Sivut

maanantai 21. syyskuuta 2015

Metsäterapiaa

(Ja hämähäkkivaroitus, postauksen alalaidassa kuva sellaisesta.)

Suloinen sunnuntai!

Heräilin kaikessa rauhassa ja sain olla ihan omissa oloissani kunnes äitini ja hänen miehensä toivat esikoisen. Käytiin porukalla syömässä ja sitten päätimme lähteä ystävän kanssa urheasti sienimetsään, vaikka edellisviikonlopun hirvikärpäskokemukset olivat vielä tuoreessa muistissa. Pipot tiukasti päässä kuitenkin sinnikkäästi kuljeskelimme, löysimme suppilovahveroita ja kahvittelimmekin. Oivallinen keli oli metsässä viihtyä. Niin, ja mustikoitakin vielä oli vaikka miten paljon. 
Aika jännän värinen kivi!


Kotosalla säilöin sienet ja intouduin vielä tekemään raakapalleroita, joista tuli aikas makeita ja herkullisia. Minulla on näin syksyllä jotenkin järkyttävä makeanhimo koko ajan, Täytyy koittaa keksiä näitä terveellisempiäkin vaihtoehtoja välillä. 


Niin, ja hirvikärpästen (hrrr) lisäksi nappasimme metsästä mukaan myös hurjan värisen hämähäkin. Onneksi tuli pelastava ritari ja poisti sen ystävän auton ovesta keikkumasta. Sen verran velmun värinen tuo otus oli, että oli pakko koittaa ikuistaa sitä. Vaikka kuinka komensin pysymään paikallaan ja poseeraamaan, ei mokoma oikein ollut yhteistyöhaluinen. Jotenkin tuo ei herätä minussa ollenkaan samaa inhoreaktiota kuin ne ärsyttävät hirvikärpäset, jotka eivät edes millään meinaa kuolla. Yäääk!
Mukavaa viikkoa ja vähemmän öttiäisiä!

10 kommenttia:

 1. No nyt on hämppy väärässä paikassa! Suojaväri ei toimi ollenkaan :)
  Hienoa, että löytyi sieniä. Täällä on taas ollu silmiinpistävän vähän mitään sieniä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo oli niin kätkähdyttävän värinen, että varmaan missään (paitsi metsässä koivunlehtien seassa?) ei toimi kyllä suojaväri.

   Ei noita suppiksiakkaan ihan päntiöinään vielä ollut, mutta varmaan tulee vielä lisää kun jaksaa odottaa.

   Poista
 2. Ihanaa sienestysreissua teillä on taas ollut. Hämähäkki on aika mahtavan näköinen.....
  Minä sitten sairastin koko viikonlopun kotona enkä päässyt Tallinnaan. Oli kuumetta taas torstaina illalla, joten en ottanut riskiä lähteä matkaan. Ja tuli oman liiton kanssa vähän sanomista viikolla niin ajattelin olla senkin vuoksi pois. Meinaan jäädä pois kaikesta touhusta mitä pikimmin. Lisäksi pojat olivat armeijakaverin hautajaisissa perjantaina ja minä halusin olla kotona kun tulivat lomille. Ei kuitenkaan ole mitenkään helppo paikka saatella ikätoveria hautaan. Nyt alkaa kiireet vähän helpottaa. Toivottavasti tautikin alkaa helpottaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan (taas) että tauti helpottaisi. Onpa teillä ollut raskas viikonloppu!

   Mukavampaa tätä viikkoa Sari

   Poista
 3. Ihana hämis :) Noita on paljon just koivujen lähellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta tuntuu, etten oo koskaan ennen nähnyt tuon väristä hämistä... mutta mähän en olekaan mikään luontoihminen ;-)

   Poista
 4. On kyllä erikoisen värinen vaikka en mää yleensä jää katselemaan niiden väriä vaan otan pikaspurtin toiseen suuntaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun oli pakko tsuumaillakin tuota kun oli niin komean värinen...

   Poista
 5. Väristyksiä. Eikä positiivisia sellaisia. Jaiks.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mäkään sitä omin voimin olis pois saanut, onneks oli kiinalaisen ravintolan omistaja hollilla ja pelasti kaksi neitoa hädässä!

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana