Sivut


tiistai 23. joulukuuta 2014

Joulunalusvapaa

Olipa ihanan rentouttavaa olla hetki ihan itsekseen. Hiljaisuudessa, rauhassa. Vein kuopuksen eilen kaverilleen leikkimään ja lähdin ajamaan lähikaupunkiin äitini luokse. Sumplimme muutamat käytännön jutut ja "lastenhoito-ohjeet" ja niine hyvineen he starttasivat meille. Hakivat esikoisen ystävältä ja kuopuksen myös. Minä puolestani parkkeerasin heidän autopaikalleen ja lähdin kävellen kaupunkiin. Oli määrä käydä ystävän kanssa syömässä ja nauttimassa pari lasillista. Ja näin tapahtuikin. Voi kauhistus, miten paljon siellä olikaan vielä väkeä viime hetken ostoksilla. Vaikken edes mennyt sisälle asti liikkeisiin, kiitin itseäni olkapäälle taputellen monta monituista kertaa siitä, että ostan lahjat ajoissa (osittain olosuhteidenkin pakosta: pitää jakaa kulut monelle kuukaudelle) ja enimmäkseen nettikaupoista. Että minä pääsen helpolla tuohon ostoshelvettiin verrattuna!





Ruoka oli vallan maistuvaa ja seura hyvää myös. Kun tuli aika erota, hyppäsin paikallisbussiin ja hurautin äitini luokse. Illan nautin omissa oloissani, saunoin, lurpin vähän viiniä ja nautin rauhasta. Nyt voi taas jatkaa joulun odotusta poikien kanssa akut ladattuna. Jaksan olla reipas ja pirteä äiti. Jaksan laittaa ja häärätä joulua. Sovitella haluja ja tarpeita yhteen. Pyörittää huushollia. Olla joulumuori, äiti, ihan kaikkea. Kiitos äiti!


***


Kuvat eivät liity aiheeseen muuten, kun että ne tuovat minulle joulumielen. Anna hyvän kiertää -haasteeseen liittyi myös käsin tehty osuus. Tuo ylemmän kuvan oranssi "kulho" saapui minua ilahduttamaan. Sain ne rannerenkaat, joita ei saa naulakkoon roikkumaan, siististi kasaan sen sijaan, että ne levittäytyisivät pitkin pöytää. 


8 kommenttia:

  1. Sinulla kuulosti olleen todella hyvä päivä! Ihana tuollainen äiti kuin sinulla.
    Minä se jouduin vielä eilen siihen ostoshelvettiin, kun piti käydä ostamassa ne jouluna tarvittavat ruoat. Siihen meni kevyesti koko ilta, vaikka olin ajatellut ehtiä eilen vielä siivotakin. Ei puhettakaan. No, tänään on sitten siivousilta ja lahjojen pakkaushetki vielä sen päätteeksi. Joulu on jo todella oven takana!
    Ihanaa joulua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en edes oikein vielä käsitä, että huomenna on aatto! Ehkä sitten kun ajelen kotiin ja esikoinen rupeaa värkkäämään joulusuklaita, tajuaa.

      Oikein leppoisaa joulun aikaa sulle ja perheellesi!

      Poista
  2. Sullahan on upea korvakoruteline! Meillä on vaan sellanen tylsä vaahtomuovintapaisen aineen palanen vessassa... mutta eipä sitä sinne sais roikkumaankaan minnekään, vaikka kehykset laittais...

    Ihana latausilta sulla oli! Kaikilla äideillä pitäs olla mahdollisuus tuollaiseen ennen joulua :) paitsi ettei niillä ole aikaa. Pitää siivota ja tehdä karjalanpiirakoita ja pipareita ja torttuja ja paistaa laatikoita ja mitä ne äidit nyt ruukaa tehä. Mie kans joudun hakeen kaupasta kinkun, Lidlissä pitäs käydä vessa- ja talouspaperiostoksilla, täytyy kattoa olisko siellä mejän sakille kelpaavaa lihanköntsää. Kyselin, mitä haluavat syödä jouluna, niin mies sano syövänsä kyllä kinkkua, jos se ei ole "oikea joulukinkku". Esikoinen vaatii sellaista kinkkua, jossa on "se ruskee kuori" toisin sanoen palvikinkkua. Hohhoijaa. Kuopus tilas pelkkää porkkanalaatikkoa ilman ehtoja, sentään... mejän perhe on sentään totutettu olemaan ilman itsetehtyjä juttuja, niitä ne ei osaa vaatiakaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillähän mennään sillä peruspuurolla - stressittömästi. Esikoinen tekee jämistä karjalanpiirakoita mun suolasennälkään, herkutellaan suklailla ja marmeladeilla ja minä juustoilla. Mitä muuta sitä ihminen kaipaa?

      Mä lopetin laatikoiden tekemisen siihen jouluun kun erottiin. Pojat ei syö niitä enkä mäkään kaipaa paitsi jos äiti tuo maistiaiset. Siihen loppui muuten stressikin! Ja siks voi ottaa irtioton just joulun alla. Esikoinen se meillä enemmän häärää. Eilen oli leiponut taatelikakut ja intoutunut tekeen itse myös kynttilöitä. Tänään olis vuorossa joulusuklaat. Mä pääsen helpolla!

      Toi korvakoruteline on napattu jostain blogista - idea siis. Toimii hyvin!

      Poista
  3. Sulla on huikeet pojat!
    Ihanaa ja rennnonlupsakkaa joulua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä samaa Helmi sulle! (ja sun tonttuasetelma oli ihan huikea ;-)

      Mun ei tarvi tehdä paljon mitään, esikoinen hoitaa hääräämisen!

      Poista
  4. Vastaukset
    1. Sormus ja korvikset joskus ollut - toinen meni hukkaan.

      Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana