Sivut

perjantai 1. toukokuuta 2015

Seitsemän aikuista, kaksi teiniä ja kolme lasta

Oi voi, kylläpä minä olen onnellinen ja tyytyväinen! Vappuaatto oli todella onnistunut. Minulla on mainiot pojat, ihania ystäviä ja vieläpä sukulaisetkin ovat suloisia. Olen jotenkin taas täynnä iloa ja onnea, kiitollisuuttakin. Vappuaaton avoimet ovet on monivuotinen perinne, joka lanseerattiin jo joskus avioliittomme aikoina. Teimme munkkeja ja perunasalaattia ja kutsuimme ihmisiä kylään. Niin nytkin. Esikoinen paistoi viisikymmentä (!) munkkia ja melkein yhtä monta munkinreikää, minä toimin assistenttina. Salaatit tein myös ja kaikki oli kuudelta valmista ystäviä varten. Vietimme leppoisan ja makoisan aaton kivalla porukalla, ja yllättäen äitini miehensä ja heidän vappuvieraan kanssa pistäytyivät myös. Aivan mainio tunnelma, lapset nauttivat, teinit olivat seurallisia ja avuksi keittiössä - ja osasivat ottaa ilon irti, ja aikuisilla synkkasi hyvin ja oli kivaa.  Täällä on kyllä ilo asua ja järjestää tällaista. Minä olen tullut kotiin.


Esikoinen lähti vielä kaverinsa kanssa nuorisotalolle rientoihin, minä jäin koneelle ja fiilistelemään onnellista olotilaa ja yhteenkuuluvuuden tunnetta, ja nautiskelemaan vähän kuohuvaa. Tänään vien pojat junaan jolla matkaavat kuopuksen isälle. Esikoinen jatkaa sieltä vielä mummille, joten minä saan hengähtää kaksi päivää. Huomiselle on luvassa kirpputoria, savusaunaa ja Suomen matsi. Hauska vaan jatkuu siis.


Elämä on ihanaa! Minä nautin. Nauttikaa tekin!

12 kommenttia:

 1. No kyllä se kuulostaa hieman loistokkaammalta kuin mun vappuni... tippaleivistä turvonneen mahan, jälkiuuniruisleivän ja Lidlin siiderin kera. Ja risuaskartelun. Tippaleipiä on jäljellä vielä neljä, ja minä en koske pitkällä tikullakaan niihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loistokkuudesta nyt tiedä, mutta kotikutoista ja lämmintä, yhdessäoloa. Minä niin aina siitä herkistyn ;-)

   Esittele sitten sun risuaskartelu kun se tulee valmiiksi!

   Poista
  2. En taida kehdata, siitä tuli ruma... niinkuin toisestakin yritelmästä. Jotenkin ei nyt mikään tunnu onnistuvan.

   Poista
  3. No voi kökkö! Tai sitten sulla on vaan rima korkeella?

   Poista
 2. Avointen ovien vappu on hieno juttu ja jos maailmassa olisi enemmän sun kaltaisia ihmisiä jotka järjestäisivät tälläisiä juttuja, niin täällä olis paljon mukavampi elää. Nykyisellään kun tämä maailmanmeno on sitä että kaikki jurottavat kotona ja miettivät että mitähän naapurit mahtaavat tehdä.
  Ei hyvä juttu.

  Veikkauksen sivulla on MM - kisaveikkaus (rekisteröityneille) jossa voi voittaa lippuja NHL - matseihin, T-paitoja etc.
  Tosin mä en tiedä kuinka fanaattinen pelaa sä olet eli omistatko kortin vai et mutta jos olet rekisteröitynyt niin käy ihmeessä veikkaamassa. Ties vaikka pääsisit käymään Ison Veden takana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kääk, nytpä myrkyn lykkäs... mitä jos maä voitankin? Lähtkö kaveriksi?

   Toi vapun vietto porukalla on kyllä mainio perinne ja siitä pidetään kiinni. Uusi vuosi on toinen, ja aina joku kuitenkin ehtii poiketa kylässä. On virkistävää vaihtelua meidänkin rauhalliseen majailuun.

   Sinne toivottavasti leppoisaa vapaapäivää!

   Poista
  2. Ilman muuta lähden!
   Siitä voi näet tulla sellainen reissu joka poikii vaikka mitä ;)

   Poista
  3. Poikimisesta tulee mulle kyllä mieleen jotain ihan ...hmmm... jotain sellaista jota ei onneksi näillä vuosilla enää tapahdu ;-D

   Mut joo, hauska reissu voisi olla, toden totta!!!

   Poista
 3. Kännykkäaikaan oli ihanaa mennä avoimien ovien päiville ihan yllättäen soittamatta etukäteen. Suloiset munkit ja simat nautittiin. Ja ne rakkaat ystävät tavattiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sepä! Nykyään kukaan ei käy vahingossa ja varoittamatta, mutta sitten kun oikeat ihmiset lukee kännykkäaikana blogista että on avoimet ovet, ne saattaa yllättää ;-)

   Poista
 4. Kuulostaa niin mah-ta-val-ta!!!! Mä tunnen yhden toisenkin, joka olis just tollasesta ihan fiiliksissä... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se yks toinenkin olis kyllä mahtunut meille ja munkkejakin oisi riittänyt sille!

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana