Sivut

maanantai 22. joulukuuta 2014

Oi kuusipuu

Viikonloppu meni levätessä ja leppoisasti. Esikoinen juhli ensin koulun päättymisen jälkeen ystävän synttäreitä, kävi kääntymässä kotosalla ja lähti kaverille pariksi yöksi kylään. Kotiutuu tänään. Kuopus puolestaan oli minun seurana, hänellä kävi kaveri eilen ja tänään on vuorossa parhaan ystävän luona pistäytyminen. Äitini ja hänen miehensä tulevat meille katsomaan poikien perään ja minä menen kaupunkiin vähän tuulettumaan. Käymme ystävän kanssa syömässä ja sitten linnottaudun äitini luo. Otan hetken ihan omaa aikaa ja palaan huomenna virkistyneenä jouluhommia hääräämään. Paitsi ettei minun tarvitse varmaan juurikaan häärätä. Esikoinen leipoo taatelikakun, tekee joulusuklaat ja olen tilannut häneltä myös rukiisen taatelisaksanpähkinäleivän. Niin, ja karjalanpiirakoita joulupuuron jämistä, mutta se on vasta aaton juttu.
Joulukuusemme on tänä(kin) vuonna varsin pieni ja vaatimaton. Mutta terassilla tuo ajaa ihan asiansa kuitenkin. Kuopukselle kun oli mahdoton ajatus, että kuusta ei olisi ollenkaan. Onhan perinteistä pidettävä kiinni, näemmä. 


***

Odottelimme Avaraa luontoa lauantaina ja kuopus vaihtoi kanavaa vilkaistakseen Hauskoja kotivideoita. Mainostauolla kerrottiin uudesta ohjelmasta. Kuopus hihkaisi: "Voinko mä mennä tuonne? Mä olen ollut jo sata päivää ilman viinaa!" Ehkei kuitenkaan...

Avarassa luonnossa virtahevot olivat kaikessa rauhassa lepäilemässä rantavedessä kun elefanttilauma tuli sinne rellestämään. Minun selostajani oli ensiksi paikalle päätyneiden puolella ja eläytyi täysin heidän rooliinsa: "Nuo taatusti lirivät veteen. Katso nyt, vesi on ihan keltaista! Olin oikeassa."

10 kommenttia:

 1. Vau, miten ihanalta kuulostaa tuollainen hetken hiljentyminen omaan rauhaan ennen jouluhälinää kotona! Mun viikonloppu kului siivousten ja joululahjaostosten merkeissä. Mutta nyt on poikien huoneet siivottu ja lahjat ostettu, joten hyvällä mallilla ollaan. Enää normi lattian siivoukset ja wc:n pesu. Miehen piti tehdä sitä tänään, mutta tietysti hän ja poika lähtivätkin vielä pojan autoa laittamaan. No, kuntoonhan se pitäisi saada ennen sitä maagista 5.1., joten hyvä näin. Oikein mukavaa kaupunkimatkaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiljentyminen tulee tarpeeseen. Kuopus on nyt ollut viikon kotosalla ja on vielä toisenkin (isänsä on nyt siellä reissussa) joten vapaata ei ole ollut eikä ole tiedossa tälläkään viikolla. Mukava käydä vähän tuulettumassa, sitten on taas kiva asettua poikien kanssa tänne.

   Hyvällä mallillahan sulla siellä hommat on. Ja tässä on vielä kaksi päivää aikaa hoidella loput. Oikein rauhaisaa ja mukavaa joulun aikaa Sari sulle!

   Poista
 2. Hyvää joulunalusaikaa rakas!
  Teiän kuusi on sentään kuusi eikä mikään muoviviritys jollaista katselin Honkkarissa. Minen tajua miten jotkut ihmiset maksavat 99,- euroa sellaisesta petrokemiallisesta puuhkasta mutta toisaalta, tämä maailma on täynnä asioita joihin mun kapasiteetti ei riitä.
  Irtiotto tule varmasti tarpeeseen koska sulla on melkoisen rankkaa ja siksipä mä toivonkin että myös jotain mukavaa tapahtusi, vaikka jotain sellaista mikä ei loppuisi siihen yhteen iltaan.

  Kerro kuopukselle että se on koska vaan tervetullut tänne tundralle viettämään viinattomia päiviä jo pelkästään senkin takia että täällä näkee noita kotimaisia suurpetoja ilman että tarvitsee lähteä Korkeasaareen tai Ähtärin eläinpuistoon. No, kotimaisten suurpetojen näkeminen liittyy osittain viinallisiin päiviin mutta oikeesti, täällä sitä Avaraa Luontoa riittää vaikka Uotilan lapsillekiin! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sä kyllä taatusti nauttisit kuopuksen viihdyttävästä seurasta, olen takuuvarma!

   Mä jo ihan hetken harkitsin muovikuusta mutta ei anna periksi luonto. Viisi tai kuusi vuotta vissiin menee, ennen kun se tulee ekologisemmaksi kun taviskuusi. Sitten jos suosii noita virkaheittoja linjanaluskuusia niin kun minä, ei varmaan koskaan pääse samaan muovikuusen kanssa. Ja onhan se fiilis eri, vaikka ulkona tuo meidänkin raasu joutuu töröttämään. Toisaalta sitten ei ole niin väliksi minkä näköinen se on - suurimman osan päivästä on pimeää kuin yöllä - onhan nyt vuoden pimein päivä.

   Mainiota joulunalus- ja jouluaikaa Tundrallekin!

   Poista
 3. Hups. No niin, ne meni nyt sekaisin ekan kerran.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus joulun alla voi hyvinkin olla sekaisin ;-)

   Poista
  2. Kun lukee ensin ja kommentoi joskus myöhemmin vasta, niin tulee aika sekopäistä :)
   Kävin just, ehkä juurikin sun jutun innoittamana hakemassa saunakamarista sen meidän ainakin kymmenen vuotta vanhan muovikuusen, joka on Ainoa Oikea Kuusi lasten mielestä. Ensimmäisinä vuosina se jopa tuoksui kuuselle, kun sen jalka on jotain ulkomaista kuusipuuta kaarnoineen päivineen. Jalkaa en löytänyt. Manasin mielessäni, mutta kun sitten kahmin mukaani ne pussit, missä on joulukoristeet, huomasin että se jalka on yhdessä niistä. Hyvä. Sisällä ihmettelin, mikä kumman lappu on kuusessa, ja siinähän luki "Jalka on punaisessa kassissa." - Olin tiennyt, että en muista, ja laittanut itelleni muistilapun! :)

   Poista
  3. Jalka on punaisessa kassissa! Siinäpä joulun sanoma kiteytettynä ;-)

   Mukavaa, että ootte päässyt kotipuoleen. Mä täältä äitin luota huutelen...

   Poista
 4. Miksi minulla ei oo niin hauskaa selostajaaaa???? ♥♥♥ Voi että ma nauroin ... Marjaana , hauskaa iltaa sinulle ja nauti kovasti ... pitä hauskaa! Minulla on porkkanalaatikko tehty ..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Normaalistihan siinä selostaa ihan hillitty miesääni, mutta mun selostajani on kyllä paljon hauskempi!

   Vapaa oli mukava ja kiva herätä aamullakin rauhassa. Pikku hiljaa lähden sitten ajelemaan kotia kohti.

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana