Sivut

torstai 28. toukokuuta 2015

Selkomukautus

Tälle viimeiselle kouluviikolle on jotenkin kertynyt vaikka ja mitä. Maanantaina laitoimme vanhempainyhdistyksen ihmisten kanssa talkoilla niitä siemenpusseja jakelukuntoon päättäjäispäivää varten. Eilen oli lopettavan ammattikoulun kirpputori, jossa piti käydä ja kuopuksen luokan vamhempi-lapsi -ilta koulun kentällä. Rentoa yhdessäoloa, vähän kisailua ja sen sellaista. Eiliselle ei onneksi ollut juuri muuta kuin hieronta (ihanaa, rentouttavaa, euforista) ja kuopuksella kavereiden kanssa hengailua. Hän kävi myös hakemassa kaverin luota tämän vanhan pyörän, kun tämä oli saanut uuden. Minä ostin kohtuuhinnalla kuopukselle sitten pieneksi jääneen kulkupelin. Kierrätystä parhaimmillaan!Tämä on nyt sitä aikaa, että kaikki koulussa tehdyt taideteokset
kotiutuvat. Varjokuva jäniksestä pääsi seinälle.
Upeat värit!


Tänään minulla on iltavuoro ja pyörähdän sitä ennen kaupungissa. Haen mm. multaa ja viikonloppuna ajattelin uskaltautua vähän kylvöhommiin, vaikka viikolla on ollut kyllä vielä pari varsin viileää yötä. Iltavuoron jälkeen on vielä Luonto ry:mme kokous. Perjantainakin olen poikkeuksellisesti töissä - tosin varsin lyhyen päivän, luulen ma - mutta sitten kyllä aion olla kuin ellun kana viikonlopun. Kuopus lähtee isälleen jo torstaina ja minä otan ilon irti vapaasta. Tosin esikoinen tarvinnee vähän apua pyöräretken suunnittelu- ja pakkaushommissa, mutta eipä se minua varmaan kovin raskauta.


***

Jos eilen oli timanttinen käännös, niin osataan sitä ihan suomeksikin. Sananmuunnoksina. Minulle tarjottiin kirjastoon ostettavaksi "selkomukautettua kertomuskokoelmaa nuorille". Jep, kääntyihän se heti minun päässäni ja suussani. Täällä tietoa mulkosekauttamisesta, jos jotakuta rupesi kiinnostamaan.

10 kommenttia:

 1. Näyttäis olevan aika uusi laji tämä selkomukautus tai sanotaanko näin etten ole aiemmin kuullutkaan moisesta..
  Koulujen loppumisessa mua surettaa se että moni joka haluaisi tehdä kesätöitä, jää ilman niitä ja tämän takia monta haavetta jää toteutumatta/siirtyy pitkälle tulevaisuuteen koska vielä on niitä talouksia (onneksi) joissa kaikki ei saa pyytämällä. Tietysti tuo on nuoren ihmisen kannalta "julmaa" mutta myös hyvin opettavaista. Sääli niitä jotka ovat kasvaneet siihen että kaiken saa tekemättä mitään. Elämä lyö avokämmenellä aika lujaa jossain vaiheessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullekin ihan uusi termi tuo *mulkosekautus* ;-)

   Meidän teini taisi saada vajaaksi viikoksi keästöitä, ja siihen vielä kulttuuriviikkomme kahvilakeikat päälle, niin a vot. Tienaa vähän omaa rahaa ja on poissa mun lompakolta. Se kyllä on oppinut, että raha ei kasva puussa - sattuneesta syystä...

   Poista
 2. Iloinen kuopuksen fillarista! Heti taas kiinnostaa, löytyikö amiskirpparilta mitään? Sieltä VOISI löytyä kaikkea mielenkiintoista...
  Mä epäilen, ettet sä ihan ellunkananana malta olla...möyrit kumminkin siellä mullassa....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Amiskirpparilla oli vaikka mitä, mutta se on niin huono siäilmaltaan, etten mä voinut ostaa juttuja kun ulos.

   Hain just 220 litraa multaa - ai miten niin myyränä möyrin ;-)

   Poista
 3. Monesti, jos jompikumpi lapsista laittaa virrat pois astianpesukoneesta, kun se on ohjelman lopussa, ne unohtaa kääntää vesihanan kiinni. Mie aloin ensin muistutteleen "muista hana" mutta kun se sitten tietysti kääntyi ja mua ärsytti moinen ruma juttu, niin nykyään kysyn vain, että "haistoitko?"

  Hienoa, että sait pojalle kierrätyspyörän! Ja isomman pojan pyöräretki on kyllä aikamoinen napanuorankatkaisureissu... vaikka poika onkin luotettava ja fiksu, niin kyllä sie varmaan vähän levoton oot sen reissun aikana...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, toi on just sellaista perheen omaa kieltä, jota ei kukaan osaa selvittää ja arvata, että mitä tarkoittaa - jos ei siis tiedä taustaa!

   Pyörä on kelpo peli, vanha oli jo aika pieni ja ruosteessa ja kuopus selvästi sitä vähän häpeili kavereitten maastureitten vierellä. Vaikkei uusinta ja hienointa voikaan olla, niin jotain pientä voi kuitenkin tehdä sen eteen, että on helpompi ja mukavampi olla.

   Esikoisen suunnitelmat oli kuulemma vähän kai muuttuneet tai lykkääntyneet (kaverista johtuvista syistä). Kuulen lisää illalla!

   Poista
 4. Ihana tuo varjojänis ja taustavärit! Nuo pyörähommat on mukava hoitaa tuolla tavalla kierrättäen. Niin minäkin olen poikien pienet pyörät myynyt eteenpäin. Toisen jopa ihan lahjoitin blogituttavalle. Oli vain jännä, että edes kiitos-sanaa ei tullut blogiin. Olipahan vain kirjoittanut, että pyörä on saatu ja paljon siinä on korjattavaa. Meidän mielestä ei ollut, mutta näin erilaisia me olemme.
  Huomenna meillä sitten juhlitaan päivällä ja illalla kummipoikaa Lohjalla. Vauhtia riittää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon tietty vähän jäävi, mutta mustakin tuo jänis on oikeesti hieno. Seinällä killuu...

   Kyllä musta kiittäminen kuuluu alkeellisimpiinkin käytöstapoihin, varsinkin jos ilman eestä saa. Ja muutenkin! Mä kiittelin vuolaasti kun sain halvalla.

   Ihania juhlia! Toivottavasti sää suosii ja sä jaks t ja päivästä tulee upea ja ikimuistoinen!

   Poista
 5. Mulkosekauttaminen! Ihana sana :)

  Parhainta on, kun pääsee helposti rojusta (itselle tarpeettomista) eroon :) Sain juuri äsken appiukon pyykkikoneen eteenpäin työkaverille, vain yksi ryhmäsähköposti ja homma hoitui :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö ookin. MIelikuvitus rupeaa heti laukkaamaan ja keksimään sille merkityksiä.

   Mäkin mieluusti lahjoitan asioita pois, ei niistä jaksa rahastaa, varsinkaan, jos menee lähipiiriin ja tarpeeseen. Näinhän se toimii, avustusperiaatteella!

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana