Sivut

torstai 1. lokakuuta 2015

Nyt on lokakuu

ja minusta näkee sen. Ehkä.

Olen pitkästä aikaa aika huonossa hapessa. En meinaa kestää normaaliakaan työaltistusta nyt ja kokoukset, vanhempainillat sun muut ovat sitten jo liikaa. Viime päivinä oirerepertuaariin on tullut uusi "mielenkiintoinen" lisä. Olen ennenkin ollut herkkä tietyille hajusteille mutta pystynyt olemaan ja elämään niiden kanssa. Nyt tämä on räjähtämässä käsiin. Saan oireita asiakkaiden hajusteista, suussa on koko ajan sellainen tunne, kun olisin pessyt sen saippualla. Naamaa kutittaa, henkeäkin ahdistaa välillä. Syyslomalla on onneksi varattuna keuhkolääkäri.

Eilen kollega sanoi, että naamastani näkee, etten voi ihan normaalisti. Lähdin kesken päivän haukkaamaan happea, hoidin pari asiaa ja palasin sitten odottamaan kuopusta. Ilta meni tiiviisti kotosalla ja lueskellessa tätä uutuuskirjaa.


Viikko 44 on muuten Allergia- ja astmaliiton Tuoksuton viikko. Siihen mennessä luen tuon läpi kotaisin ja perehdyn asiaan tarkemmin. Ja - ehdottomasti - otan osaa kyseiseen viikkoon! Onneksi tänään on viikon viimeinen työpäivä. Voisin veikata että viikonloppu kuluu kutakuinkin kotona. 

16 kommenttia:

 1. Kirjastolle teemaviikko, että sisään pääsee vain tuoksuttomat!
  Mie ostin pitkästä aikaa deodoranttia kaupasta (oon eläny Dermosilin miestendeolla vuosia) ja vaikka tosi tarkkaan nuuhkin kaupassa niitä ennen valintaa, se haju tuntuu oudolta ja kiusalliseltakin välillä mun nenään. Ns. hajuttomissakin on paha haju.

  Kurjaa tuo sun oirehtiminen! Soisin niin, ettei sulle tulis ainakaan enää enempää niitä riesoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mä olen vähän samaa mieltä, tässä normialtistuksessakin on ihan kantaminen ja kestäminen. Kemikaali- ja /tai tuoksuyliherkkyys siihen päälle sitten, niin hohhoijaa. Mut just luin jostain, että joka kymmenennelle vai koliko luku peräti suurempi, joka viidennelle homealtistuneelle kehittyy myös hajusteyliherkkyys. Mullahan sitä on jo ollut pienessä määrin, mutta tän hetkinen tila on jotain ihan muuta.

   Poista
 2. Itse en ole varsinaisesti hajusteyliherkkä, ollut tähän asti, mutta nyt olen huomannut, että joidenkin ihmisten käyttämät hajuvedet/hajusteet vain ovat liikaa (hyvänä esimerkkinä täitini..) Itsekin käytän kyllä hajusteita; deodoranttia sekä hajuvettä ja oma nenä varmaan on jo tottunut niihin, mutta mielestäni tuoksun ihan kohtuulliselta :)
  Nyt ollaan AM:n kanssa etsitty deodorantteja, jotka eivät sisältäisi alumiinia - yllättävän vaikeaa!

  Itse käytän silloin tällöin suolakiveä, hajuton, mutta tehokas! Ja sitä saa myös suhikeena. Ja sain myös vinkin, että jos suolakivideodorantti putoaa lattialle ja menee rikki, peli ei olekaan menetetty, vaan palat voi liuottaa veteen ja käyttää sen sitten suihkeena.
  Ja sen kanssa voi tietenkin haluamaansa hajuvetta tai olla käyttämättä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullahan on se alumiiniton dödö kans: kookosöljy maissijauhon ja soodan kanssa (kuulostaapa hörhöltä näin kirjoitettuna, mutta ohje ja postaus täällä ( http://marjaananmaja.blogspot.fi/2013/06/ja-panen-suihketta-kainaloon.html )

   Mäkin käytän hajuvettä toisinaan ja olen sitä ihan kestänytkin. Nyt just sain oireita hassusti hiussuihkeesta jota töissä suihkautin - seissyt kaapissa siellä sata vuotta ja aina silloin tällöin joudun laittamaan sitä vaikka tuoksuukin - hiuskiinnettä. Ei oireita, mutta sitten illalla vanehmpainillan jälkeen rupesikin häiritsemään toden teolla. Sen verran kurja ilma koululla että vissiin oli sitten liikaa yhteensä?

   No, vapaan rentoudun ja toivon että tää menee ohi.

   Poista
  2. Jossain näin juuri tuoksuttoman hiuskiinteen - olisiko ollut Kärkkäisellä, mutta enpä katsonut sitä sen tarkemmin kenen valmistama se oli.

   Mutta nyt otat rennosti; eiköhän se siitä ala helpottaa <3

   Poista
  3. Mulla onkin jo kaikki kosmetiikka tuoksutonta, samoin pyykinpesuaineet jne.

   Koitan lepäillä, nyt alkoi viikonloppu!

   Poista
 3. Kurja , otan sydämestäni osaa . Minulla tulee pääsärky nuotion savusta, tai kun naapuri talon piipusta (kauhea paha savuhaju kun poltettasi vanhoja rättejä tai krematorium) ja tulee savua meidän parvekkeemme ovesta sisään , heti päävaivaa .Minä koitan varoa lauantai päivä ja keskiviikkoa kun ne siellä sauna lämmittää mutta sinulla onkin vaikea varoa- mutta ihme, ettei keksittä jotakin laitetta nenään, tai johonkin- ettei haju pääsee sun sisällesi .. semmoinen pieni näkymätön laite voisi olla ... olis todella iso apu ... ♥♥♥
  meillä remonti edelleen menossa- nyt on seinät maalattu ... kohta pannaan kaakeleitä ehkä? ...Kaunista syksyä rakas Marjaana

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Nata, kiitos!

   Koitan tässä toipuilla ja olla pitkän viikonlopun ihan kotosalla ja rauhassa. Ja kaikkien altisteiden ulottumattomissa. Tuo hajusteyliherkkyys on vaikea vaiva, pelkkä nenän ja suunkaan peittäminen ei auta vaan voi jopa reagoida silmillä kaikkiin hajuihin ja kemikaaleihin. Mutta toivotaan, että tämä menee ohi.

   Ja toivotaan, että teidän remontti on loppusuoralla. Sinnekin ihanaa syksyä <3

   Poista
 4. Voihan pylly, en rumemmin nyt sano!!! Ei tarvitsisi sulle kyllä tuotakin nyt vielä tulla! Toivon, että viikonloppuna saat levättyä ja hapetettua itseäsi tarpeeksi, niin, että oireet katoavat.
  Tuo dödöasia mua "vaivaa" yhä vaan. Olisin niin kinnostunut tästä(kin) "hörhöilystä" (juunouvataimiin) mutta kun mä en voi sietää kookosta. En edes hajuna..
  Huisisti tsemppiä ja voimia ja hyvää mieltä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä toivon myös, että menisi ohi ja pysyisi poissa.

   Mitähän sulle keksis tuohon kookosöljyn tilalle? Ehkä Pöllön ehdottamaa kristallikiveä. Meillä esikoinen käyttää sitä juoksevassa muodossa.

   Poista
 5. Lempeää ja parempivointista loppuviikkoa! Harmillista että vielä tulee uusiakin oireita, kun vanhatkin jo riittäisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seitsemältä mä pääsen ja sitten lepään!

   Kiitti, leppoisaa aikaa sullekin ja terveyttä.

   Poista
 6. No on elämä ikävän vaikeeta - vain siksi että altistunut homeelle. Vai ärsyttäskö hajusteet/hajut muutenkin, meitäkin on: en pysty enää nykyään sipulia pilkkomaan, ja marketeissa rouvien hajuvedet joskus oksettaa.
  -a

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä hajusteet ärsyttää muitakin, toki, mutta myös moni homealtistunut rupeaa herkästi reagoimaan erilaisille kemikaaleille sitten myöhemmin. Kurja vaiva yhtä kaikki!

   Poista
 7. Kyllä siinä alkaa hymy hyytyä, jos altistusten lisäksi vielä hajusteetkin tekee pahaa sinulle. Todella paljon enemmän kuin ikävä juttu! Toivottavasti viikonloppu on tuonut helpotusta oloosi. Halaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Birgitta, mä niiiin toivon, että ei pahenisi tämä. Koska kuten sanot, jo pelkässä altistuksessa on ihan riittämiin yhdelle ihmiselle. Toivotaan parasta!

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana