Sivut

maanantai 22. kesäkuuta 2015

Lomalla on aikaa lukea

Nyt olen päässyt oivallisesti kiinni lukemisen rytmiin. Minun on joskus vaikea keskittyä lukemiseen kun kuopus on kotona, mutta nyt sekin on ihan kohtuullisesti onnistunut. Toki odotan sitä (harvinaista) lomaviikkoa, jolloin kuopus on isällään ja minä kotosalla. Yleensähän olen tiiviisti töissä ne viikot kun kuopus on poissa. Sain juuri luettua Simsionin Vauvatestin, joka oli - ei minusta niin kuin tuossa linkin Otavan esittelytekstissä väitetään, "hurmaava romanttinen komedia" - vaan suoraa jatkumoa aiemmin täälläkin maininneelleni Vaimotestille. Aspergerihmisen ongelmat isyyteen totuttelemisen saralla tekivät tästä ihan kiinnostavan lukukokemuksen. Sellaisen lomavälipalan. Myös Kellyn Kaikki alkoi Pariisissa ja Valan Tuomitut ovat samaa kastia, ehkä astettä höpömpiäkin vielä. 


Seuraavaksi tarttuin kuitenkin Läckbergin uusimpaan, Leijonankesyttäjään, joka vaikuttaa olevan taattua Läckbergiä. Tempasi mukaansa ainakin minut, ja päähenkilöt ovat ihanan tuttuja jo. Eilen koitin lukea sitä suloisessa ilta-auringossa terassilla, mutta hyttyset ajoivat sisälle. Sitten jää jäljelle kuvaus sveitsinsuomalaisen elämästä (Helve-Sibaja: Kotona Sveitsissä) ja Giesbertin Rakkauden ja koston kokki, joka vaikutti ensisilmäyksellä varsin mielenkiintoiselta. Eräs asiakkaani kuvasi sitä maukkaaksi matkaksi halki 1900-luvun. Tuota Caitlinin Näin minusta tuli tyttö- kirjaa on kehuttu siellä täällä. Atkinsonin Elämä elämältä -kirjaa kehui puolestaan eräs lukija-tuttavani, jonka makuun uskallan luottaa. Kyllä näillä pitäisi viikko pärjätä - minulla nimittäin on lomaa jäljellä tällä erää vain tämä viikko. Sitten työskentelen kolme viikkoa ja lomailen sen jälkeen toistamiseen.

(Antti Majander muuten kirjoitti suloisen lukemisen ylistyksen Hesariin juhannuksena.)

Kerropa, mitä sinä juuri nyt luet? Tai mitä luin vast ikään? Tai aiot piakkoin lukea.
Vinkit ovat aina tervetulleita!

10 kommenttia:

 1. Asperger taitaa olla nyt "muodissa" vähän joka saralla... mie luin viimemmäksi Lankarullatytön, joka kertoi autismista, mutta sitä samaa sarjaa sekin on :) Pitäis mennä kirjastoon kyllä, mutta se on aina kiinni, kun sinnepäin olis muuta asiaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lankarullatyttö on mulla lukematta. Oon aika huono tarttumaan kotimaisiin - jostain syystä. Ehkä pitää olla totaaalista eskapismia?

   Poista
 2. Takana pitkä lukematon kausi. Jostain syystä kesällä on aina kaikkea muuta. Keväällä taas uus työ, muutto, rippijuhlat...äh, seliseli. Mä oon aina ollut sellainen, että AHMIN kirjoja vaikka puoli vuotta ihan hulluna. Niin, että melkein elän siellä maailmassa, mä samaistun niihin jotenkin ihan liikaa. Sitten menee taas pitkä tovi, kun en koskekaan kirjoihin. Tuurilukija?
  Kirjastossa kävin varaamassa (yrittämässä) "he eivät tiedä mitä he tekevät",-opusta mutta olisin ollut jonossa sijalla 63. En varannut.
  (Luku)innokasta lomaa!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkään en ole vielä lukenut tuota Finlandipalkittua, on kiertänyt asiakkailla ensin.

   Välillä on kausia, etten mäkään saa niin luetuksi, mutta kyllä mulla koko ajan jotain pientä on meneillään. Tuntuu, ettei osaa mennä nukkumaan ilman, että edes pari sivua lukee.

   Poista
 3. Olen jonotellut kirjastossa viikkoja Siivouksen elämänmullistavaa taikaa. Sen täytyy olla hyvä kun jono liikkuu hirveän hitaasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä Kon Maria? Se on, miten mä nyt sanoisin, aika inspiroiva, mutta ei saanut mua tekemään paljoa mitään. Mutta mulla ei olekaan ihan hirveesti tavaraa (ei nyt lasketa vaatteita mukaan...), ja säilytystilaakin on enemmän kuin tarpeeksi.

   Poista
 4. Luin -ikävä kyllä- daVinci-koodin, jota olen onnistuneesti vältellyt tähän asti. No.. hyvä allaskirja, mutta varsinainen antikliimaksi. Nyt on kesken lukuryhmässä Gaskelliin 'North and South' sekä Eliottin 'Mylly joen rannalla'. Aloitin myös 'The sealed letter'in, jonka nappasin kotoa mukaan sillä mielellä, että voin jättää sen tänne. Lomakämpässä on varsin mukava kirjatarjonta ja aionkin lukea nuo pari McMillania, jotka on jääneet välistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sullakin on lomalla aikaa lukea, näemmä ;-) Ja aikamoinen otos sulla tuossa! Viettäkää ihanaa aikaa ja nauttikaa olostanne.

   Poista
 5. Saa ihan vapaasti nauraa, luen Veronica Rothin Divergent (outolintu) trilogiaa.
  ;-)
  -a

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mua naurata yhtään! Pitäis lukea se, koska siitä on ollu kovasti kysyntää ja pitäis pysyä ajan tasalla että mistä siinä on kyse.

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana