Sivut


maanantai 1. kesäkuuta 2015

Puutarhapäivä

Eilen oli mitä mainioin päivä puuhailla puutarhassa. Tai siis pihalla. Meillä on pieni rivitalon päätypihamaa, joka on tarpeisiini oikein sopiva. Voin istuttaa muutaman tulppaanin ilahduttamaan itseäni alkukevääksi, laittaa terassille ruukkuihin kukkia tuomaan lisäväriä. Nyt laitoin samettiruusut laatikoihin mustasilmäsusannan kaveriksi. Susannan tarkoitus on kiivetä pitkin paviljongin jalkoja. Orvokkeja tyrkkäsin vanhaan kantoon ja laitoin viime vuotisen krassin siemenet multaan myös. Yleensä ne kukkivat sitten elokuussa, kun minulla on syntymäpäivä.






Hain torstaina ison satsin multaa ja vaihdoin kasvilavalle tuoretta kasvuvoimaa. Toisen sain myllättyä ja laitoin lehtikaalia, mangoldia ja villirucolaa kasvamaan (itselle muistiin - tässä järjestyksessä). Ruohosipulikin varmaan virkistyy, kun sai uutta multaa ympärilleen. Yrttiportaikkoon laitoin silopersiljaa ja vähän lisää ruohosipulia, mutta sitten intoni laantui. Tai oikeastaan jaksu. Mainitsin, että en pysty määrääni enempää temuamaan mullan kanssa. Tässä kohtaa tuli stoppi, tosin kun kuopus kotiutui, istutimme vielä hänen kevätjuhlista saamansa siemenet ruukkuun. Josko sitä tänään sitten mylläisi pottuja varten toisen lavan. Ja vähän salaattiakin siihen on tarkoitus kylvää.



Kelpaa tuossa istuskella


Esikoisella on ihan oikeasti jo loma ja tuntuu olevan lomafiiliskin. Me vielä kuopuksen kanssa odottelemme pari viikkoa. Hän käy kesäleirillä päivisin ja minä töissä. Puolen kuun jälkeen aloitan minäkin sitten ensimmäisen kahden viikon lomapätkäni. Lämpenisiköhän siihen mennessä vähän? Tosin eilen oli mitä soveliain keli puuhata, ja terassilla huilatessa ja auringossa istuessa oli kyllä jo vallan lämmin. Ensimmäisen itikankin bongasin, ja perhosen. Kesä. Niin, ja kesäkuu!

***

Tirsk. Aika veikeitä mielikuvia tulee tästä uutisesta. Entäpä kokovartalokumipuku?

12 kommenttia:

  1. MIetin herätessä ihan samaa; uskomatonta, on kesäkuu!! (tässä kohtaa lasten isä olisi sanonut että eli siis kesähän on melkein ohi jo. Argghh!!)
    Paviljongin jalkoihin kietoutuneet Susannat saa mulla aikaan hauskoja mielikuvia kyllä! Tosin, ihan oikeasti ajateltuna ovat taatusti kauniit. Mustasilmäsussu on kaunis ja näyttäväkin kukka, jos kukkii hyvin. Tahtois kans.
    Mainiota maanantaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm, soo soo Susanna, ei saa sillai kietoutua. Ei ainakaan ilman suojalaseja!

      Mu Susanna lakkasi kukkimasta mutta pitää vähän lannottaa ja kattoa intoutuisiko se uudelleen.

      Mainioita maanantaita sinnekin!

      Poista
  2. Aattelin kanssa, että tuon aloitteen kirjoittaja haluaa itse asiassa lopettaa koko toiminnan. Tai ehkä se saa kiksejä sukelluslaseista? :)

    Pitäs tosiaan mennä touhuileen välillä pihallekin, ruoho kasvaa kohisten ja rikkaruohot valloittaa kaikki paikat vaikka ihmiset valittaa, että kylmää ja inhaa. Se ei kasveja häiritse, ne jyrää kesänsä läpi täysillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikenlaisia perverssejä sitä ... uimalasifetissi?!? ;-)

      Mulla jää tänään pihahommat kun taitaa sataa iltapäivällä vettä. Huomenna myllään sit meille pienen pottumaat. Siemenperunoista jo idut kasvaa niin että nolottaa.

      Poista
  3. Juu kiitos vaan uutisvinkin tyrskähdyksistä. Niitä riitti!
    Meillä alkoi sitten nuorimmaisen loma tai oikeastaan työttömyys tällä hetkellä. Harva työnantaja palkkaa kuukaudeksi töihin, kun toinen lähtee sitten armeijaan ja työpaikka pitäisi kuitenkin säilyttää hänelle.
    Juhlat menivät mukavasti, mutta kyllä koko viikonlopun juhliminen hieman alkoi väsyttää. Itsellä vieraita kahtena päivänä ja sitten vielä itse kaksissa juhlissa. Tänään on sitten hääpäivämme, mutta siippahan häipyi jo eilen illalla majapaikkaansa, joten ei sitä sitten tule suuremmin vietettyä. Ja minäkin olen illan taas Helsingissä.
    Pihasi näyttää ihanalta. Minä en ole istutellut vielä kukan kukkaa. Nurmikko kyllä kasvaa aika vauhdilla.
    Mukavaa kesäkuuta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juhli sä hääpäivää vaikka ihan rauhassa nauttien hälinäviikonlopun jälkeisestä hiljaisuudesta!

      Hyvä, että juhlat meni mukavasti. On se aina sellainen rutistus kun kotona niitä laittaa. Pitää siivota ja järjestää ja leipoa ja laittaa. Ihan hengästyttää pelkkä ajatuskin.

      Sinne kans mukavaa kesäkuuta!

      Poista
  4. Teillä sentään on jonkinlainen kesä mutta täällä jatkuvat helkkarinmoiset tuulet ja sateet. Se on siitä kurjaa että se vie mielenkiinnon aika monesta jutusta mutta toivotaan että keleihin tulee jonkinlainen muutos, mieluiten lämpimämpään suuntaan koska jos tästä vielä kylmenee niin mun on kaivettava sukset esiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noo, kyllä näistäkin säistä vois valittaa jos niikseen tulis, mutta en nyt viitsi. Välillä kuitenkin on ihan ok keli.

      Parempaa ilmaa sinne ja muutenkin mukavia juttuja, mielellään kahmalokaupalla!

      Poista
  5. Ai miten ihanalta kuullostaakaan tuo kukkien istutus. Itse jouduin jättämään kukkien hankinnat keväällä, mutta kunhan kotiudun, niin varmasti tyhjennän jonkin puutarhakaupan :)

    Täällä matkalla kuitenkin saan ihailla luonnonkukkien loistoa, eli aivan kukitta en joudu olemaan. Suloisia päiviä sinne teille <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nauti Birgitta kaikilla aisteilla!

      Sinne myös, suloisia, antoisia päiviä.

      Poista
  6. Siellä taitaa kohta tulla paljon elokuvia joissa hitsataan tai ammutaan raketteja että saavat ne lasit juoneen mukaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, juonihan niissä tosiaan aina onkin se tärkein ;-)

      Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana