Sivut


keskiviikko 14. toukokuuta 2014

Puutarha- ja pullokatsaus

No nyt jo meilläkin alkaa vihertää. Sateet tekivät hyvää, ja se, että lämpötila on noussut. Nyt ei enää ole ollut yöpakkasiakaan. Joka kevät tässä kohtaa sitä herää ihmettelemään, että totta tosiaan, talvi taas meni ja kesä on ihan kohta ovella. Ja miten nopeasti kuopuksen ensimmäinen ja esikoisen viimeinen peruskouluvuosi kuluikaan! Olemme sopineet kuopuksen isän kanssa, että hän menee kuopuksen kevätjuhliin ja minä pääsen esikoisen päättäjäisiin. Nyt, kun koko ikänsä collegehousuissa viihtynyt teini ilmoitti, että hän haluaa puvun, pitää sitä ihmettä mennä katsomaan ja kuvaamaankin. Pitääköhän sitä järjestää jonkin sortin pienet kekkeritkin? 




Mutta takaisin luontoon ja puutarhaan. Kylillä oli jo ihan kunnon lehden alut koivussa, meillä täällä kylmemmällä mäellä ja järveä lähempänä pitää hetken vielä tyytyä silmuihin. Mutta ei mene kauaa täälläkään. Nappasin pupuille kotimatkalta tuliaisiksi tuon alemman oksan. Ylempi on pihakoivusta. Joku pupu käy kyllä meidän takapihallakin, koska minun tulppaanieni lehtiä jyrsitään. Ja se joku ei asu meillä!



Nuppuihin se joku ei onneksi koske. Eikä raparperiin.


Eilen vietimme laatuaikaa kuopuksen kanssa kahden, kun esikoinen vieraili kuopuksen isällä kaupungissa. Se on vissiin ihan nyt hurahtanut, kun näki Magdaleenan vinkkaaman linkin pullokasvatuksesta. Löysi Tori.fi:ssä myynnissä olleen pullon ja sopi kaupat ja noudon eiliselle. Kuopuksen isä kuskaa sitten huomenna pullon perille. Saa nähdä mitä tuosta tulee... Joka tapauksessa nautimme olostamme kaksin, katsoimme Areenasta mangusteja ja televisiosta Suomen peliä sekä suunnittelimme tämän päivän kaverisynttäreitä. (Esikoinen sentään pääsee pakoon, mutta toivottakaa minulle voimia - kuka käski kutsua kuusi poikaa, kuka?)

No, minua piristi ystävän tekstiviesti, jossa kertoi parivuotiaan poikansa kysyneen haaveksuvalla äänellä, että "Mikä ihana prinsessa tuolla menee?" minua auton ikkunasta osoittaen. Hyvää tuultani ei pilannut edes jatkototeamus: "Se on mummoprinsessa kun sen hame on tumma".


***

Kuva täältä© Pertti Jarla

16 kommenttia:

  1. Mummoprinsessa :D voi että niillä on hauskoja lausahduksia! Ja toisten lasten puheista tulee aina mieleen omien lasten jutut... niinku tuostakin, kun kokeilin joskus kaupassa hattua, ja lapsi istui ostoskärryissä ja sanoi mun näyttävän ihan "naiselta". Miltä lienen muulloin näyttäny...

    Jarlallakin riittää vielä hupaisia ideoita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä todellakin olen mummo verrattuna tarhakavereihin! Ja ne taatusti pukeutuu vaalanpunaiseen, ei mustaan ;-)

      Ehkä sä normaalisti näytät tytöltä?!?

      Poista
  2. Voi täällä aamunaurua piisaa :-D Mummoprinsessa :-D
    Meidän pihassa ahertaa rusakkopariskunta... aivan häpeilemättä ne ilmestyvät iltayhdeksältä tuohon pihanurmelle pupeltamaan.
    Tsemppiä vaan iltaan! Huomenaamulla se on jo eilinen ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama mikä prinsessa kunhan saan olla prinsessa ;-)

      Mä en ole nähnyt syyllisiä koskaan, mutta epäilen samaa lajia. Ehkä ne käy myöhempään tai sit mä vaan simahdan niin aikaisin nykyään.

      Kyllä ne synttärit hyvin menee - kaksi tuntia nyt seisoo vaikka päällään!

      Poista
  3. Osu taas mun kaksmieliseen huumorihermoon ihan täysillä tää Jarla!! *hihittää*
    Ipanoiden lausahdukset on niin mainioita ja kuolemattomia, kun vaan aina muistais laittaa ne ylös. Ainakin omien ;)
    Synttäriselviytymisloitsu!!! Ja kun otat itse ne samat sokeriöverit, niin ei taatusti tunnu niin tuskaiselta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mustakin toi Fingerpori oli taas ihan killeri!

      Mä kysyn heti kuopukselta sitä selviytymisloitsua- ja kuten Magsille totesinkin, seisoohan sitä kaksi tuntia vaikka päällään. Ja itse asiassa kun tarkemmin ajattelen, jo viime vuonna mietin jälkeenpäin, että kun nää on näin isoja, ei lähde enää sitä turkasen meteliä vaan homma pysyy ihan käsissä. Vähän myöhäistän tarjoiluja letunpaiston varjolla, niin pahin hepulio tulee vasta kotimatkalla ;-)

      Poista
  4. Turussa on jo aika upeita koivunlehtiä, joten kevät on pidemmällä. Mutta kylmää on edelleen.
    Voimia vaan synttäreille! Riittävästi ohjelmaa niin tuon porukan kanssa pärjää.
    Ihana lausahdus tuolta pikkupojalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Te oottekin etelämpänä - mutta perässä tullaan!

      Joo, menihän ne synttärit, huh, nyt pitää kyllä huokasta. Prinsessa on vähän väsynyt ;-)

      Poista
  5. Pitäähän tänne nyt saada vähän realismiakin tähän synttäriasiaan.

    Meillä Isomman just samat synttärit menivät niin, että kaikki vieraat eivät olleet ehtineet vielä edes tulla, kun yhdeltä tuli jo verta nenästä pienen ystävällismielisen painihetken tuloksena. Sen jälkeen KAIKKI lapsisynttärit on vietetty jossain muualla kuin meillä. ;D

    Mut ei teillä varmaan noin mene. Oikeasti. :) Hauskoja bileitä, vaikka ne ovatkin jumalattoman pitkät 120 minuuttia. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huh, ei onneks ihan tuollaista, mutta kyllä seitsemän lettupöhnäistä lasta saa aikamoisen metelin aikaiseksi. Ne itse löysi tiensä terassille ja koko talo taatusti kuuli, että meillä juhlitaan. No, vaan kaksi tuntia kerran vuodessa - ehkä ihan kohtuullista naapureillekin.

      Mutta kyllä mä oon poikki, huhhuh!!!

      Poista
    2. Teillä nähtävästi selvittiin suht pienillä miestappioilla. ;)
      Naapureille tekee hyvää, jotta heidänkin katostaan edes kerran vuoteen pölyt varisee. :D

      Poista
    3. Selvittiin - mutta naisväki on ihan totaalisen poikki. Saattaa toki johtua juhlia edeltäneestä hermoratahieronnastakin (ilmankos mun hermot piti suht hyvin ;-)

      Naapurit ei tosiaan voi valittaa melusta meidän puolelta, joten ehkä tää toimi vaan muistutuksena siitä miten hyviä ja hiljasia naapureita me oikeasti ollaan!

      Poista
  6. Puistattaa jo pelkkä ajatus noista synttäreistä! ;D

    Toi pullopuutarha vaikuttaa jännältä... Toivottavasti saatte homman elämään. Mulle jäi vähän epäselväksi (luin varmaan huonosti), että mitä rehua siellä pullossa kasvoi. Näytti juorulta... :)

    Ja toi fingerpori, ihan loistava taas! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se latinankielinen nimi kuvagoogleen syötettynä antoi mulle juorun tulokseksi, joten ihan oikeassa taisit olla.

      Mä tilasin sellaisen kirjan jossa on yksityiskohtaiset ohjeet ja kerrotaan myös lajeista jotka siinä viihtyvät. Mennään niiden mukaan. Katsotaan miten käy!

      Fingerpori oli loistava ja synttärit ohi. Ei niistä sen enempää - aika reporangaks veti ;-)

      Poista
  7. Oijoi, siitä se pukukausi alkaa. Muistan aikoinaan, kun yläaste päättyi, niin pojat oli vetäneet puvut päälle ja sitten kun juhla salissa oli ohi, sytyttivät jo koulun käytävällä sisällä isot sikarit ennen ulospääsyä. Sitä oltiin niin vanhoja silloin ;)

    VastaaPoista
  8. Täälläkin on sellainen Blues Brothers -perinne, että saattavat sopia ihan satunnaisena päivänä (rippikoulun jälkeen kun useimmille on hankittu puvut) että laittavat tavallisena koulupäivänä BB -vermeet porukalla. On herättänyt hilpeyttä ;-)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana