Sivut

keskiviikko 25. maaliskuuta 2015

Eletään kuin Pellossa

Saimme viime viikolla lapun, että ilmastointijärjestelmämme puhdistettaisiin ja korvausilmaventtiilien suodattimet vaihdettaisiin tällä viikolla. Päiviä oli kolme ja eilen oli niistä ensimmäinen. Maanantai-iltana siirtelin kaikki huonekalut ja tavarat pois edestä, että huoltomiehillä olisi esteetön pääsy sinne minne piti päästä. Jätin heille myös pupuvaroituksen ja ohjeet miten sen huoneet rakoventtiilille pääsisi. Salaa toivoin, että olisimme jonon alkupäässä eikä tarvitsisi montaa päivää elellä tavarat missä sattuu. Näin kävikin, ja eilen kun palasimme siistin kuopuksen kanssa parturista ja esikoisenhakureissulta, oli meille puolestaan jätetty lappu, että hommat on hoidettu.

Nyt meillä leivottiin ihan normaalejakin leipomuksia. Halusin juhlistaa esikoisen kotiinpaluuta ja tein muffinsseja. Olivat oikein hyviä ja kelpasivat molemmille pojille. Minä söin ähkyn pelkästä ylijääneestä kuorrutteesta, joten jäivät toistaiseksi maistamatta. Jotenkin leipomisesta tulee aina hirveä kasa isoa tiskiä. Ne yhdessä hujan hajan olleiden kamppeiden kanssa uuvuttivat minut niin, että siivousurakan puolivälissä ehdotin esikoiselle, että hoidetaan loput huomenna (siis tänään) ja eletään loppuilta kuin pellossa. Hän totesi vastaan, että nyt hän tietää minne isona muuttaa. Pelloon. Hehheh!Ohje täältä.


Kuopus oleilee paljon ulkona kavereiden kanssa tätä nykyä ja aloittivat jo valmistautumisen sunnuntaiseen virpomiseen. Ensimmäiset pajun oksat ja -kissat haettu. Huomenna lisää ja sitten alkaa koristelu. Illalla vielä saunoimme esikoisen kanssa ja nyt tuntuu hyvältä. Molemmat pojat kotona pääsiäiseen saakka! Kuopus menee isälleen seuraavan kerran kiirastorstaina ja on koko pääsiäisen. Tosin minä lähden jo viikon päästä pääkaupunkiseudulle. Reissujalka vipattaa jo!

12 kommenttia:

 1. Kukaan ei voi haluta muuttaa Pelloon oikeasti...

  Onko mitään eroa entiseen, kun on ilmastointijärjestelmää putsattu ja uusittu venttiilejä?

  Muffinsit näyttää nameilta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä koitan koko ajan tarkkailla ja haistella, mutta en huomannut toistaiseksi, kun että imu on tehokkaampi ainakin poispäin, vessassa. Tukka nousee itestään pystyyn ;-)

   Muffinssit oli nameja, tai siis on niitä vieläkin.

   Ehkä se esikoinenkin tulee toisiin ajatuksiin!

   Poista
 2. Ihanan näköisiä muffineja. Kyllä tuosta kuorrutteesta varmaan tuleekin ähky. Mukava kuulla, että menojalka vipattaa. Kaiken stressin jälkeen olet sen kyllä ansainnut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, tuorejuustoa, voita ja tomusokeria... taattu ähky!

   En ole aikoihin käynyt yhtään missään pieniä päivän mittaisia pyrähdyksiä lukuunottamatta, joten tämä tulee kyllä oikein hyvään saumaan.

   Poista
 3. Pello on kyllä varsin pieni kylä ;)

  Mitäs aiot täällä etelässä touhuta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käyn yhdellä nostalgiakeikalla, bondailen veljen kans (joka on jotenkin isän kuoleman jälkeen vähän surkee) ja sellasta pari päivää. Sitten tulee ystävä perässä ja ollaan hotellissa muutama yö sen kans. Rentoa ja rauhallista, luulen ma!

   Poista
  2. Ok. Jos kaipaat kahviseuraa niin sano :)

   Poista
  3. No hitsi, laitapa mulle sähköpostia: marjaananmaja (miukumauku) gmail.com

   Poista
 4. Minä tiedän yhden joka on muuttanut Pelloon - ja on siellä onnellinen!
  Sanoi, ettei enää koskaan palaa tänne etelään, aikoo elää lopun elämänsä siellä, kuin pellossa. Että kyllä siellä voi asua.

  Vielä pienempi kylä on Angelin kylä :D Käytiin siellä yksi kesä: Oli kyltti Angeli. Ja sitten toiseen suuntaan Angeli. Se oli siinä. Hyvä että auto mahtui siihen kylän kylttien väliin :D

  Mutta joskus on elettävä kuin pellossa, se tekee oikein hyvää!

  Tervetuloa tänne etelään, olen tilannut tänne hyvät kelit sinua varten :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi voi, ehtisinpä käydä teidän selkosillakin... mutta kiitos kaunis joka tapauksessa.

   Mä kävin Pulmankijärvellä kerran kans ja siellä toistui tuo "Angeli-ilmiö". Huvitti vähän ;-)

   Mulla kävi just hermoratahieroja ja tajusin, etten voi tänäänkään nostella pöytiä paikalleen tai sellaista, joten tänäänkin eletään kuin Pellossa. Esikoinen tosin saa kyllä siivota tiskipöydän, se on sen jobi

   Poista
 5. Kiitos muffinsien kuvista, nyt saa neljä kuukautta jääkaapissa maannut suklaalevy kyytiä (eli se siitä suklaaselibaatista) :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Selibaatit, on ne sitten minkälaisia tahansa, on p*rseestä ;-)

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana