Sivut

lauantai 28. helmikuuta 2015

Saata maalle matkamiestä*

Vähän parempi päivä eilen. On se vaan niin, että kun pakottaa itsensä ihmisten ilmoille, sitä vähän nin kuin nousee väkisinkin, alhostaan. Nyt olimme esikoisen kanssa sopineet, että menemme ostoksille ja palatessamme kuopus pääsisi kyydissämme kotiin. Puutoslista oli kilometrin pituinen. Olen ennenkin kehunut, että esikoisen kanssa on hienoa ja helppoa shoppailla. Jopa ruuhkassa. Jopa väsähtäneenä. Olemme hyvä tiimi, sopu säilyy ja yleensä ostoksetkin sujuvat jouhevasti. Pojalla on myös taju siitä, minkä hintaisia asioita voimme ostaa olemme ostamassa eikä onneksi ole ollut tarvetta muuhun. Nytkin ihmettelimme hissukseen ruokaa odotellessa - kyllä, kävimme myös hyvin onnistuneen reissun kunniaksi kahdestaan ulkona syömässä kun on hyvin harvinaista herkkua sellainen - ostamiemme tuotteiden ovh-hintoja. 

Vierailimme liikkeessä, jossa oli muuttomyynti, ja alennuksen sen mukaisia. Kahdensadan kahdenkymmenen viiden euron vaatteet (farkut, huppari, kauluspaita ja vyö) kuudellakymmenellä viidellä eurolla. Oli reissu miun maun mukkaan, vaikka aika kauhea kaaos siellä kyllä olikin. Esikoinenhan sen suurimman työn teki kun seisoi sovituskopissa kokeilemassa lukuisia sinne raahaamiani farkkuja. Pukupussinkin muistimme. Ja sisäpelikengät löysimme ensimmäisestä liikkeestä, alennuksessa nekin. Sehän ei ole ollenkaan sanottua tuon isokenkäisen (46-47) kanssa. Viereisen tavaratalon outletistä nappasimme vielä pari t-paitaa, niin olimme valmiit. Koulukirjoja tarvittiin muutama, loput saa vuokrattua lukiostaan. Nyt voi arki alkaa minun puolestani. Tai siis esikoisen. 

***

Kuopusta on melkein ollut ikävä, ja oli ihana sen kanssa kainalokkain katsoa Voice Of Finlandia. "Äiti jos sä saat miljardi pusia ja halia, niin saanko mä valvoa yhtä pitkään kun sä?" En suostunut, mutta sain kyllä siitäkin huolimatta melko monta. 

Hyvää Kalevalan päivää* joka ainoalle.

Sanovi sanalla tuolla, lausui tuolla lausehella: 
"Kuu, keritä, päivyt, päästä, otava, yhä opeta 
miestä ouoilta ovilta, veräjiltä vierahilta, 
näiltä pieniltä pesiltä, asunnoilta ahtahilta! 
Saata maalle matkamiestä, ilmoillen inehmon lasta, 
kuuta taivon katsomahan, päiveä ihoamahan, 
otavaista oppimahan, tähtiä tähyämähän!"

8 kommenttia:

 1. Olisi mukava tietää vaatteiden sisäänostohinnat (noin yleisesti) koska niissä täytyy olla melko hemmetin suuri kate. Sama juttu se on kaikissa muissakin tuotteissa eikä mitään myydä tappiolla vaikka alennukset olisivat kuinka huimat.

  Hyvää sunnuntaita sulle ja koko pesueelle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä mäkin mietin kun nuo alet oli melko muhkeat!

   Hyvää viikonvaihdetta sinnekin selkosille, meillä tosin on vasta lauantai ;-) Mutta tundrahan saattaa sijaita tyystin toisella aikavyöhykkeellä.

   Poista
 2. Joku tutuntuttu, joka oli ollu vaatekauppahommissa, sanoi, että vaatteisiin pannaan se 70% lisää ostohintaan, niin kun niitä myydään sillä max. -70% alella (hyvin harvoin on enempää alennusta) niin kauppa saa vieläkin omansa takaisin.
  Mutta nyt onkin hyvä aika tehdä ostoksia :) sukset sais kans halvalla, jos tohtis ostaa. Ja tarttis. Tänä talvena hiihdin kerran, viime talvena en kertaakaan, joten en katso tarvitsevani...
  Hienoa etenkin noiden kenkien saanti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä ihan mahtava reissu, saatiin kaikki mitä tarvittiin ja vielä alehintaan (kengätkin oli alessa, vaikka ei musta kyllä mitenkään hirmu halvat - no, ei tuon koon kolpposia voi varmaan ilmaiseksi saadakaan, pitää olla tyytyväinen että ylipäätään saatiin).

   Taisi olla just se max 70€ mitä tuolla oli. Osa varmaan on kannettu uuteen myymälään mutta suurin osa kantsii myydä pois ja ottaa sesonkituotetta tilalle?

   Poista
 3. Hmm, kuka edellä, kuka myöhässä..tässä myöhässä Kalevala teemaan liittyen:
  "Vittu lensi viirutteli, läpi linnan liihotteli. Miehet luuli mestariks, naiset Narvan teurastajiks, tytöt luuli lukkariks, pojat tuns jot on pillu!
  (Tupa ryskyi, parret paukkui)
  -a

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tilasin ton kirjan meille ja tutustuinkin siihen. Hauskoja loruja ;-)

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana