Sivut

keskiviikko 3. syyskuuta 2014

Pieniä piristyksiä

Tälle ja parille seuraavalle päivälle on luvattu 19-20 astetta lämmintä ja aurinkoista. Otan sen ilolla vastaan, koska tämä jonkin aikaa jatkunut harmaus on ollut vähän raskasta. Yhdistettynä oireisiin, joita olen nyt parina päivänä saanut (liekö cocktail paranevasta flunssasta, lisääntyvistä luonnonhomeista ja kokoustamisesta väärissä paikoissa), se on vienyt voimia. Itseäni piristääkseni olenkin sitten pukeutunut yltiövärikkäisiin vaatteisiin. Oranssia on ollut joka päivä, tänään enemmänkin. Huomaan, että todella vaikuttaa mielialaan. Huono puoli siinä on, että kun koitin hiipiä kuopuksen huomaamatta koulunpihan ohi, oli se melko mahdoton tehtävä. Kuka nyt ei panisi merkille ympäristössä liikuskelevaa violetti-oranssia ilmestystä...

Jotenkin näistä vaateasioista minulle tulee mieleen Dolly Partonin mainio sanonta: 

"Riikinkukko, joka ei pörhistä sulkiaan, on pelkkä kalkkuna."

Minä en halua olla kalkkuna juuri nyt!


Yksi piristävä asia on myös tämän päivän hieronta. Silloin, kun ystäväni hermoratahieroja aukaisi hermopinteen ja muutenkin käsitteli minua, päätin, että pyydän vastakin hänen palveluksiaan ainakin hetken aikaa. Nyt on ollut kesätaukoa, mutta jokusen kerran tässä alkusyksystä aion kyllä vielä raaskia itseäni hemmotella. Saa nähdä minkälaisessa jumissa tällä hetkellä olen.


Piristi minua myös eilinen ilta poikien kanssa. Kuopuksen "masennus" oli tiessään ja hän oli mainiota seuraa. Esikoinen tuli kaverin kanssa ja viihtyivät pitkään meidän seurassamme ennen kun linnoittautuivat suljettujen ovien taakse. Kaveri jopa kävi katsastamassa kuopuksen legoAzkabanin, mitä arvostan todella. Hienoja nuoria miehiä!


Yksi ekstrabonus vielä: esikoinen pesi toissailtana saunan. Pienempänä hänellä oli tapana kuurata sen viiden euron palkkiolla. Nyt olimme lauteilla, kun hän katseli lattiaan ja kysyi "Miks täällä on näin sotkuista?" Vastasin - vilpittömästi ilman sarvia ja hampaita - niin kuin asia oli: "Koska kukaan ei ole siivonnut täällä pitkään aikaan." Käsitti sen vihjeeksi ja päätti ryhtyä puuhaan. Maksoin vanhan taksan ja vähän päälle, koska niin hävettävän törkyisessä kunnossa saunamme oli. Onni on puuhakas poika!


Se oli myös osallistunut #kutsumua -haasteeseen sanoilla outo erityislaatuinen. <3


Illalla vielä piristyin kirjasta. Etsimme kollegan kanssa minulle dekkarihyllystä luettavaa. Taisin jäädä koukkuun.

14 kommenttia:

 1. Haluan tietää, mihin kirjaan jäit koukkuun! Yritin viimeksi etsiä dekkarihyllystä Ann Cleevesin Shetlanti -sarjaa, eikä yhden yhtäkään kirjaa ollut! Pelkkä yksi Vera Stanhope. Täytyykin käydä Ratamossa tarkistamassa tilanne...

  Mulla oli pahimpina aikoina tyyli, että mitä enempi ja mitä kirkkaampia värejä, sen parempi. Kynsistä lähtien. En tiedä, auttoiko, mutta toi se jonkinlaista taistelutahtoa. Sun oranssi-violetti-kombinaatio on varmaan ihan toimiva :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oranssi-violetti -kombinaatio näyttää siltä, että mut on kastettu maalipöntössä ;-) Mut joo, toimii!!!

   Luin Stefan Tegenfalkin trilogian kakkososaa (eka oli Vihan aika ja tää on) Koston vanki. Ei se mikään mestariteos ole, mutta riittävän vetävä saadakseen mut koukkuun just nyt.

   Poista
 2. Onneksi uskallat käyttää värejä. Täällä on liikaa ihmisiä, jotka pukeutuvat aina mustaan. Tuota oranssia saisi kohta olla myös ulkovaatteissa jos illalla pimeässä joutuu liikkumaan. Itselläni on kirkkaan punainen takki, ettei kukaan aja yli, kun Ekan kanssa painellaan pupujen perässä.
  Tuo sun esikoisesi on kyllä aivan mahtava lapsi! Selkeästi äitiinsä tullut (?) Jostain syystä saunan pesu on kyllä meilläkin lähes ainoita hommia, jotka pojat suostuvat tekemään. Olen opettanut heidät liian laiskoiksi....voi sitä miniä parkaa joskus maailmassa.
  Oikein mukavaa pikkulauantaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla oli 15v kausi jolloin käytin ainoastaan mustaa - joskus ehkä vähän valkoista "väriläiskänä", joten tää on ehkä vastareaktio ;-) Olin ikionnellinen, kun löysin kirpparilta oranssin samettisen talvihupparin!

   Esikoisesta joku saa kyllä hyvän miehen, kun leipoo ja laittaa ruokaakin. Tuo saunan pesu oli ihan luksusta, putsasi viemäriritilänkin (yök)!

   Mukavaa keskiviikkoa sinnekin!

   Poista
 3. On sulla ihana poitsu!!
  -Lajittelin tuossa vaatteita poisannettaviin ja säilytettäviin - itselle oli jäämässä vain mustia ja sinisiä (melkein yksivärisiä) vaatteita, lahjoitettavat oli lähes kaikki kirkkaanvärisiä ja kirjavia... Pitääkö harkita uudelleen :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joku sen on onnistunut kasvattamaan ;-)

   Vaatteiden raakkaaminen tuo niin hyvää feng shuita että vaikka ekana meinasin kehottaa sua miettimään vielä niin en taida tohtia. Hmmm, vaikea dilemma!

   Poista
 4. Oletkohan lukenut yhtään Petra Hammesfahrin dekkaria? Pidin niistä, hiukan erilaisia ja vähän feministisiäkin :)

  Luitkohan Kirjastot.fi-sivuilta Poroilan vastineen SK:n artikkeliin? Se oli varsin hyvä ja herätti hyvää keskustelua. Pidän Poroilan tyylistä, vaikka aikoinaan Vantaan kaup.kirjaston musiikkiosaston johtajan hän olikin aika tiukka setä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä vielä suora linkki keskusteluun. Mielestäni on hyvä, että näistä keskustellaan (ja asiallisesti).

   http://www.kirjastot.fi/fi-FI/foorumit/thread.aspx?threadId=a22aea80-7e52-4c10-b95a-269921d07217

   Poista
  2. Mä olen lukenut sen, jossa on kiharapäinen nainen/lapsi kannessa, ja tykkäsin kyllä!

   En ole muuten ehtinyt perehtyä Poroilan vastineeseen, mutta teen sen heti huomenna iltavuorossa. Mullakin on kokemusta hänestä kollegana, kun aikanaan Kallion kirjastosta musiikkiosastolta soiteltiin (niin, silloin ei tehty koneella hyllyssä olevaan aineistoon varauksia...) Tikkurilaan et saataisko se ja se vinyyli tänne. Ei ihan aina onnistunut ;-)

   Poista
  3. Jep, samat kokemukset Itiksestä ;)

   Poista
  4. Niin, ja kiitti linkistä, mä perehdyn siihenkin huomenna töissä!

   Poista
  5. Olepa hyvä. Koko keskustelu oli mukava lukea, asiallista kinastelua :P

   Poista
  6. Ja aina pelotti kun vanhasta muistista tietty alkoi luetella Hesan luokkaa levylle ja sehän ei koskaan kelvannut herralle ;-)

   Poista
  7. Asiallinen kinastelu kuulostaa lupaavalta!

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana