Sivut


torstai 1. toukokuuta 2014

Vapun viettoa

Vappuaatto meni oikein mainioissa merkeissä. Arvasin heti aamusta, että päivästä tulee onnistunut. Kuopus lähti kouluun Batmaniksi pukeutuneena ja oli varsin veikeä näky. Kotiin palatessani (ah, ihana loma!) yksi vastaantulija kulki  - jostain syystä - takaperin. Veikeä näky sekin, ja viimeistään tässä vaiheessa tiesin, että tulossa on hulvaton vappu. Oli ihanaa kaikessa rauhassa lurppia kahvia, syödä aamupalaa ja pikku hiljaa laittaa kotia siihen kuosiin, että vieraat kehtaa päästää sisälle. Onneksi tuli siivottua jo viikonloppuna. Tein salaatit jääkaappiin maustumaan: Punapesto-pastasalaatin, tosin oikaisin ja nappasin peston purkista suoraan, ja perunasalaatin, jonka ohje on omani. Laitan siihen mm. hillosipuleja, tavallista kurkkua ja tietysti maustekurkkua. Lisäksi kuorrutin tippaleivät tomusokerilla. Laitoin kattausta valmiiksi sen verran kun pystyin, koska Se Suuri Munkkiurakka oli vielä tekemättä ja se tarvitsi tilaa.






Esikoinen urakoi taas aimo läjän munkkeja sillä aikaa kun minä käytin kuopusta parturissa. Yhdessä sitten paistoimme ne, tai työnjako oli sellainen, että esikoinen paistoi ja minä sokeroin. Sitten kelpasikin odotella vieraita. Meillä kävi yhteensä neljä aikuista, neljä teiniä ja yhden perheen kaksi pientä tyttöä. Oikein oli hyvää seuraa ja sitä riitti aina neljästä kahdeksaan saakka, juuri sopivalla tahdilla. Teini oli ihana, kun se kysyi, että "onko nää sun bileet" vai voisiko hänkin kutsua omia kavereitaan. Totta kai, näin ne perinteet uusiutuvat. Sohvannurkassa kihersi läjä teinejä koko neljän tunnin ajan, kokoonpano vaan välillä muuttui. Mietimme aikuisten kanssa, että heidänkin on hyvä nähdä, että vappua voi viettää näinkin. Ilman viinaa. Tosin join kyllä pari lasillista sitten, kun vieraat olivat lähteneet ja kuopus painunut pehkuihin. Minä olen niin ylen trendikäs, että ostin pullon Hesarin Cava-testin voittajaa. Se jäi odottamaan parempia aikoja. Kuten valtava määrä salaatinjämiäkin




Niin että jos satutte keskisessä Suomessa liikuskelemaan, tervetuloa rääppiäisiin!

18 kommenttia:

  1. Vappuaattonne kuullosti niin ihanalta. Juuri sellaiselta, millaisen minäkin olisin halunnut. Meillä se meni ihan toisin, mutta siitä sinne tuolla minun blogini puolella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmi! Mä tuun kurkkaamaan...

      Meillä oli oikein leppoisaa, Aion jatkaa tänään samalla linjalla!

      Poista
  2. Hienosti hoidettu vappu jos tälläistä termiä nyt voi käyttää ja kuten jo aiemmin sanoin, toi sun perinne on aivan mahtava.
    Mitä siihen takaperin kävelijään tulee, niin hän saattoi toteuttaa vanhaa kiinalaista (vai oliko se japanilainen?) perinnettä, jonka mukaan ihminen välttyy negatiivisilta ajatuksilta/niiden ajattelulta takaperin kävellessään koska homma vaatii keskittymistä. Looginen juttu!

    Ps. Älä yllytä hullua noiden kutsujesi kanssa tai sun kesäkuun alkupuolen postaukses alkaa näin: "Millähän ton Paimenen sai kammettua täältä helvettiin?" ;D

    Oikein hyvää toukokuun alkua koko poppoolle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, meillä on täällä yksi "ylimääräinen" huonekin, se missä puput tällä hetkellä asustaa. Mä voisin sijoittaa sut sinne ;-)

      Ja kyllä, vappu oli mainio, ihania ihmisiä mulla on ympärillä. Ja siitä olen oikeasti eniten ylpeä ja innoissani, etä 16 -vuotiaat viettivät vappua meidän kanssa eivätkä kylillä epämääräisissä hommissa. Kaksi niistä (meidän esikoisen lisäksi) siis jopa äitiensä kanssa.

      Mitä tuohon takeperin kävelyyn tulee, niin en keksinyt kyllä yhtään selistystä sille, kiitos siis tuosta. Se näytti vallan velholta.

      Wow, se on tosiaan jo toukokuu!

      Poista
    2. Hmmm... vai yksi ylimääräinen huone...
      *aloittaa kiihkeän tavaroiden pakkaamisen*

      Poista
    3. Jos oot tarpeeksi ripeä, pääset maistamaan salaattejakin. Niitä nimittäin taisi olla sellainen puolijoukkuekattaus: vaikka äitini ja hänen miehensä kutsuttiin tänään lähikaupungista hätiin ja söin itsekin lounaaksi, jäi niitä vieläkin ;-)

      Poista
  3. No harvoin näkee kyllä takaperinkävelijöitä!
    Ja ihan tosi hienoja tippaleipiä! Oliko joku muotti, liemikauha tms? Pakko olla, kun on noin säännöllisen muotoisia. Meillä tuli paljolti kattilan kokoisia litteitä levyjä sillon, kun tehtiin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Esikoinen leikkasi säilyketölkistä molemmat kannet irti ja truuttasi sinne sisään taikinaa. Mulle ihan vierastaa koko touhu, en oo koskaan edes ajatellut miten noita hassuja kötöstyksiä tehdään. Mutta hyviä tuli!

      En usko että oon koskaan ennen nähnyt noin pitkää matkaa kenenkään kävelevän takaperin. Seurasin sitä vielä auton peilistä eikä se kääntynyt ;-)

      Poista
  4. Kuulostaa siltä, että teidän vappu oli aivan yhtä railakas kuin meidän. Meillä oli esikoisen kummitäti 3-vuotiaan poikansa kera, nuori mies on minun kummipoikani ja oli ihan hauskaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lukaisin sun postauksen ja sama tuli mieleen!

      Mukavaa vappupäivää ja pidennettyjä vapaita. Mullakin on - nautitaan ;-)

      Poista
  5. Vastaukset
    1. Kiitos!

      Mulla on koko päivän pyörinyt päässä Leena Lehtolaisen (esikoisnuorten)kirjan nimi Äkkiä onkin toukokuu. Jotenkin tää tuli ihan puskista, toukokuu! Kevät? Kesä? Ja kuopuskin täyttää vuosia. Hui!

      Poista
    2. Se oli muistaakseni ihan kiva kirja..

      Poista
    3. Mäkin oon tainnut lukea sen, ja löytynee kirjaston varastosta!

      Poista
  6. Tuo munkkitarjotin sai kyllä heti kysymään mieheltä miten kaukana me ollaan keskisestä suomesta :D Nyt on kyllä jo kolmas päivä niin teillä on voinut jo rääppiäiset loppua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi munkit kyllä teki kauppansi - eihän ne enää sitten seuraavana päivänä ole yhtä hyviä kuin tuoreena. Perunasalaattia löytyi vielä tänään, mutta vähän närpittyäni heitin biojätteeseen. Rajansa kaikella...

      Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana