiaan muuttaa jossain vaiheessa kotoa pois. Mutta olihan se kaiken kaikkiaan melkoinen homma: purimme kaksi sänkyä, kokosimme yhden ja muutenkin tavarat siinä vaihtoivat paikkaa. Esikoinen joutui järjestämään kaappinsa ja minä vihdoin kokoamaan kaikki hilloamani toimimattomat kodinkoneet SER-keräykseen vietäviksi. Jotenkin tällaisilla projekteilla on tapana laajeta ja venyä ja kattaa pian koko asunto. Mutta nyt on taas monta asiaa paremmin, joten kannatti siis aloittaa.

Ja kuopuskin siinä sivussa oppi kaksi uutta sanaa: spontaani ja impulsiivinen. En äkkiseltään osannut selittää mitä eroa niillä on. Vai onko mitään?

14 kommenttia:

 1. No on teillä ollut vauhdikas viikonloppu! Tuo on kyllä kiva sänky, mä olen haaveillut, että sellainen voisi olla mukava jossain vaiheessa mökillä. Mutta niin se on, että pienillä asioilla saa paljon aikaiseksi. Meillä oli esikoisella myös jossain vaiheessa parvisänky, mutta hän ei kuitenkaan pitänyt siitä. Sänky maan tasalla on parempi vaihtoehto hänelle. Meillä vietettiin lauantaina nimipäivää ja saatiin mummi kahville. Oli oikein mukavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että pikku juhlat olivat onnistuneet!

   Ja totta puhut, tavallaan pienellä saa paljon iloa aikaan. Me ollaan kaikki oltu ihan hurjan tyytyväisiä uusiin sänkyihimme. Edelleen yllätyn joka kerran kun käyn esikoisen huoneessa: miten avaraa ja mukavan näköistä. Ja kuopus nyt nauttii kiikkuessaan katon rajassa ja minä - minulla on ylen määrin tilaa nykyisin! Jopa niin paljon, että viime yönä otin poikkeuksellisesti kuopuksen viereeni nukkumaan. Sellaista ei meillä ole harrastettua aikoihin!

   Poista
 2. Jepulis! Nyt mummikin mahtuu paremmin nukkumaan, jos tulee yökylään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sekin kävi meillä mielessä, ja tuosta on helpompi kömpiä ylöskin ;-)

   Poista
 3. Ah, sanoja! Tykkään sanoista :) Pienehkö sivistyssanakirja sanoo: "spontaani - itsestään tapahtuva t. tehtävä, omaehtoinen" ja "impulsiivinen - mielijohteen mukaan toimiva" mutta enpä kyllä olis osannu omin sanoin selittää. Ehkä sanaa "spontaani" käytetäänkin vähän väärin? Vaikkei niin väärin kuin sanaa "pateettinen".

  Nyt olis ollu paikallaan ne ennen/jälkeen -kuvat! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, olis ollut, mutta kun tää ei oo sisustusblogi (ja arvaa oisinko muistanut siinä purkamiskiimassa kuvata ;-)

   No mäkin noita vähän kattelin, ja joku synonymisanakirja antoi se toisillee synonyymiksi. Mulla on jotenkin positiivisempi mielikuva spontaaniudesta kuin impulsiivisuudesta, mutta nää on sellasia "veteen piirrettyjä viivoja". Sit on tosiaan toinen juttu kun pitää omin sanoin selittää 9 vuotiaalle...

   Poista
 4. Rymsteeraus on välillä hauskaa! Meillä sitä on viimeksi harrastettu, kun hankittiin toiseenkin työhuoneeseen vuodesohva yövieraita varten. Viikonloppuna talo ja kaikki kamarit täyttyvät, kun saadaan kylään poika+vaimo+kissa ja tyttö+avomies+lapsi. Ihanaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin jo ehkä vähän sitä ajattelin, että kun esikoinen muuttaa kotoa pois ja tulee kylään, niin on parempi majoittaa kun on enemmän sänkytilaa. Ja kuten äitini huomauttikin, hänkin mahtuu paremmin nukkumaan meillä nyt.

   Vieraat on ihania!

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Mull on ihanasti tilaa nyt nukkua tuolla alla!

   Poista
 6. Kyllä mööbleeraus näyttää toimineen tosi hyvin =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa kelpaa nyt äitin kölliä - ja välillä lapsenkin kainaloon laskeutua!

   Poista
 7. Tosi hauska kerrossänky en ole itsekin ennen nähnyt semmoista . Olette aikaa reippaita .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä meiltä hommat sujuu kolmisin. Ja tänään osasin ihan itse ostaa talvirenkaat ;-)

   Toi on käytännöllinen tuo sänky, kuopus voi välillä jopa kömpiä mun viereen nukkumaan kun tilaa on ruhtinaallisesti!

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana