Sivut

lauantai 20. joulukuuta 2014

Nirppa ja Nippe ja vaikka mitä muutakin

Ihanaa, että tuli lumi maahan. Ja puihin. On kaunista kuin postikortissa. Vaikka eilen oli plussalla, se selvisi. Ja sen verran viileää on lähipäiville luvassa, että lumipeite nyt myös pysynee maassa ja saamme valkean joulun. Ihan mahtavaa! Myös loman alkaminen oli ihan mahtavaa. Torstaina kun hain kuopusta viimeisen kerran tälle vuodelle iltapäiväkerhosta tanssin ja tuulettelin matkalla autolle. Pitkästä aikaa oli oikeasti aivan mieletön fiilis: Loma! Minun työni on niin leppoisaa, etten koe olevani loman tarpeessa, joten tällaisia huippufiiliksiä tulee harvoin. Jostain syystä nyt tuli. Kuopus irvisteli minulle kateellisena, koska heidän lomansa alkaa myöhemmin (tänään) ja loppuu aikaisemmin (menevät kouluun jo 5.1. minä puolestani vasta loppiaisen jälkeen).


Iso on Nirppa ja pieni on Nippe.
Ja ylpeät tekijät!


On täällä värkätty muutakin kuin lumiotuksia. Kuopuksella oli eilen elämän-katsomustiedon oppilaiden pikkujoulut ja leivoimme sinne epäortodoksisimmat piparit mitä keksimme. Lepakkoja, delfiinejä, pupuja, sorsia ja karhuja. Siinä samalla pistelimme aimo kasan eri kokoisia tähtiä ja rakensimme niistä kuusia. Opettaja saa yhden ja kollega jo sai toisen. Häneltä saamallani Ässä-arvalla voitin kympin, jolla ostin neljä erilaista uutta arpaa, joista yhdellä voitin neljä euroa, jolla ostin Ässä-arvan, jolla voitin taas neljä euroa. Se vaihdettiin vielä kerran sellaiseen, jolla sai uuden arvan, sitten tulikin jo vitonen. Kuopus raaputti viimeisen arvan hulluna, mutta tästä ei enää voittoa tullut. Ylijäänyt euro jäi kuopuksen lompakkoon. Lottorivi oli jo vetämässä...


Tuo yksi yritti naamioitua paketiksi myös.
Omena vierähti kuvaan osoittamaan mittasuhteita.Tänään käytän vielä poikia kylällä, esikoisella on joulujuhla, kuopuksella joululaulajaiset. Minä skippaan ne ja käyn kaupassa. Koitan ostaa niin paljon asioita valmiiksi kuin mahdollista. Kerran varmaan vielä pitää poiketa täydennyksiä tekemässä, mutta koko lailla koitetaan jo rauhoittua kotiin.


***

Se sama, joka koitti pukeutua paketiksi piirteli lattialla ja päästeli kaasuja pitkään ja antaumuksellisesti. Kohta samasta paikasta kuului: "Anteeksi, mulla taitaa olla vähän ilmavaikeuksia."

4 kommenttia:

 1. Eikai pakettinaru menny liian tiukalle, kun tuli "vaikeuksia" :) Mutta on teillä tosiaan jouluisen näköistä. Hienoja puita niin sisällä kuin ulkonakin! Mulla on pari tähtimuottia tuollaisen kuusen tekoon käytetystä muottisarjasta, suurin osa on hävinnyt matkan varrelle... olis ihan kiva tehdä joskus tuollainen, just lahjaksi.

  Jouduin heittään ne epäonnistuneet piparit pois, ei ne ollu hyviä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noi on ihan älyttömän helppotekoisia pieniä lahjoja - ja kuopus itsekin pystyi sellaisen melkein tekemään. Niin ei oo aikuisen värkkäämä open lahja ;-)

   Hmm. oisko tosiaan pakettinaru kuristanut ja aiheuttanut vaikeudet. Hih!

   Poista
 2. Kivoja nuo kuuset. Ja kivaa, että ne on kuopuksen tekemiä!
  Voi, teillä on kaunista, lunta! <3 Mä ajelin eilen kaupungista kotiin ja vettä tuli kaatamalla, siis niin paljon, kun ikinä Esteri voi päästää, pyyhkijätkin sai olla täysillä. Liukasta on, mutta ei lunta hippustakaan.
  Ihana, ilmavaikeudet voi olla hyvinkin vaikeita väillä :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmavaikeudet todellakin, voi olla vaikeita... ;-)

   Meillä vaan tulee lisää, maisema on kuin postikortista. Voi kun voisin lähettää vähän teillekin! Olis jouluisempi tunnelma.

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana