Sivut

keskiviikko 16. syyskuuta 2015

Itsemyötätunto?

Kauhea sana, mutta pakkohan tästä on kirjoittaa. Nimittäin lyhyt kirjavinkki. Löysin uutuuskirjan, tekijänä Ronnie Grandell: Itsemyötätunto. En yleensä tartu näihin self help -oppaisiin, mutta tämä herätti huomioni paitsi nimellän myös takakannen perusteella. Lähti mukaan ihan siltä istumalta kun luin sen tekstin. "Kamppailetko stressin, paineentunteen tai itsekritiikin kanssa? Oletko ymmärtäväinen muita kohtaan mutta itsesi kovin arvostelija? Teetkö asioita, joiden järjen tasolla tiedät olevan haitallisia sinulle, mutta et silti pysty muuttamaan toimintamallejasi?" Menetelmänä tuossa opuksessa on myötätuntokeskeinen psykoterapia, mitä se sitten ikinä onkaan.


Tiedä sitten, millaiseksi kirja paljastuu, mutta aion yhtä kaikki tutustua siihen. Kohta olen viisaampi.

***

Tällä ei ole mitään tekemistä sen kauhean Itserakkausjuttuu -biisin kanssa, josta minulle tulee aina vaan mieleen itsetyydytys.

14 kommenttia:

 1. Pitäisiköhän minunkin tuo opus lukaista? Kuulostaa juuri mulle sopivalta, mutta en minäkään yleensä lue näitä "itsehoito"-oppaita.
  Mukavaa keskiviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mä luulen, että meillä monilla suomalaisilla on sama "ongelma". Tai miksi sitä nyt kutsuisi...

   Sinne kans, kivaa keskiviikkoa!

   Poista
 2. Ha! Tiedän yhden toisenkin, jonka pitäs lukea tuo kirja (tai ainkin sen kuvauksen perusteella pitäisi) ja ottaa oppia, jos sitä on tarjolla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh... täytyy sanoa, että sama tyyppi oli mullakin mielessä, heti kun lakkasin tuijottamasta vaan omaan napaani ;-)

   Poista
 3. t""....itserakkausjuttuu--uuu, itserakkausjutuu--uu--uuu---..."" :-D

  VastaaPoista
 4. Käsi suklaapussissa vastaan kyllä haitallisiin toimintatapoihin :D Ahdistuin niin kovasti KonMarista etten ole hetkeen edes vilkaissut tälläisten kirjojen suuntaan, mutta esittelyteksti vaikuttaa hyvältä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käsi suklaapussissa on joskus ihan hyödyllinen toimintatapa ;-)

   Joo KonMarin sukkien ja muiden asioiden kääriminen sai mut ainakin ahdistumaan ihan toden teolla!

   Poista
  2. Mää ahdistuin niistä "Heitä käyttöohjeet roskiin" neuvoista. Olen ne sentään kovalla vaivalla aakkostanut järjestykseen :D

   Poista
  3. Eiiii... siinä oli myös sitä, että osta sitten uutta jos vanha on heitetty pois. En kyllä millään voi allekirjoittaa sitä!

   Poista
 5. Suomenkielisiä äänitteitä ja harjoitteita on myös täällä: www.itsemyotatunto.fi

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana