Sivut

lauantai 27. joulukuuta 2014

Tapanin tunnelmat

Eilen oli jo pakko poistua Majasta muuallekin kuin hautausmaalle. Täällä on joulun aikaan ollut sellaisia ihan rapsakoita pakkasia, joten ulkoilut ovat siitäkin syystä jääneet vähemmälle. Muita syitä ovat laiskuus, loma ja herkut. Mutta nyt kuopuksen kanssa lähdettiin paitsi maitokauppaan ja kanalaan, myös tapaninpäivän tapahtumaan kirkolle. Sää oli lauhtunut sellaiseksi ihanaksi neljän-viiden asteen pakkaseksi ja sininen taivaskin pitkästä aikaa pilkahteli. Paikalla oli oikein tapanintulet ja hevosajelutkin, kilpasille ei kuitenkaan heretty. Viereisellä tilalla saattoi käydä keitolla taikka kahvilla. Lämmittämättömässä kirkossa alkoi vielä kirkonmenot kynttilän valossa, mutta sen jätimme väliin. Kaiken kaikkiaan oli kyllä mukavaa, raikasta ja tunnelmallista.

Mutta kyllä oli kotonakin sitten taas kivaa. Lintulaudalla käy melkoinen vilske ja sitä on mukava seurata. Pelasimme taas Qwixxiä (miksi ihmeessä sillä on noin turkasen hankala nimi?), teimme palapeliä ja saunoimme esikoisen kanssa illalla.Tänään on tarkoitus lähteä junailemaan lähikaupunkiin kuopuksen kanssa. En tiedä missä mielenhäiriössä ehdotin ja lupasin kaupunkireissua, kun hänelle on kertynyt vähän säästöjä joita mieli päästä tuhlaamaan käyttämään. Sovimme, että katsoo ensin joulupukin tuomiset ja miettii sitten, mihin haluaa ja tarvitsee omaa rahaa sijoittaa. Ei siinä, mukava matka tulossa jos ihan kaikki muutkin eivät ole keksineet samaa ideaa. Pakenemme sitten vaikka johonkin kahvilaan tappamaan aikaa junien välissä, jos käy liian ahtaaksi. Meiltä pääsee nimittäin kätevästi junalla edestakaisin niin, että väliin jää kolmisen tuntia tehokasta peliaikaa kaupungissa. Juna on mainio vaihtoehto bussille siksikin, koska heillä on perhelippuhinnoittelu. Pääsemme vitosella sinne ja toisella vitosella takaisin - molemmat. Esikoinen maksaa 2,70€ kun menee mummille. Ei ole hinnankiroissa, ei.

Kyllä se joulu nyt on taputeltu. Tuohon tauluunkin vaihdoin toivotukseksi hyvää lomaa. Se sentään jatkuu meillä kaikilla vielä hyvän tovin.

4 kommenttia:

 1. Ei olekaan sitten ihan vastarakennettu tuo kirkko...

  Mie tässä mietin, jaksaisinko lähteä niinikään kuopuksen kanssa kaupoille, kun se sai lahjakortin Lindexille...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä lähikaupungissa oli kyllä ihan julmetusti ihmisiä (ja isot alet mm. Lindexillä), mutta me valittiin kohteemme hyvin. Lopun aikaa istuttiin hampurilaisella (kuopus) ja kahvilla (minä).

   Ja kyllä, tuo kirkko on aikas vanha ;-)

   Poista
 2. Tänään mekin kävimme kaupoilla poikien kanssa. Etsittiin yhtä puuttuvaa kautta nuorimman dvd-boxi kokoelmaan, mutta ei missään ollut, joten oli pakko tilata se netistä kun pääsimme kotiin. Ihmisiä oli niin ettei meinannut sekaan sopia ja ahdisti! Ekan kanssa olen ulkoillut kahtena päivänä oikein kunnon lenkit. Olemme olleet koirapuistossa, mutta eilen ahdisti Ekaa, kun siellä oli neljän koiran lauma (siis kaikki samasta perheestä) eikä ne oikein tykänneet uudesta tulokkaasta. Tänään oli tyhjää ja kiva Ekan juosta, mutta meikä paleli, kun oli ensin sinne juostu aika vauhdilla. Aatto meni nopeasti kun äiti oli kanssamme ja joulupäivänä kävi sitten siskon perhe. Oli oikein mukavaa. Mukavia välipäiviä Sinulle ja pojille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin oli ihan liikaa väkeä liikenteessä, mutta piilottelimme sitten kahviloissa ja ruokapaikassa. Shoppailut oli helposti shoppailtu.

   Teidän joulu kuulosti oikein mainiolta, vilskettä ja vipinää! Mukavia välipäiviä sinne myös!

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana