Sivut


maanantai 15. joulukuuta 2014

Jouluinen haaste

Oli pakko napata Susannalta jouluhaaste. Pitkään aikaan ei Blogistaniassa ole kiertänyt mitään. Jos joku muu on kaivannut haasteita, niin tästä saa kernaasti ottaa kopin.


1. Uskotko joulupukkiin tai tonttuihin?

Hmm, kyllä meillä niistä puhutaan ja joku punalakkinen toisinaan pihallamme näyttäisi vilahtavakin. Mutta kuten kirjoitin, taidamme olla siinä vaiheessa, että uskoa koetellaan. Sekä kuopuksella että minulla.


2. Kirjoititko joulupukille?

En muista että olisin kirjoittanut - äiti voi muistaa paremmin. Mutta esikoinen kirjoitti. Kun kaivelin syntymäpäiväpostaukseen vauvakuvaa hänestä, löysin liikuttavan kirjeen. Se on väkerretty silloin, kun esikoinen on juuri täyttänyt kuusi vuotta.





3. Onko kinkku joulupöydän kunkku vai selviätkö ilmankin?

Kuten tiedätte, meillä ei syödä lihaa. Pappani oli aikanaan huolissaan, että miten minä jouluna pärjään, mutta kutakuinkin kaikki muut jouluruoathan minulle sitten sopivat ja kelpasivat. Kaloja myöten. Tänä vuonna teemme taas sen jo perinteeksi muodostuneen poikien kanssa: keitän aattona joulupuuron ja loppupäivän syömme suklaata. Joulupäivänä äitini ja hänen miehensä ja veljeni, mikäli tulee heille jouluksi, syövät meillä. Silloin on ollut tarjolla jotain aivan muuta kuin jouluruokia. Parina viime vuonna olen sitten saanut tuliaisiksi äidiltäni laatikonrippeitä ja tapanina minä herkuttelen niillä. Toivottavasti tänäkin vuonna.


4. Noloin saamani joululahja tai lahjojen jakoon liittyvä muisto?

Minulla ei ole mitään kauhumuistoja. Muutama pieni hassu lahja joskus on kummastuttanut, mutta ilme on silti säilynyt iloisena ja kiitollisena.


5. Onko joku joululahja jäänyt käyttämättä tai kaapin perille notkumaan?

Jos on, niin on haudattu niin syvälle etten enää edes muista.


6. Milloin ja millä tavalla koristelette kuusen?

Kuusta emme ole vuosiin enää voineet ottaa sisälle, joten sen paikka on ollut terassilla. Viime vuonna olisin ollut jo valmis luopumaan koko kuusesta, samoin tänä vuonna, mutta kuopus ilmaisi närkästyksensä. Ehkä hommaan jonkun pienen häntä ilahduttamaan?


7. Ostatko kotiisi joulukukkia? Mikä on joulukukkasi?

Joulukukkiakaan minä en oikein siedä. Joulutähteä korkeintaan, ja se onkin minun joulukukkani, jos joku pitää valita. Yhtenä vuonna löysin sellaisia minikokoisia ja ne olivat ihania.



Koristeet on jo paikoillaan


Minulla on lahjat ostettuna ja paketoinkin ne jo viikonlopun hiljaisina ja yksinäisinä tunteina. Joulu saa tulla!

12 kommenttia:

  1. No onneksi ei ole kiertänyt :) tosin minuun ne aina pysähtyy, jos joku minut haastaa joskus johonkin. Kotoisaa arkea -blogiin oli linkitetty Kaarina Davisin pari hyvää juttua (http://www.kaarinadavis.com/2014/12/joulusekoilu-on-tauti-pahimmasta-paasta.html) mutta ne oli sitten ihan ääripään ajatuksia joulunvietosta. Ei se kaikille mee silleen.

    Sisko oli laittanu mun tilille satasen (!!!) että ostan lapsille jotain lahjaksi sen nimiin, ja just äsken tilasin netistä toiselle hienon hupparin (tarjouksessa 50€, norm. 80€) ja toiselle kengät. En omista rahoistani niin hienoja olis ikinä voinu laittaa, mejän lapset on tottunu saamaan halpaa ja tavallista...

    Tuo on kyllä niin hieno tuo sun lankarullajoulukuusi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lankarullakuusi on mun ehdoton (sääli)suosikki... tuossa se on kyllä tärähtänyt, niin on valo vähissä...

      Hei ihana sun sisko - tuollainen ilahduttaa niin. Ja lapsia samaten, kun avaavat paketit. <3

      Voi tuota Davisin linkkiä.. mutta jokainen tavallaan. Just aamukahvipöydässä sanoin kollegallle, että ihana joulumieli tuli eilen kun kuopus tuli kotiin ja tiedän, että odotetaan ja vietetään koko porukka yhdessä joulua. Kukaan ei enää mene minnekään!

      Poista
  2. Ei, ei muista äiti, että olisit joulupukille kirjoittanut. Ei tietenkään tarkoita, ettet niin
    olisi tehnyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kun mulla ei kyllä oo mielikuvaa, eli en varmaan oo sitten kirjoittanut!

      Poista
  3. Kyllä joulun odotus vaan on niin ihanaa aikaa! Me kävimme viemässä joululahjat lauantaina miehen suvulle ja mun siskolle ja kuulimme samalla, että miehen sisko on saanut lokakuussa poikavauvan, joka kastetaan viikon kuluttua. Meille ei kukaan ole asiasta ilmoittanut, joten harmitti hemmetisti, että ostin niille lahjoja. Ensi vuonna en enää osta! Jos eivät kerran meistä välitä, niin miksi me välittäisimme heistä. Vähän meni joulufiilikset, mutta eiköhän ne tässä vielä palaudu. Oman porukan lahjoja on vielä ostamatta, joten niitä pitäisi alkaa hankkia. Ruoat on tilattu, paitsi kinkku on hankkimatta. Toivottavasti sen saa vielä ensi viikonloppuna. Tarvitsemme tänä vuonna suuren, kun joulupäivänä on 10 henkeä sitä tuhoamassa.
    Oikein mukavaa jouluviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho, teille on tulossa oikein iso porukka! Toivottavasti sun joulumieli palautuu, ja varmasti se siihen mennessä palautuukin. Mä teen nyt tän viikon ma-to töitä ja sitten rupeen ihan "tosissaan" miettimään mitä pitää pyhiksi ostaa. Onneks on tuo lahjashow alta pois!

      Poista
  4. Mitenkäs joku muovikuusi? Nehän näyttää nykyisin kuin oikeilta ainakin kaukaa katsottuna. :]

    Luin tuon davisin blogipostauksen viime viikolla ja hymähdin kun oli niin pöpiä paatosta ettei edes naurattanut. Jos olisi edes ollut hieman kieli poskessa, mutta ei. Vissiin "oravanpyörästä" hypähtäneenä on tarve muistella suorittamisen aikoja ja siten luoda muka-näppäriä skenaarioita kuvitellen miten posse joulujaan viettää peilattuna miten kenties on itse suorittanut asioita ennen valaistumista. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ja tietty kopioitava tää.

      Poista
    2. Kuopus ehdotti sellaista ja sitä pitää harkita. Mutta tänä vuonna mä taidan menna...kröhöm...nappaamaan kuusen ei-kenenkään-maalta. (Ei, en varasta kenenkään metsästä, mutten voi paljastaa enempää ;-)

      Mä en lukenut loppuun tuota kun meinasi ahdistaa. Musta jokainen saa tehdä tavallaan mutta ei tarvitse tuomita toisia. Eikä ivata, siltä se vähän mitä luin, onnistui vaikuttamaan.

      Poista
    3. Joo juurikin toi tuomitsemisaspekti hyökkäsi silmille. Mitä se kenellekään kuuluu vaikka himmailisi missä ja tekisi mitä.
      Itse pidän joulusta(kuka ei?), mutta kertaakaan ole tarvinnut hösätä enkä tunne yhtäkään joka hösäisi "hullunkiilto silmissä" kuten mitä ufoja muita juttuja daami suolsi. Soossoomua, tonttu tulee antamaan mulle kohta piiskaa hei peipi anna mulle piiiskaaa... :D

      Poista
    4. Mulle se tulee sitten sun jälkeen, jos toteutan kuusi-ideani ;-)

      Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana