Sivut

torstai 9. lokakuuta 2014

Puuttuu vain pora...

En muista olenko kertonut, mutta tulin jotenkin kummasti päätyneeksi kuopuksen koulun vanhempainyhdistyksen hallitukseen tässä vasta. Eilen oli ensimmäinen varsinainen kokous ja sitä myötä varsin täysi päivä. Ensin vein pojat kylille heti aamusta ja itse kävin kaupassa. Ajelin vielä joksikin aikaa kotiin, kun olin yksin töissä sulkemisaikaan saakka. Kollegat olivat koulutuksessa. En tiedä arvaako kukaan miten ärsyttävää on, kun pitää laskea, että "enpä mene vielä töihin vaan vasta parin tunnin pääsä, ettei olo äidy aivan kamalaksi - niin, ja kun illalla vielä on se kokouskin". Sekin tietty paikassa jossa saan oireita. Alkuviikosta rupesin taas pitämään oirepäiväkirjaa työterveyslääkäriä varten. Puuh. No, kohta loppuu ruikutus vähäksi aikaa. Tänään on viimeinen työpäivä ennen kuuden päivän syyslomaa.

Ennen illan kokousta piti tietenkin hakea kuopus iltapäiväkerhosta, väsätä nopeasti pastaruoka ja kärrätä poika hoitoon parhaan ystävän luokse, jonka äiti on samaisessa hallituksessa. Isänsä vahti molempia poikia ja minä kyyditsin äidin kokoukseen. Kuopus se vaan jaksaa olla positiivinen ja piristää minuakin. Aamulla, kun työmaani parkkipaikalla hyvästelimme ja kävimme päivän kulkua läpi ("ensin meet kuvataidekerhoon, sitten välipalalle ja sitten iltapäiväkerhoon, josta mä haen sut neljän jälkeen eli tavanomaista myöhemmin. Sitten kiiruhdetaan kotiin tekemään pastaa ja sitten Veikalle*") hän totesi, että tästä tulee kiva päivä.   *nimi muutettu

Esikoinen puolestaan hoiteli aika lailla itse itsensä, illalla sentään kävimme kahdestaan saunassa. Ja katsoimme sitä ennen yhden jakson 60-luvulla tv-sarjana tullutta alkuperäistä Mission Impossiblea. Ihan hirveän viihdyttävää! Ostin sen esikoiselle joksikin lahjaksi ja löytyi tämän syksyn piristykseksi. Aika paljon on teknologia kehittynyt noista ajoista, mutta ihan tappavan kekseliäitä sitä vastoin on tietysti pitänyt olla. Kokouksesta täytyy todeta sen verran, että ihanan idearikas ja aikaansaavan tuntuinen porukka. Ensi töiksemme jatkamme hyvää perinnettä ja hankimme välituntivälineitä kouluun. Sitten osallistumme nenäpäivän keräykseen ja ideoimme liikunnallisia aktiviteetteja. Myös energiajuoma-asiaan pitäisi ottaa kantaa. On ilo olla mukana.


Tämä ei ole mikään sisustusblogi enkä minä mikään DIY-ihminen, mutta täytyy nyt kerran tehdä poikkeus. Tilasin kirjakerhon alesta liitutaulutarraa, leikkasin ja liimasin. Tarjotin on löydetty oman talon metalliroskiksesta aikaa aikaa sitten. Tämän helpommaksi ei asiat enää voi tulla. Mukana oli myös liidut. Puuttuu vain se pora...

10 kommenttia:

 1. Jopa meidän koululla ollaan jo melkein ehdottamassa kylän kaupoille, että eivät myisi e-juomia lapsille ainakaan kouluaikana. Josko loppuis se tölkkien kolina tunnilla... tosin, eihän sen myynti ole kiellettyä, ja on ihan kauppiaiden hyvästä tahdosta kiinni se homma. Luulen, että se kituva kauppa ei ainakaan suostu...
  Joskus muinoin näin eräässä kaupassa ovella kyltin, että koululaiset ei ole tervetulleita ollenkaan kauppaan sisään ennen kello viittätoista. Tulivat sinne viettään välituntia ja tekivät kaikenlaista kiusaa vissiinkin.

  Mutta hienon liitutaulun teit! Betoniharrastajat käyttää noita tarjottimia muotteina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on yläkoulun vieressä Siwa joka suhtautuu ihmeen kärsivällisesti koululaisiin. Tosin se on se kituva kauppa tällä kylällä, eli jokainen asiakas lienee tärkeä. Meidän kauppiailta on kyselty alustavaa mielipidettä noihin energiajuomiin ja suunta näyttäisi olevan, että jos kaikki muutkin niin mekin. Varsin ymmärrettävää, koska onhan se vähän sitten itteltä pois jos muut myy mutta ei itse ei suostu myymään. Saa nähdä!

   Mä arvasin, että toi liitutaulutarra vie mut mukanaan, karkas vähän mopo eilen ja tänään aamulla... näet huomenna ;-)

   Poista
 2. Hieno liitutaulu! Kutsut jonkun paikallisen poramiehen kylään, niin hoituu se poraaminenkin... kahvipalkalla, luonnollisesti. ;)

  Kivan aktiiviselta kuulostaa toimikuntanne, hyvä hyvä.
  Nenäpäivä on ihan parasta. Itse lahjoitan joka vuosi kuukausilahjoituksen lisäksi soittamalla suoran TV-lähetyksen aikana. Ja summakin on aina vakio. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidät haastettiin vanhempainyhdistyksenä mukaan. Oppilaat olivat kehittelemässa systeemiä, jolla summa sitten määräytyy sen mukaan miten hyvin oppilaat lähtevät mukaan.

   Mustakin tosta tuli hieno. Esikoinen luonnollisesti sanoi vihaavansa sitä, joten teini-indikaattorikin on testattu. Hmm, poramies... pistetään harkintaan!

   Poista
  2. Teinit ovat... noh, teinejä. ;)

   Juu, poramies. Kuule, minunkin Siippani on porakoneineen käynyt jos vaikka kenen seiniin tekemässä reikiä. ;)

   Poista
  3. Heh, mä olen lainaillut ystävien miehiä porineen. Ehkä pitää nyt taas. Ja sit mulla oli se meidän työpaikan entinen talonmies jolla oli sellanen suloinen pieni akkukäyttönen pora. Kerran kun tarvin jotain apua ja hän sattui tulemaan paikalle, hihkaisin, että "Ihanaa kun tulit, mulla onkin ollut jo ikävä sua ja sun pientä poraasi". Huumorimiehenä hän tokaisi, ettei se nyt niiin pieni ole!

   Poista
 3. Tolla tarralla saa aikaa kivaa!! Kyllä Marjaana osaa. Eikös tuo olekin sellainen, johon saa kirjoittaa VAAN kivoja asioita? ;) Hitsi, mullakin on jossain pätkä tuota tarraa. Edellistä kämppäähän sillä tuunailin, mutta nyt onkin unohtunut. Kiitos muistutuksesta :)
  Mä toivota kivaa viikonloppua jo valmiiksi, huomenna taas 8-20 päivä, joten bloggailen sitten taas..joskus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mullahan alkoi loma, joten viikonloppua saa toivotella, Pari siideriäkin varasin tälle illalle - jee.

   Tuohon kirjoitettaan tosiaankin vaan kivoja asioita Ja mut tuntien karkas vähän mopo käsistä ton tarran kansa. Tuu katteleen jahka taas nettiin kerkiät, esittelen huomenna.

   Mukavaa viikonloppua sullekin sitten kun se koittaa.

   Poista
 4. Hauska tarjotin :) Ja meillä ei ole missään koulussa e-juomia, ihme sinänsä. Tosin täällä on tosi valveutuneet vanhemmat, mikä vähän joskus yllättää :P

  Mun on pitänyt kertoa sulle, että meillä on työpaikan kellarissa sädesientä. Se huone on käyttökiellossa, juuri tänään luin raportin koko talon iv-tarkastuksesta ja olihan luettavaa. Jestas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Meilläkään ei kouluissa - tietenkään - saa juoda eikä niitä ole myynnissä, mutta lähikaupat koitetaan saada olemaan myymättä alle 16-vuotiaille. Täähän on vapaaehtoista eikä lakisääteistä, joten katotaan miten käy.

   Hui kauhistus, sädesieni on tosi paha... meilläkin puretaan sitä yhtä 60-luvun taloa juuri sen takia ja yksi päiväkoti joutui käyttökieltoon sekä muistaakseni myös vanha terveysasema. Noi raportit on aika kamalia pahimmillaan!

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana