Sivut

tiistai 8. heinäkuuta 2014

Kulmakarvoja myöten täynnä

...kulttuuria. Nyt on kyllä viety kaikki mehut tästä naisesta. Niinpä nappasin Susannan työhuoneelta haasteen ja jatkan palautumista.


1. Mikä saa sinut ärtymään kotioloissa?

Olen ihmetyksekseni huomannut, että pinna on pidentynyt valtavasti. Meinasin vastata, että sinne tänne jätetyt tavarat, mutta en minä niistäkään ärry, mitä nyt huomauttelen pojille ja opetan näin huolehtimaan itse omista jäljistään. En siivoa heidän puolestaan, vaikka se monesti olisi helpompaa. 

Kiittämättömyys ärsyttää minua kotona ja maailmalla, siitä saatan kivahtaa pojille jos moista ilmenee!


2. Entä yhteiskunnallisesti.

Eriarvoisuus. Taloudellinen, mutta etenkin etniseen alkuperään tai sukupuoliseen suuntautumiseen kohdistuva syrjintä. En edes aloita...


3. Miten käsittelet ärtymystäsi ja miten se helpottaa?

Vältän ihmisiä ja tilanteita joissa tiedän ärtyväni. En lue esim. nettikeskusteluja jne. Jos kuitenkin joudun tilanteeseen, vedän syvään henkeä ja mietin muuta. Harva asia saa enää päälakeni räjähtämään. Jälkikäteen saatan sitten puhista ystävälleni tai tänne blogiin. Se auttaa!


4. Mitkä ovat pikkumaisia piirteitäsi ja miten niiden kanssa elät?

Noo, huomaan, että olen tullut tarkemmaksi rahasta, siitä, että puntit menevät tasan vaikkapa ystävien kesken. Tämä johtuu tietysti tiukasta taloudellisesta tilanteestani, mutta se harmittaa minua silti. Ennen olin hövelimpi!


5. Mistä erityisesti ilahdut ja nautit?

Iloisten ja ystävällisten ihmisten kohtaamisesta. Spontaaneista kauniista ja vilpittömistä sanoista ja teoista.Pari kirjainta uupuu?


6. Mitä unelmointi sinulle merkitsee? Vai unelmoitko?

Kyllä se on sellaista päivittämistä, itsensä kohtaamista. Samalla tulee mietittyä kuka on ja mitä oikeasti haluaa elämältä.


7. Taito, jonka haluaisit oppia?

Haluaisin oppia ompelemaan ompelukoneella. Tuunaisin hassuja kirpputorilöytövaatteita itselleni. Ehkä muutun sitten eläkkeellä sellaiseksi omituiseksi mummoksi. Ja rastat, tietty, päähän, sitten!


8. Taito, jonka voisit opettaa muille?

No höh. Ehkä sellainen positiivinen ote elämään ja vaikeuksiin ja kaikkeen? Emmäätiiä!


9. Lempikotityösi?

Niin mikä? No okei, pidän ruoanlaitosta, mutta kotitöistä tulee vaan mieleen siivoaminen jota vihaan.


10. Onko sinulla koti, asumus, tavaroiden tukikohta vai joku muu? Entä kuinka tärkeä ja arvokas se on? Haavoittuisitko, jos menettäisit sen itsestäsi riippumattomista syistä?

Koti on minulle todella tärkeä paikka. Monestakin syystä. Viihdyn kotona paljon ja sen pitää olla näköiseni. Nykyinen on sitä, vaikka olenkin tästä valmis lähtemään. Mutta sellainen turvapaikkahan koti minulle on, ainakin nyt. Olen kokenut sen, että koti sairastuttaa ja siitä pitää luopua. Siksi puhtaan pesän merkitys on minulle todella suuri. En luultavasti jaksaisi yksinhuoltaa kahta lasta siinä kunnossa, missä loppuaikona hometalossamme olin. Huh hirvitys! Vastaus viimeiseen kysymykseen on siis, että haavoittuisin ja sairastuisinkin, jos joutuisin menemään satunnaiseen tilapäistaloon. Olen onnellinen tästä, olen, olen...


11. Mitä haluaisit sanoa 15-vuotiaalle minälle?

Elämä on jännää, elämä kantaa, sinä pärjäät, älä pelkää  äläkä turhaan jännitä!


***

Ei se ole hullumpi tämäkään kangaskassi. Jotenkin minulle tuli heti mieleen jotain, mikä ei ollenkaan ole pehmeänä paras...6 kommenttia:

 1. Kohta 8. Ihana haave, mahdoton toteuttaa, sillä positiivisuutta on mahdotonta kenellekään opettaa. Siihen pätee sanonta "ei kannettu vesi kaivossa pysy". Itsestä sen muutoksen pitää lähteä.

  Valitettavasti jos vain on ruikuttajaluonne, niin sitten sitä yleensä on. Harva sitä itsessään edes huomaa, josta syystä eivät myöskään ymmärrä/ halua/ osaa yrittääkään 'eheytyä' negatiivisuudestaan.

  En toki kiellä yrittämästä, mutta vika ei todellakaan ole sinun, jos epäonnistut mahdottomassa tehtävässäsi. Taito positiivisuuteen sinulla kuitenkin on. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsestähän se on kiinni, ja omasta asenteesta. Missiota en ota enkä ottanut itselleni, tuo oli vähän hypoteettinen kysymys/vastaus ;-)

   Poista
 2. Hmm... jäätelö on pehmeänä paras! Ja ehkä Nainen?
  Nautitaan tänään! Kovasta tai pehmeästä, kunhan nautitaan!

  (mä tarkoitin kovalla kirjaa, EN missään tapauksessa sitä, mitä Sä (ihan varmana) aattelit ;) )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jäätelö on ehdottomasti pehmeänä paras. Ja nainen myös. Ja peti ja istumapaikka. Onhan näitä, miten mä ajattelinkin heti jotain muuta ;-)

   Nautitaan, tänään on mahtava päivä tulossa!!!

   Poista
 3. Kohta 8. No todellakin! Kyllä. Olen toisen kommentoijan kanssa totaalisen eri mieltä, mutta sehän on hänen oma mielensä joka siinä vaikuttaa.
  Kohta 10. Koti. Sitä ei varmaan enempää tarvitse... :-)
  Muutoinkin: sulla on ihana elämänasenne josta itsekunkin kannattaa oppia ammentaa..juu tottakai elämässä joskus v*****a, mutta kannattaako todella hermareita vetää turhanpäiväisistä? Ei. Sen olen sun blogista oppinut :-)
  -a

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos jotain on tää altistuminen opettanut, niin sen, ettei turhanpäiväisyyksistä jaksa vetää hernettä nenään. Sen verran kovan koulun on joutunut käymään läpi. Mutta jokainen kattoo elämää omien kokemusten ja lasiensa läpi. Mikäpä mä olen mitään kenellekään opettamaan. Mut hauskaa, jos jotain vaikutusta on ollut ;-)

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana