Sivut


tiistai 22. heinäkuuta 2014

Kolme pyörää ja ranta

Oi mikä lomapäivä! Aamusta jo kaksikymmentä astetta, ja pitkin päivää se vaan parani. Ystävä pistäytyi terassilla nautiskelemassa päiväkahvit kanssani ja sovimme illallekin vielä treffit. Välillä kävimme kuopuksen kanssa uimarannalla. Saimme pyörät paikallisesta liikkeestä huollosta ja lähdimme niillä liikkeelle. Täytyy vähän tässä välissä taas ihmetellä tätä maalaismeininkiä: olen parin-kolmen kuukauden aikana huollattanut kaikki kolme perheemme pyörää. Esikoisella oli vähän isompikin remppa, kun vaihteet eivät vaihtaneet kunnolla ja joku uusi osa piti siihen hommaan tilata. Toki sitten kaikki muutkin rasvaukset ja puunaukset oli tehty ja samalla vaihdettiin talvirenkaat kesärenkaisiin. Minun pyörästäni puhkesi takakumi ja satula oli kärsinyt kun esikoinen käytti sitä varapyöränä omansa huollon aikana. Ne korjattiin. Kuopuksen pyörään taas piti myös tilata ja vaihtaa joku osa vaihteisiin, kun nekään eivät pelanneet kunnolla. Lisäksi perushuolto siihenkin.




Eilen kun hain viimeisenkin pyörän, sain vihdoin tietää hinnan koko helahoidolle. Tähän saakka minulle on vastattu, että "katotaan sitä sitten kun kaikki on valmiita". Kuulemma kaikkinensa huollot kustansivat 72€. Sain vielä luvan maksaa laskun perjantaina, lapsilisäpäivänä. Mutta en kyllä ymmärrä millä nuo veljekset elävät, koska työstään eivät kyllä paljoa asiakkailta voi velottaa, jos hinnat ovat tuota luokkaa! Kelpasi sitten todellakin huolletuilla fillareilla ajella rantsuun. Siellä bongasimme mainitsemani vekkulin lauttasaunan. Se porhalsi pitkin järveä savu tupruten. Jossain vaiheessa ankkuri heitettiin ja siellä vissiin nautittiin löylyistä ja uimisestä ihan olan takaa. (Kuva oikealla ylhäällä.) Rannalle pitää mennä kyllä päivittäin tästä lähtien, niin leppoisaa siellä oli. Illalla vielä istuimme ystävän kanssa jääkylmän valkoviinipullon ääreen ja nautimme olostamme. Pullo tyhjeni ja vatsat täyttyivät.




Äitini toi minulle viikonvaihteessa tuliaisiksi Piel de Sapo -melonin, joka oli ainakin tuon nimisenä ihan uusi tuttavuus. Googlailunkin jälkeen jäi vähän epäselväksi onko se sama kuin hunajameloni vai ei, mutta se on sivuseikka. Etelän hetelmä maistui joka tapauksessa makialle ja kuinka ollakaan, laitoin sitä iltapalaksi tarjolle mökkireissultamme ostamani Jukolan Juustolan Cheddarin kanssa ja OI NAM. Minä rakastan näitä pieniä juustoloita - harmi vaan, että täältä jumalanseläntakaa missä asumme, näitä tuotteita harvemmin saa.





Kuvassa Karoliinan kestikievari ja Jukolan juustolan myymälä E4-tien varressa Leivonmäellä. Meneillään eväshetki. Oikealla tyylikkäin näkemäni wc. Siellä Kestikievarissa. Suosittelen. Kaikkia kolmea.

14 kommenttia:

  1. Ai se Karoliina on laittanu sen tuohon, tuo rakennushan oli kai tyhjillään pitkän aikaa sen jälkeen, kun siihen viereen pykättiin se toinen talo - ellen sitten muista ihan väärin. Taisi tietöiden jälkeen mennä niin vaikeeksi se Kahvimyllylle ajo. Täytyypä houkutella kuski pysähtymään tuohon sitten seuraavalla kerralla.

    Mutta miten on noin ihana ranta, ja yksi ainoa pieni uimari?? Mie kävin eilen paikallisella pikkurannalla, ja se oli niin tupaten täynnä, että hyvä kun sekaan mahtui.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä rajasin kuvasta kaikki muut pois ;-)
      Mutta on se totta,että suht rauhallista täällä on, on niin pieni paikkakunta.

      Karoliinalla on se Kahvimylly edelleen siellä tietöiden keskellä, mutta avasivat ton Kestikievarin ihan tienvarteen kans. Tuolta sai lounasta ja pizzaa myös - ja niitä huikeankokoisia kakkupaloja. Vaikka viihtyisä oli tuokin, niin ei kyllä peittoa aitoa ja alkuperäistä luonnon keskellä.

      Poista
    2. Mie en oo koskaan käyny. Mejän isäntä on semmonen, että mitään ylimääräisiä pysähdyksiä ei oikein suvaita.

      Tänään käytiin toisella rannalla, ja väkeä oli, mutta kukaan ei ollut vedessä. Mietin jo, että onkohan siinä joku vika, sinilevää tai jotain... kyllä ne silti perässä sinne veteenkin sitten tuli. Kerran ollaan uitu tyytyväisenä tyhjällä rannalla hellepäivänä, ja vasta myöhemmin luettiin, että sinilevää havaittu. Ei onneksi saatu mitään oireita.

      Poista
    3. Mä tänään oikein tarkkailin meidän rantaa ja kyllä sä olet oikeassa, on siellä ihmeen hiljaista. Yhdeltä kun ekan kerran käytiin, oli ensin kolme (!) ihmistä meidän lisäksi mutta tuli niitä sitten lisää. Illemmalla olikin jo sitten vähän "ruuhkanpoikasta" ja varmaan sellaiset 2-30 ihmistä ;-)

      Ja ei, ei johtunut levästä - toivottavasti!

      Poista
  2. No oli kyllä edullista pyörähuoltoa. Mun maksoi aikanaan 100 e eikä annettu kuin oikeastaan valohoitoa ja yksi uusi kumi. Olin todella pettynyt. Sen jälkeen en ole pyörää huollattanut enkä samaan liikkeeseen vie enää koskaan.
    Rantsussa käyminen on kyllä tosi kivaa. Ostin eilen itselleni juoksuvyön ja kävin kokeilemassa sitä meressä illalla. Kivaa oli!
    Hyvää loman jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä tässä suunnittelen, että mennään tänään vähän aikaisemmin. Saa nähdä millainen tungos siellä sitten on. Tosin, niin kuin Sanna totesi, aika autiolta tuolla moneen muuhun verrattuna näyttää. Mutta siellä on kivaa, aina on joku tuttu jonka kanssa vähän turista, kun lukekaan ei voi. Ainakaan silloin kun kuopus on vedessä.

      Meidän pyöräliike on kyllä ihan paras, mutta en tosiaan ymmärrä millä ne veljekset elää!

      Nautitaan lomasta ja helteestä.

      Poista
  3. Mun mielestä on väärin että rakennusalan ihmiset joutuvat viettämään nämä jumalaiset päivät töissä, varsinkin tänä vuonna on hemmetinmoinen kiire alkukesän kylmien säiden ja sateiden takia. Ei ole mahdollisuutta nautiskella maisemista...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No onhan se kurjaa! Ja alkukesä oli varmasti niin märkä ja kylmä että moni asia seisoi. Enkä nyt tarkoita mitään muuta kuin urakoita!!!

      Toivottavasti pääset edes välillä nautiskelemaan olostasi ja maisemista myös.

      Poista
  4. Mukava veski! Satuitko vilkaisemaan oliko herroillakin sama sisustus?
    Kulkeeko saunan perässä tuo vene vai onko sillä joku muu tarkoitus?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aini, kerroin äidilleni sen ei lämmin luita riko-jutun jatko-osan. Hän ei aina käsitä näitä suomalaisia sananlaskuja johtuen varmasti hankalista lauserakenteista ja kikkailuista, mutta tuon ymmärsi. Mutsi oli jonkun krematorion pihaa rakentamassa keväällä, olisi ollut osuva lotkautus se silloin jollekin heittää!

      Poista
    2. Mä en kehdannut... Kuopus kävi, mutten tullut kysyneeksi. Mutta jos siellä olikin jotain vanhoja herrainlehtiä tai Anttilan kuvastoja? Tai Biltemaa - tai mitä miehet nyt vessassa lukevatkaan, mää tiiä...

      En ole keksinyt tolle veneelle tarkoitusta mutta siellä se saunalautan perässä kulkee. On se vekkuli vehje!

      Poista
    3. Kuulin tosiaan sen krematorio-osuuden yhdeltä sairaanhoitajalta. Niillä taitaa olla vähän niin kuin työsuhde-etuna aika ronski huumori. Olishan se hyvin sopinut sinne pihamaallekin, äitisi lohkaisemaksi ;-)

      Poista
    4. Miehet, yks ainakaan, ei lue vessassa :p Noi vanhat lehdet on hauskoja. Teitittely niissä mainoksissa on suloista ja viatonta. Joskus naperona keräsin lehtien mainoksia, mutta en tiiä missä se vihko voisi olla vai onko joutunut poistoon.

      Poista
    5. Oi, joo, ne "palvelukseen halutaan" -ilmoitukset on vanhoissa lehdissä ihan mainioita.

      "Palvelukseen halutaan raitis imettäjä!"

      ( https://www.google.fi/search?hl=fi&site=imghp&tbm=isch&source=hp&biw=1024&bih=463&q=vanhoja+palveluks+halutaan+ilmoituksia&oq=vanhoja+palveluks+halutaan+ilmoituksia&gs_l=img.3...297.6708.0.6920.25.6.0.16.0.0.277.277.2-1.1.0....0...1ac.1.49.img..25.0.0.m_4KCHNxe_Q#hl=fi&q=vanhoja+palvelukseen+halutaan+ilmoituksia&tbm=isch )

      Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana