Sivut

perjantai 26. joulukuuta 2014

Pientä puuhaa

Aloitimme aaatonaattona esikoisen kanssa urakan. Löysimme vast ikään kirpputorilta 6000 palan palapelin. Alan vähitellen ymmärtää, miksi se oli siellä... Jouduimme raivaamaan esikoisen huoneeseen reilusti tilaa että yli päätään saimme sen mahtumaan. Palojen kääntelyssä meni kaksi iltaa ja urakka on ihan mieletön. Esikoinen pomppii tuon ryppään ohi muun ajan ja me koitamme pienissä erissä saada jotain aikaiseksi. Mutta mainiota yhteistä hommaa tuo palapelien tekeminen on. Teinin kanssa tulee harvemmin puuhattua, tuossa ollaan rinnakkain ja tulee jutusteltua. Mukavaa!


Aika monta palaa käänneltävänä...


Äitini ja hänen miehensä kävivät meillä perinteisellä joulupäivän päivällisellä. Minä tein venäläisen kalapiiraan, kulibiakin ja fetasalaatin, esikoinen mahtavan jouluhalon jälkiruoaksi. Karjalanpiirakatkin se väänsi, ihana! Lisäksi minä sain täksi päiväksi maistiaiset äitini tekemistä joululaatikoista. Tulihan se perinteinenkin joulu tähän majaan!Ei ristus mikä homma!Illemmalla pelasimme joulupukin tuomaa noppapeliä (Qwixx) joka oli kuopukselle liian vaikea, mutta josta hän silti oli vilpittömän innoissaan, kun autoimme häntä esikoisen kanssa. Me ihastuimme siihen ihan oikeasti. Olen pyrkinyt joka joulu ostamaan jonkun uuden lautapelin. Liian vähän tulee näinä aikoina lasten pelattua muita kuin tietokonepelejä. Koitan kantaa oman vaatimattoman korteni kekoon.

Niin, ja onhan tuo palapelin kokoaminenkin pois tietokoneeltaoloajasta.

Voi huokaus tuota urakkaa!

14 kommenttia:

 1. Pientä puuhaa, totta tosiaan! Mehän saatiin kans joskus joku monipalainen peli, mutta sitä ei oo otettu ees paketista, koska meillä ei ole sille tilaa. Joka kerta pitäs raivata sille alue, levittää se sille ja kerätä taas pois, kun pitää tehdä muuta. Niinkuin on kaiken laita - askartelun. ompelun, leipomisen ym. - koska on vain tuo keittiön pöytä kaikelle sille. Kyllähän sen tietää, että se jäis kokoamatta sillä systeemillä... mun mielestä palapelin pitäis saada olla siinä, missä se on, niin kauan että se on koottu.

  Tejän joulunaika on edelleen kulkenut oikein mallikkaasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei palapeliä tosiaankaan voi tehdä niin, että kerää palat välillä pois. Pitää voida jatkaa siitä mihin jäi kun insporaatio iskee - ja muistella, että mä näin sellasen palan just täällä... Mutta tila on kyllä ongelma. Muullekin askartelulle ja ompeluille ja sellaselle. No, mä en onneksi ole yhtään aktiivinen noissa, mutta sellaiset jotka on, sanoo sitä.

   Tänään saattaisi olla aika poistua majasta muuallekin kuin hautausmaalle ;-)

   Poista
 2. Meikäläinen luultavasti saisi hermoromahduksen noin ison palapelin kanssa!
  Toisaalta, ei täällä kanikopissa edes neliöt jotta tuollaisia voisi rakennella sillä kaksitoista palaa käsittävän, "Brio - osaamisen iloa" - palapelinkin kanssa tekee äärimmäisen tiukkaa ;D

  Hyvää Tapaninpäivää! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. siis ei riitä, on taas näköjään jätkällä niin kiire kirjoittaa että jää sanoja pois.....mutta Tapaninpäivää uudestaan!

   Poista
  2. En tiedä miten meille tuon kanssa käy. Eilen ähistiin jo molemmat sen verran turhautuneina. Ehkä annetaan sille vielä mahdollisuus näin lomalla - etenkin kun kuopus lähtee maanantaina reissuun... mutta kun pitää palata arkeen, se ei voi kovin pitkään tuolla lattialla lojua levällään.

   Poista
  3. Niin, ja mukavaa tapania sinnekin. Me ehkä lähdetään hevosajelulle niin kun perinteisiin kuuluu!

   Poista
 3. Ou mai! Niinkun sulle toisaalla sanoinkin, mulla menis hermo alta aikayksikön ja se palapelailu olis sitten siinä ;) Toisaalta, nyt kun nään kuvan, tuli ensimmäisenä mieleen, miten kissat Rrrakastais päästä tohon keskelle vähän touhuamaan....Saanko tuoda??
  Herkut kuulostaa Herkuilta ja olo edelleen lokoisalta, nauti siitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pari kissavierasta olis varmaan aikamoinen yhdistelmä tuon kanssa ;-)

   Herkkuja on jäljellä edelleen liikaa, mutta eikös se kuulu jouluun? Lokoisaa oloa sinnekin!

   Poista
 4. Oi, Marjaana, apua!!! Hyviä hetkiä puzzlen kanssa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua olen minäkin anonut, tuo on ihan hirveä urakka!!!

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Hahaa, hommasit jäniksille tonttuhiipat! Hienot!

   Poista
  2. Sanopa muuta. Saa nähdä riittääkö meillä kärsivällisyys. Toisaalta just puhuttiin, että kun kuopus lähtee maanantaina reissuun, on paljon enemmän aikaa paneutua projektiin.

   Poista
  3. Mä en voinut muuta kun tilata ne - kiitti vinkistä. Poikia ihan vähän nauratti ;-)

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana