Sivut

keskiviikko 13. elokuuta 2014

Selätin selättimen

Kai minä kehtaan teille tunnustaa: löysääkin löysemmän ja sekä syömä- että juomamielessä kurittoman kesän jälkeen on taas pakko ryhdistäytyä. Kirjaimellisestikin. Tuntuu todella, että istun liikaa ja harkitsen jo seisomatyöpisteen hommaamista. Lisäksi tuntuu tarpeelliselta vahvistaa selkää myös kotosalla. Niinpä höyrähdin ja hankin selättimen. Ja rakastuin siihen heti. Esikoinenkin tuntuu pitävän vempaimesta, koska kumpikaan meistä ei voi vierailla kuntosalillamme (sisäilmasyistä). Minua on ihan keuhkolääkäri kieltänyt hengittämästä huonoa happea liikkuessa. On kuulemma vielä vaarallisempaa kuin yleensä. Ulkoliikkuminenkin meillä on välillä katkolla, kun on luonnonhomeita ilmassa. Melkein ainoa vaihtoehto on siin jonkinlainen urakointi kotona. Siihen on siis taas ruokaremontin ohella ruvettava. Siitä tulikin mieleeni kauppalappu, johon olin perjantaista tilipäivää varten kerännyt sellaisia ostoksia, joita ei ole pakko hankkia sitä ennen. Joku kävi taas minun listani kimppuun.
Ihanaa, kun iltapäivisin on vielä aikaa ja virtaa. Kävimme myös eilen uimassa kuopuksen kanssa, joka muuten nukahti ensimmäisen koulupäivän jälkeen jo ennen yhdeksää. Jopa esikoinen meni silloin nukkumaan ennen kymmentä, joten olemme taas paremmin koulurytmissä. Minä ainoana valvoin vähän pidempään kun piti lukaista Viveca Stenin Pinnan alla -dekkarin loppuratkaisu. Olipa kaamea kertomus perhehelvetistä, tai oikeastaan kahdesta. Noissa Sandhamn-dekkareissa on aina kaksi aikakerrosta ja vetävä juoni. Suosittelen! Yksi viime aikaisista lukukokemuksista, joka täytyy myös mainita, on Tommi Kinnusen esikoisromaani Neljäntienristeys. Ei sitä suotta ole kehuttu joka paikassa. En miltei kykene ymmärtämään, miten "nuori mies" on voinut kirjoittaa niin uskottavan kirjan entisajoista ja nimenomaan naisista. Onhan siinä toki kipeä mieskohtalokin, mutta pääpaino on ilman muuta naisissa. Lukekaa jos kiinni saatte.

***

Arvatkaa mitä?

Jumala oli käynyt postilaatikollamme. Maanantaina saimme lapun, jossa luki Neljä asiaa, jotka Jumala tahtoo sinun tietävän. Kerron ne teillekin: 
1. Sinä tarvitset pelastusta
2. Sinä et voi itse pelastaa itseäsi
3. Jeesus on valmistanut sinulle pelastuksen
4. Jeesus antaa sinulle voimaa voittaa kiusaukset
Tiistaina meille kerrottiin Mistä voi saada vastauksia elämän suuriin kysymyksiin?
Arvatkaapa löytyvätko ne tieteestä, filosofiasta vai Raamatusta?

Sama poppoo saarnaa lapsille seksuaalisuudesta kyseenalaisin keinoin.

Jännityksellä odotan tämänpäiväistä vierailua. Vietämmeköhän ne jotenkin epäilyttävää elämää, kun nyt on tällainen pommitus alkanut?

18 kommenttia:

 1. Olet vain tainnut joskus avata oven näille "pelastajille" ja siksi nyt käyvät luonanne. Meidän asuinalueellamme heitä ei juuri kierrä, mutta kop kop....eihän sitä tiedä koska aloittavat.
  Tuo selätin näyttää jännältä laitteelta. Tsemppiä treeneihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse asiassa esikoinen kertoi, että hän on joskus avannut mutta torjunut kaikki lähestymisyritykset. Mun kohdalle niitä ei ole sattunut. Mutta pettymysten pettymys: tänään ei ollut postia!

   Me tykätään siitä kaikki ja se sopii hyvin keskelle olohuoneen lattiaa mun pyöreiden mattojen viereen ;-) Välillä on ihan ruuhkaa siinä ympärillä!

   Poista
 2. Hittolainen sentään!
  Ei Ole kuule kuin viikko sitten kun siivottiin ja paiskattiin eukon selätin tarpeettomana roskiin (joo, syntinen teko mutta mulla ei ole aikaa eikä motivaatiota kirppistouhuihin). Olisit saanut siitä hyvän selättimen mutta löytyis täältä käsipainoja, muutama keppi (toinen oikein pehmustetuilla kahvoilla) med kuminauhat, oven karmien väliin helposti asennettava leuanvetotanko (ei se perinteinen suora vaan tällä mutkamallilla voi tehdä dippejä, vatsaa etc.) jos noin niikus isommasti alat treenaamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voihan pylly! Mut ei voi mitään... Pienillä käsipainoilla vois tehostaa treeniä, mutta ei meidän oo mitään järkeä alkaa lähettelemään sellaisia, tulee yhtä kalliiks kun ostaa omat, kiitti ajatuksesta kuitenkin!

   Poista
 3. Mahtuuhan tuollainen selätin hieman paremmin kuin jumppapallo, vaikka teillä nyt ei taidakaan sitä tilanahtautta juuri olla...
  Onneksi Jehovat pistää vaan postilaatikkoon niitä juttuja, eikä tuppaa sisään. Mie en sitten tykkää yhtään, vaikka asiallisesti ne on aina käyttäytyneet. Tietysti. Vaan kun en osaa sanoa, että kiitos mutta voisitteko lähteä eteenpäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuntopyörä oli koko ajan tiellä ja mä tiedän, että jumppapallo ottais tosi pahasti mun esteettiseen silmään ;-) Ton voi tukkia sohvan alle...

   Mäkään en tykkää yhtään niistä ovikellon soittelijoista,vaikka niitä ei viime aikoina mun kohdalle ole sattunutkaan. Esikoinen sen sijaan kertoi käännyttäneensä ovelta vast ikään. Ehkä ne intoutui siitä?

   Poista
 4. Minäkin höyrähdin tänään ja ostin kuuden kuukauden jäsenyyden kuntosalille, vaikka inhoan kuntosaleja yli kaiken. :-D Kaiken huippu on se, että lopullisen päätökseni tein sen perusteella, että kuntosalilla on myös uimahalli, jonka käyttöoikeus kuuluu hintaan. Ja tarvitseeko mainita, että inhoan myös uimista. :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, Satu, se on tämä syksy ;-)

   Oikein kovasti pontta sun kuntosali- ja uimaharrastukselle! Meillä on aika ajoin jopa ruuhkaa selättimen ympärillä, molemmat pojat tykkäävät sillä myös pyöriskellä. Ei tehne pahaa heillekään?

   Poista
 5. Meillä on kielto avata ovea epämääräisille kolkuttelijoille - sen jälkeen kun eräs kuuromykkä ulkomaalainen sai yllättäen puhekykynsä takaisin koirien karauttaessa pihalle nuorimmaisen avatessa oven...on hupia riittänyt sitä muistellessa. Onneksi nuoremman auktoriteetti riitti kokoamaan koirat takaisin sisälle, muuten ei naureskeltaisi.
  Noiden uskovaisten lähestyessä annan koirien rauhassa ilmaista itseään, vaikken sitä paukutusta muuten siedä ;-)
  -a

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, ihmeparantuminen ;-)

   Meilläkin esikoinen on ohjeistettu kurkkaamaan ensin ikkunasta kuka ovella kolkuttelee. Nää pareittain kulkevat naisihmiset ei vissiin olleet sen mielestä mitenkään epäilyttäviä, joten avasi!

   Poista
 6. Älä tee sellaista ruokaremonttia, joka on liian raju. Yleensä ääripään muutokset ovat vain hetkellisiä ja sit voi sluibahtaa ja sit on yhtä tyhjän kanssa. Voin ryhtyä ärsyttäväksi personal raineriksi ja laatia sulle ruokalistat josta kanssa pidät kiinni ;] Not.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun ruokailut on - luojan kiitos - pääsääntöisesti kunnossa. Olen päässyt sellaiseen itselleni sopivaan ruokarytmiin ja tapaan, johon aion taasen palata. Kesällä vaan vähän lipsui...

   Nyt pitäis ihan itteni vuoksi myös vähän liikkua. Joku taisi siitä tänään kirjoittakin;-)

   Poista
 7. Anteeksi, mutta mistä kaupasta ostat 'nuolukivekset'? Niinhän tossa sun lapussa ekana lukee, vai eikö?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No öh, mä ajattelin ostaa ihan lähi-Ässästä, mutta siellä oli vaan nuolukiviä. Noi on vielä hakusessa ;-)

   Poista
 8. Olen sellaista selätintä katsellut mutten ole uskaltautunut ostamaan. Niissä kun on se painoraja :D Kyllä selkääkin olen pelännyt, että onko se mulle liian rajua menoa. Pitkään sitä piti funteerata, mutta sitten sen keksin, se on nuolukivet :D Kaikenlaisia kiveksiä ehdein jo miettiä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle tuli ekana mieleen ne esikoisen mulle joululahjaksi ostamat killuttimet jotka roikkui mun edellisen auton vetokoukussa ;-)

   Niitä on kahdell erillisellä painorajalla, selättimiä, muuten. Suosittelen lämpimästi, on ainoa vekotin jota olen jaksanut kahta päivää pidemmän ajan!

   Poista
  2. Uutuus Selätin+ raskaamman sarjan liikkujille max. käyttäjäpaino 180 kg
   www.selätin.fi

   Poista
  3. Näin huomasin, kiitos!

   Naisten kesken en lähtenyt kiloista puhumaan ;-)

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana