Sivut

lauantai 19. huhtikuuta 2014

Pitkä ja rauhallinen perjantai

Meidän pitkäperjantai meni suunnitelmien mukaisesti varsin rauhassa. Esikoinen oli omilla teillään, kuopuksella kävi kaveri myös. Kahvittelimme hänen äitinsä kanssa, herkuttelimme pääsiäishalolla - slurps! Mistähän se esikoinen on nuo leipomisgeeninsä saanut, kun äitini sanoin meidän sukuhaaran kääretortut ruukaavat yleensä näyttää rekan alle jääneiltä käärmeiltä. Mutta ei tuo. Katsoimme kuopuksen kanssa klassikkoelokuvan, Supermanin, ja saunoimme. Lupaisin hänenkin "riekkua" loman kunniaksi ja väijyimme yhdessä vielä Voice Of Finlandin finaalinkin. Kyllä maar oli mukavaa. Pienenä muistan, että pitkäperjantai oli piinallinen päivä. Olin usein serkkuni luona, ja heidän alakerrassa asui hänen mummonsa joka oli hyvin kristillinen. Päivä jäi mieleen siksi, ettei saanut nauraa niin että hampaat näkyivät. Arvaatte, että se oli aivan mahdotonta kahdelle kikattelevalle tytölle. Illalla sängyssä irvistelimme toisillemme peiton takaa ja samalla olimme tikahtua nauruun. 


Jostain syystä molemmat pojat ovat ajatelleet tuota
yläkuvan toteutusta, kun olen ehdottanut,
että mennään keräämään pajunkissoja.


Minun pitäisi pääsiäisen aikana siivota auto. Tai sitä nyt puunata tarvitse, mutta kaikki roina mikä on kertynyt sisälle ja takaluukkuun, on poistettava ja/tai vaihdettava uuteen autoon. Tiistaina taidan mennä ensi töikseni silittelemään uutta Pösöäni ja hieromaan kauppoja. Ihana äitini laittoi tililleni vähän autorahaa, niin ei tarvitse pelätä, jos jotain odottamatonta sattuu. Ei ole Visa ihan tapissa auton oston jälkeenkään, ja se luo minulle aina turvallisuuden tunnetta. On joku vararahasto, kuitenkin. Kesäkuussa saan lomarahat, toki pienemmät kun yleensä, koska olen tehnyt lyhyempää työpäivää, mutta ne aion sijoittaa auton maksuun myös. Jos hyvin käy ja nuukasti elelen, saatan saada koko komeuden maksettua tämän vuoden loppuun mennessä. Majarahastooni kun en koske. Nyt kun lainakattoa ihan tosissaan ollaan toteuttamassa, täytyy entistä tarkemmin pitää huoli, että joka kuukausi sinnekin joku summa vilahtaa. Jos joskus tulee mahdollinen Maja eteen, en halua sen jäävän tuosta kiinni.Muutti meillekin tällainen


Huomasitteko, että ylemmän kuvan keltaiseen Majaan oli muuttanut uusi asukki? Ystäväni taasen tekstasi, että heidän kanalastaan oli löytynyt pääsiäisen kunniaksi kaksi tipua ja piipittävä muna. Suloista!

12 kommenttia:

 1. Voi että, ei saanut nauraa niin että hampaat näkyy???!!! Ne hampaatko oli se paha? Kun ajattelee, että on sellaisia oravanhampaisia ihmisiä, joilla hampaat näkyy koko ajan puhuessakin... on siellä ollu pitkiä huulia pitkäperjantaina...

  Mie luin vahingossa, että "Majavarahasto" :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Majavat tarvitsee ihan oman rahaston ;-)

   En tiedä mistä tuo hammasjuttu on peräisin, mutta näin oli serkullani. Hymyillä vissiin sitten sai, mutta liian hauskaa ei saanut olla!

   Piti tarkistaa Kustaa Vilkunasta (Arttoriukselle terveiset ;-) ja sielläkin tunnettiin tuo tapa: "Jos nauroi niin että hampaat näkyivät, teki syntiä."

   Poista
 2. Minkä värinen uusi pösö on? Entä onko se sedan vai farmarimalli?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uusi pösö on hopeanharmaa (jos muistan oikein) ja se on ...hmmm... pieni, kolmiovinen, oliskos joku 206? Kyllä, nainen pystyy ostamaan auton tietämättä mitä ostaa ;-)

   Poista
 3. Joo 206 on kolmiovinen. Kasikytluvulla se oli 205, nyt tehtävät taitaa olla 207. Hyvän auton taatusti saat! Kuluttaa vähän, pieni vakuutusmaksu ja kulkee nopeusrajoitusten mukaan. :]

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vakuutusmaksusta tuli mieleen notta kun tiedät uuden kiesisi rekkarin, tsekkaa sellaisen kuin pop-vakuutus nettisivulta paljonko tulisi siellä kustantamaan biilin vakuutus. On yleensä huomattavasti(satoja euroja) alhaisempi hinta mitä nykyisessä yhtiössä.

   Poista
  2. Kiitti vinkistä, mä tsekkaan!

   Toi on luonnollisesti käytetty myös, mutta paljon paljon tuoreempi kun tää nykyinen. Ja kilometrejäkin vaan murto-osa - tällä tuli just täyteen 323 000!!! - lisäksi se on ollut aiemmin vanhalla naisopella, joka mun käsittääkseni on ihan hyvä referenssi myös ;-)

   Poista
  3. Hii, oltiin yhtä aikaa asialla! Kun julkaisin vastausta, sä olit ehtinyt poistaa tuplakommentin ennen mua

   Poista
  4. Yhtä aikaa tuleminen on toisinaan jees. :D

   Poista
  5. Grrr, sua!

   Tää kevät saa mut heräämään piiitkästä talviunesta ja tuollaiset muistikuvat on just sitä mitä tähän hätään tarvin ;-) NOT!

   Poista
  6. Tähän asti oon tullut samaan aikaan vain Nollavaimon kanssa, mutta hyvä laajentaa kavalkaadia!

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana