Sivut

maanantai 15. kesäkuuta 2015

Perinteitä ja luonnonkukkia

Eilen oli perinnepäivä yhdellä maatilamatkailukohteistamme. Oli myös luonnonkukkien päivä. Niinpä pysähdyin paluumatkalla keräämään kimpun terassille. Oli taas jotenkin maalaisromanttinen olo koko päivän. Tapahtuma oli upeissa maisemissa järven rannalla, liki kaikki osallistujat olivat tuttuja - se pakahduttava "minä kuulun tähän yhteisöön" -tunne, tarjoilut olivat maukkaita - ja mikä parasta: minä osasin lähteä juuri oikeaan aikaan kotiin. Eli vähän ennen kuin luento alkoi. Olisi varmasti ollut mielenkiintoinen sekin, mutta henkeeni kävi vähän sisällä ja päätin, että haluan muutenkin ottaa vapaastani kaiken irti ja olla vaan itsekseni. Pieni annos sosiaalisuutta oli riittämiin juuri tuohon kohtaan. Tänään illalla tulevat pojat, ja aamupäivällä minun on pakko käväistä kaupungissa, joten oli "viimeinen tilaisuus" vaan olla ja öllötellä.Vahtikoira oli vanha ja väsynyt...


Ja niin minä kyllä sitten teinkin. Sain loppuun vilukissin vinkkaaman Kirjeitä saarelta -kirjan, joka olikin oivallista kesälukemista. Jotenkin tuo toi etsimättä mieleeni toisen kirjeromaanin, jolla on ihan hassu nimi: Kirjallinen piiri perunankuoripaistoksen ystäville. Voin suositella kumpaistakin!Kurjasta kelistä huolimatta toivotan teille mainiota alkavaa viikkoa!

6 kommenttia:

 1. Nauti lomastasi, niin minäkin nautin tästä lomaviikosta! Perunankuoripaistoskirja on tosi hyvä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä huomasin, että sulla on lomanen! Perunankuoripaistoskirjalla on hassu nimi, mutta pidin siitä todella. Jos et ole lukenut tätä Kirjeitä saarelta, niin suosittelen. Uskon, että tykkäisit!

   Ja sinne myös, mainioita lomaa!

   Poista
 2. Voi että, mun lukuinto on ollu sammuksissa sen jälkeen, kun sain loppuun "Lehmästä leopardiin"... pitäs ehkä yrittää herätellä sitä taas henkiin. Sääkin suosis sitä harrastusta.

  Suloinen koiruus ja kaunis kukkakimppu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo koiruus oli kyllä söpö ja höpö. Se makasi ensin oven edessä, mutta kerroin sillem että ei ole turvallinen paikka. Siirtyi sitten pöydän alle eikä korvaansa lotkauttanut kun tulin ulos ja kuvasin. Melkoinen vahtikoira ;-)

   Mä lukaisin eilen poistiekseen vielä toisenkin, kirjan, yhden dekkarin. Ulkona on just hyvä keli tälle harrastulselle!

   Poista
 3. Maatilamatkailu on mielenkiintoinen ala ja olen käyttänyt näitä bed & breakfast - palveluita keikkahommissa ollessani. Taso eroja löytyy mutta kun kohdalle osuu hyvä, niin saa erinomaista palvelua ja safkaa kohtuuhintaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meiltä löytyy kolme ihanaa ja suht tasokastakin paikkaa täältä pieneltä pitäjältä. Se, mikä asiassa on kaikkein ihaninta, on, että eivät perinteisessä mielessä kilpaile keskenään, vaan tekevät pikemminkin yhteistyötä. Jos yhteen ei mahdu, ohjaavat toiseen jne. Lisäksi ovat aktiivisia muutoinkin ja heidän kanssaan on ihana tehdä vaikkapa kulttuuriyhteistyötä. On upeita paikkoja esityksillekin ja väliaika-kahvitus hoituu itsestään!

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana