Sivut

torstai 26. kesäkuuta 2014

...ja filttereitä myös lisää laita!

Eilen käväisin siis työmaalla kuulemassa sisäilmatyöryhmää. Palaveri meni hyvin, minä en purrut ketään ja tulimme informoiduiksi - kai. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan, täytyy vissiin tässä tapauksessa ajatella. Kollegaa oli ihana nähdä ja vaihtaa kuulumiset sitten kun virallinen osuus oli ohi. Me kuitenkin lomailemme vuorotellen, eli aika pitkä aika yhteensä tulee, kun emme toisiamme näe. Työasioista puheenollen, miten minulta on muuten mennyt tämä Brittiselvitys sivu suun? Sen mukaan säännöllinen kirjastossa käyminen tekee ihmisen yhtä onnelliseksi kuin 137€:n palkankorotus. Hmm, menemättä nyt tarkemmin tuohon tutkimukseen ja sen menetelmiin, minä voisin yhdistää nämä molemmat: kävisin edelleen liki päivittäin töissä ja saisin vähän parempaa palkkaa. Sitten vasta olisinkin onneni kukkuloilla!


Keskiviikkona kirpputori -ohjelmamme vaihtui kyläkaupaksi, mutta onneksi se rimmaa myös. Ystävä oli bongannut, että eräs kauan sitten suljettu kyläkauppa lähistöllä on avattu koululaisten voimin kesän ajaksi. Kahtena päivänä viikossa joukko 5-6 -luokkalaisia pitävät mökkiläisten ja kyläläisten iloksi kauppaa auki, ja tienaavat samalla luokkaretkirahoja. Aika hieno idea! Kun vielä meillä molemmilla on muistoja kyseisestä kaupasta sen loistonsa päivinä, oli selvää, että pistäydymme siellä. Hörpimme kahvit ja söimme pullat, ja kannatimme muutenkin lasten aktiivisuutta. Paluumatkan teimme kiertokautta, ja kun kuopukselle iski nälkä, päätin pikaruokkia hänet. Hoksasimme, että hän ei koko kahdeksan vuotisen elämänsä aikana koskaan ole syönyt hampurilaista. Nyt sitten meni sekin neitsyys. Ja hyvää oli - kuulemma.


***

Yksi hakusana sai ajatukset liitämään:

mikä tuoksu vie jalat alta

Ei sitä voi kuvailla tai parilla sanalla kertoa. Se voi olla sellainen häivähdys "peseytynyttä miestä", aavistus joko saippuaa tai partavettä, mutta ei liikaa. Ei missään nimessä liikaa. 

Oli se sitten mies tai nainen, liika on liikaa. Täytyy sanoa, että tiedän työni puolesta muutamankin kaupparatsun, joita pakenen ihan tästä syystä. Ne aivan varmasti lisäävät mieshajuvettä-vai-mitä-lie-partavettä-se-nyt-onkaan aina autossa juuri ennen kun tulevat uuden asiakkaan luokse. Ats-hii! Pitäisi varmaan sanoa suoraan, että "anteeksi, mutta ärsytätte minua". 

Mutta kyllä naisetkin osaavat - ja ehkä nimen omaan he/me - ainakin jos Markus Kajoa on uskominen. Ihana pätkä aiheesta saa joka kerta tirskumaan:


"Miten sitten nainen itse voi sietää hajuvetensä uhon kokematta ristiriitoja, kun muut eivät voi? Tämä johtuu varmaankin siitä, että naiset ovat hankkineen riippuvuutensa parfyymiin hitaasti. Ensin vähän korvan taakse, sitten kun tuoksuun on tottunut, vähän lisää, joka kerta enemmän ja enemmän ja lopulta ainetta lontrataan jo aivan mieltä vailla; pullosta suoraan selkään ja kaksin käsin niskaan ja mahaan. Ja illalla nainen istuu sängyssä, lukee dekkaria ja kastaa välillä trasselitukkoa ämpärissä ja painaa sen naamaansa vasten. Mutta naapurissa tiivistetään ovia ja ikkunoita ja ukille on kirjoitettu Nurmekseen että lähettäisi niitä suojeluskunnan vaaleanharmaita kaasunaamareita kun menevät niin hyvin kaupaksi. Ja filttereitä myös lisää laita."

18 kommenttia:

 1. Hih, ihana Kajo!!
  Just tällaset kyläkauppa/iltatori/kirpputori- elämykset on minusta paljon hienompia kuin joku Lintsi/Särkkis/massatapahtumahömpötykset. Edellämainituissa on Tunnelmaa ja Sitä Jotain! Ja yleensä ne on halvempiakin... Kippistys kahvikupposella niille! Ja Teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä uskon (ja toivon?) että nuo myös jättävät sellaisen muistijäljen, että oli leppoisaa ja kivaa äitin kanssa!

   Ja totta puhut halvemmasta: kyläkauppaan meni 5€ kun tarjosin ystävällekin kahvit, se kun tarjosi bensat. Siihen päälle halppishampurilaisateria, niin edes minä en mene konkurssiin. Ja itselleni tein kaalisalaatin kun päästiin kotiin ;-)

   Poista
 2. Mulla on selkeästi jo elokuuta rinnoissa, kun tuosta tuoksuasiasta tulee mieleen kaikenlaista levotonta. Ja tuoksuttomasta, suihkunraikkaasta miestuoksusta etenkin. Täytyy nipistää itseä. ;)

  Mutta noista haisulotraamisista olette te Kajon kanssa oikeassa: inhaa ! Bussissa olen monta kertaa siirtynyt karkuun näitä haisusimakkeita, miehiä ja naisia. Jos vaan ihmiset tietäisivät kuinka luontaantyöntävää sellainen löyhkääminen on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, elokuuta? Ei näissä kuissa ole sen suhteen eroa mulla, suihkunraikas miestuoksu saa levottomuuden aikaiseksi ihan milloin vaan! Onneksi horoskooppi (hihi) lupaa leijonalle 12 vuoden hienoa sykliä 16.7. alkaen ;-)

   Myös pienessä työhuoneessa on kauheaa olla tuollaisen haisulin kanssa. En voi edes kuvitella miten ihan oikeasti hajusteyliherkät tilanteesta selviäisivät!

   Poista
  2. 12 vuotta !! Jihaa !!! Kai se pätee tällaiseen vanhempaankin jellonarouvvaan... ;)

   Poista
  3. Miten voi syklit mennä tästäkin paremmaksi? :o

   Poista
  4. Ehdottomasti! Tässä tieteellinen ja virallinen vahvistava linkki:
   http://www.iltasanomat.fi/seksi-parisuhde/art-1288703946032.html

   Poista
  5. Ootko säkin leijona, Arttorius? Me perustetaan joku superjellonien klubi, jos näin on!!!

   Poista
  6. Oon. Juhannuksena en kumminka eksynyt riitojen keskelle mut hyvät syklit, tervetuloa.

   Poista
  7. Leijonat on parhaita, se on useasti todettu ;-)

   En mäkään eksynyt riitojen keskelle - tarkoittaako tää nyt sitä, ettei horoskooppeihin voikaan uskoa? Mä haluuuuun 12 vuoden hienon syklin!

   Poista
  8. HAA !! Mä päädyin kuuntelemaan läheisten kinastelua ! Eli mulle toteutuu kaikki muukin luvattu hyvä. Rairairairai ! :D

   Poista
 3. Kajo on tavallaan siinä oikeassa, että hajuvedenlaittajan nenä tottuu siihen hajuun eikä tunne sitä enää itse, luulee että se on haihtunut ja laittaa lisää, ja tekee sitä pitkin päivää. Mulla on ollut sellaisia työkavereita - nuoria naisia - ja kun yhteisössä on kuitenkin hajustearkojakin, niin lopulta ilmaantui pukuhuoneeseen lappu, että laita hajuvedet kotona, älä työpaikalla. Hiukan helpotti.

  Mie en oikeastaan käytä muuta enempi tuoksuvaa kuin joskus Alyssa Ashleyn myskideodoranttia (ex-anoppi sitä mulle joskus osti ja mie tykästyin, vaikka moni ei kuulemma myskistä tykkää) mutta senkin olen huomannut tarttuvan vaatteisiin niin, ettei haju lähde pesussakaan pois. Tiedätkö, sellanen "vanhentuneen" hajuveden haju, jolle varsinkin vanhemmat naisihmiset monesti haisee? Hyääh, olen vanha naisihminen!

  Olihan se jo aika kuopuksellekin hampsa syödä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikein nauratti, kun tajusimme tuon. Oikeasti se johtuu siitä, että kasvishampparit on yleensä pahoja ja se on aika nirso ruoan suhteen. Eikä me juurikaan käydä pikaruokapaikoissa.

   Mulla tulee usein se haju- tai partaveden haju/maku nieluun ja se on epämiellyttävää. Jopa huuhteluaineet ja pesuaineet on joskus tosi voimakkaan hajuisia - ja siihen kun lisää vielä hajuveden, on se aikamoinen coctail. Mulla käy asiakkaana vanhoja naisihmisiä, joten joo, tiedän (hrrr... ;-)

   Poista
 4. Mukavan kuuloinen päivä! Hyvä idea näiltä oppilailta kerätä rahaa luokkaretkeä varten. Vaikka paljon siinä saa myydä, jotta plussalle jäävät. Vai pitävätkö siellä lähinnä kahvilaa?
  Nuo tuoksut menevät muuten juuri Kajon kuvaamalla tavalla. Itselle tulee immuniteetti tuoksuun ja niinpä sitä pitää lisätä vähän kerrallaan. Ja toisilla silmät vuotavat, kun kohdataan.
  Mukavaa loman jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on saaneet opastusta ja maseudun kehittämisrahoitusta siihen alkuun. Ja hinnat oli sellaiset kyläkauppahinnat, ei ihan kilpailukelpoisia marketeille. Kahvin ja jätskin myynti näytti olevan kyllä kaikkein vilkkainta!

   Itsekin huomaa tuon immuniteetin aina siinä vaiheessa kun vaihtaa tuoksua - aluksi se käy nenään koko ajan ja sitten sitä ei pian huomaa ollenkaan.

   Poista
 5. Hmm, mies tuoksuu juuri suihkussa käyneelle ja huolitellulle... :-)
  Monet meidän naisten parfyymeistä haisee pahalle. Sori. Toivon ettei omani - siksi aina kysynkin lähimpieni mielipiteitä ennenkuin uuteen tuoksuun siirryn (silloin harvoin kun vaihdan).
  -a

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moni naisten hajuvesistä tuoksuu hurjan voimakkaalle, tai sitten niitä öysätään mieltä vailla... Minä pystyn toistaiseksi käyttämään suht mietoja hajuvesiä, ja toivon, etten kauheasti ärsytä ketään ;-)

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana