Sivut

tiistai 20. tammikuuta 2015

Pappi ja pöpöjä

Kävin eilen papin juttusilla liittyen isäni siunaamiseen. Meidän kirkkoherramme on ainoa ihminen maailmassa jonka saatoin kuvitella tasapainottelevan tyylikkäästi meidän kirkkoon kuulumattomien omaisten ja seurakuntaan loppuun saakka kuuluneen isäni vakaumusten ristitulessa. Ja intuitioni osui kyllä oikeaan: hyvässä hengessä ja täydessä yhteisymmärryksessä suunnittelimme koruttoman ja meidän näköisemme tilaisuuden. Musiikkina mm. ei niin kristillistä Loiria, josta isäni piti kovasti. Juttelin vähän aikaa sitten myös diakonissan kanssa, johon isäni oli ollut yhteydessä ja hänen näkemyksensä mukaan suunnitelmamme ei ole ristiriidassa isäni vakaumuksen kanssa. Emme tietenkään tahdo toimia vastoin vainajan ajatuksia. Siunaus ja muistotilaisuus pidetään täällä meillä maalla 6.2. ja isäni tuhka sirotellaan myös tänne, uurnalehtoon, kun kevät koittaa. 


Enkelit Ritva-Sofia Linnun käsialaa***

Pääsimme heti eilen kuopuksen kanssa nieluviljelyyn ja kurkussa karhentaa kuulemma viruksen aiheuttama "rakkula". Angiinaa siis tuskin on, mutta sekin selviää jahka tulokset parin päivän päästä tulevat. Hyvää palvelua sielläkin.

Pikkasen on välillä kuin olisi ilmapallosta päästetty ilmat pihalle, mutta kai se on ihan ymmärrettävää tässä tilanteessa?

10 kommenttia:

 1. Tuo on ilmat pihalle tunne on ihan normaali tässä vaiheessa. Suurin järjestäminen alkaa olla kunnossa ja surutyö voi pikkuhiljaa alkaa. Silloin on vaan ihan poikki.
  Tuskin angiina tosiaan tulee tuollaisilla rakkuloilla, mutta ilman kuumetta se voi tulla, vaikka lääkärit toisin väittävät. Minulle nimittäin ehti lapsena tulla paise nielurisoihin ennen kuin uskoivat angiinaan. Puhkaiseminen pelotti ihan hirveästi, mutta onneksi toimenpide ei ollut kauhea eikä kivulias.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se taitaa olla. Tosin mulla on vielä vaikka mitä käytännön hommia tekemättä, mutta kaikki ajallaan. Hommat seisoo nyt kun odotan sitä hautajaisavustusta, ts päätöstä saanko sen vai en. Sitten vasta voin varata hautaustoimiston. Täytyy kohta soitella sinne ja kysellä jos päätöstä, kielteistäkään, ei ala kuulua.

   Kuopus lähti tänään kouluun mutta on vaan osan päivästä. Tulevat luokan kanssa kirjastolle ja jää sitten mun kanssa tänne. KÄydään viereisellä koululla syömässä ja mennään kotiin lepäämään.

   Poista
 2. Voimia sinulle!

  On hyvä, että muistamistilaisuudesta saadaan läheisten ja vainajan ajatuksia vastaava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirpa!

   Kyllä me mukavasti saadaan tasapainoteltua ja varmaan on ihan kaikille mieleinen, vaikkei niin perinteinen olkaan.

   Poista
 3. Ymmärrettävää on. Ja hautajaisten jälkeen olo on varmasti sitä vielä enemmän (anteeksi realistisuuteni).
  Hirmusti haleja sulle ja pojille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Helmi!

   Mä olenkin varautunut, että jahka tää touhuaminen taukoaa, tulee se tyhjyys ja suru. Sitten käydään sen kimppuun...

   Poista
 4. Kyllä sulla on siellä ollut niin paljon jo pelkästään järjestelyasioita, että kyllä siinä jo tyhjenee takki ja surukin vie varmasti osansa vaikkei se ole vielä valloillaan. Se on kuitenkin painolastina alitajunnassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se suru tosiaan varmaan tulee sitten kun on siunaustilaisuus ja oikeasti tajuaa asian.

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana