Sivut

maanantai 28. syyskuuta 2015

Luontoretki ja leppoisaa loikoilua

Kyllä se viikonloppu sitten loppujen lopuksi muotoutui ihan rennoksi ja mukavaksi, vaikka alussa olikin vähän käynnistymisvaikeuksia. Lauantaina kävimme luonto ry:mme kanssa laavun kattoa paikkaamassa. Sää suosi suurimman osan aikaa, eväät olivat makoisat ja seura hyvää. Kuopus oli mukana mutta räkäinen esikoinen jäi kotiin. Marjoja oli vähemmän kuin edellisellä laavureissullamme, mutta kyllä me suumme makeaksi saimme. Pakkaseen niitä en enää tarvitsekaan. Hirvikärpäset olivat taas minun kimpussani, mutta liekö jo tottunut, kun se ei enää tuntunut niin ikävältä?

Loppulauantai sujuikin sitten porukalla kotona. Saunoimme, esikoinen teki pizzataikinan ja minä pilkoin täytteet. Herkuttelimme tajun kankaalle ja tuijotimme vähän töllöä. Minunkin oli annettava unelle periksi melkein samaan aikaan kuopuksen kanssa. Ja hyvä niin, sama meinikin jatkui, hän heräsi täsmälleen siihen aikaan kun herätyskello viikolla soi. Valistunut arvaukseni on, että niin ei käy tänään, vaan torkutetaan ja todetaan, että väsyttää. Syytä tähän en edelleenkään ymmärrä!


Sunnuntaikin sujui suloisissa merkeissä. Ystävä kävi päiväkahvilla ja kuopukselle tuli kaveri kylään. Minä leivoin mustikkapiirakan ja kutsuin hänen äitinsä sitten kahville myös. Sain kyytimiehen palkaksi lauantain reissusta yhdeltä kyydittävältä savustetun lohen pätkän jonka tuhosimme perunoiden kanssa sunnuntaina. Että se on hyvää silloin kun ...no... se on hyvää! Piti sitä vähän siivotakin, mutta sillä tavalla hillitysti, että tällekin päivälle vielä jäi jotain.

Nyt uusin voimin uuteen viikkoon!

8 kommenttia:

 1. Se heräämisjuttu johtuu siitä, kun tajuaa ettei tarvikaan herätä ja lähteä kouluun, niin sitä ikäänkuin havahtuu iloisena.
  Hienon näköinen paikka tuo teidän laavun paikka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on mielettömän upea rotko, sellainen, jonne ajettiin aikanaan karhuja ns "ahtaalle". Kaikuukin kivasti, tosin nyt en kehdannut koittaa ;-)

   Tuo sun teoriasi heräämisestä kuulostaa loogiselta. Ja niinhän siinä kävi, että tänä aamuna torkutettiin kaksi kertaa ja noustiin 10 vaille 7.

   Poista
 2. Mukavaltahan teidän viikonloppunne kuulosti. Ulkoilua ja kotoilua sopivassa suhteessa. Yhdyn edellisen kommentoijan mielipiteeseen tuosta heräämisasiasta. Se jo toinen vuosi koulussa, niin ei se ole niin kivaa kuin ekalla ja kotona olisi paljon mukavampi olla omissa oloissa. Sitähän se on meilläkin. Työpäivinä sänky huutelee vielä pitkään aamupalankin aikana, että tule vielä hetkeksi torkkumaan.....Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuopus on jo kolmannella ;-) Aika menee ihan hurjaa vauhtia!!!

   Mutta viikonloppu oli juuri sellainen kuin pitääkin. Toivottavasti sullakin oli.

   Poista
  2. Voi hyvänen aika, justhan se oli ekalla.....näissä putoaa kyydistä kyllä tosi nopeasti. Viikonloppu oli kyllä ihan mukava!

   Poista
  3. No itsekin tänään just sanoin, että nää tokaluokkalaiset.. se aika vaan kuluu niin hirvittävän nopeasti ettei matkassa pysy!

   Poista
 3. Toi sama heräämishomma pätee myös nuorempiin muksuihin: meillä päiväkotiaamuina ei millään herättäisi ajallaan, mutta viikonloppuna voi ihan hyvin herätä jo seiskalta, säännöllisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että sama logiikka pätee muuallakin. Tänä viikonloppuna sain nukkua kun kuopus oli isällään ;-)

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana