Sivut


tiistai 4. maaliskuuta 2014

Lepakko, talvi-isku ja hammaslankain

Kuten kuvasta ehkä näkyy, Batman tuli kotiin ja arki alkoi taas. Varsin mukavissa merkeissä siitä huolimatta, että esikoisen kanssa saimme järkyttävät oireet koulussa ja töissä tauon jälkeen. Teini simahti sohvalle iltapäivällä ja minä tankkasin c-vitamiinia ja sinkkiä. Josko se taas tästä! Kyllä minä olen niin arki-ihminen kuin olla voi. On ihanaa tarjota ystävälle päiväkahvit, syödä poikien kanssa perusruokaa, paistaa muusinjämistä rieskoja ja tuunata edellispäivän kummallisesta jälkkäristä rahkaa. Pelailla, lukea lämpöpeiton alla ja väijyä MasterChef Australiaa. Kuunnella kuopuksen kummallisia juttuja. 

"Miksei lepakoilla oo käsiä? Kädet on tärkeä ruumiinosa."


Se roikkuu pää alaspäin kuin lepakko
- ja on tärähtänyt ;-)


Aamulla pohdittiin, että "Ei me varmaan päästä enää hiihtämään, jossei nyt tule jotain yllättävää talvi-iskua" .Taidettiin tavoitella sanaa takatalvi, ja sellainenhan saatiinkin sitten heti. Koko eilisen päivän satoi lunta, tai sellaisia isoja märkiä rättejä, mitä lie.


***

Sen lisäksi, että minulle mainostetaan "kuumia jalkapallotyttöjä" olen ruvennut saamaan roskapostia myös hammasasioista. Milloin valkaisua, milloin proteesia ja milloin mitäkin. Mitenkähän saisin ne ymmärtämään, että menen hammaslääkäriin vain pakon edessä jos silloinkaan? Sitä paitsi hampaat voi jo paikata itse virkkuukoukulla... Mutta se ikävä vihlonta kyllä loppui, kun uskaltauduin hammaslääkäriin ja fluorilakkaa laitettiin kahteen kertaan.

Niin, ja ei sitä itse paikkaamista niin hyvällä katsota!

Sitä paitsi äitini tutustutti minut ihan mahtavaan keksintöön. Unohdetaan nyt hetkeksi, että tuo on äärettömän epäekologinen ja keskitytään vaan sen hyviin ominaisuuksiin. En tiedä teistä, mutta minulle hammaslangan käyttö meinaa olla ihan ylitsepääsemättömän vaikeaa. Etenkin takahampaiden välit ovat hankalat: en pysty edes aloittamaan, kun suu täynnä sormia saa oksennusrefleksin aikaan. Vaan ei enää. Saanko esitellä:




hammaslankain, juhuu!

18 kommenttia:

  1. Batmanille terkkuja ja koko orkesterille hyvää tiistaita!
    Takatalvi teki täällä sellaisen yrityksen eilisen aikana, märkää lunta satoi useamman sentin mutta nyt on suht kirkas keli ja nollassa mennään joten saas nähdä mitä tämä päivä tuo tullessaan.
    Tuo hammaslankain muuten näyttää aika pätevältä (helppokäyttöiseltä) systeemiltä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä kanssa on ihan taas lumet maassa. Mutta kyllä ne pian sulaa ;-)

      Puts puts, tolla on hyvä suihkia!

      Mukavaa tiistaita sinnekin, Batman roikkui heti aamusta alasti naamari päässä ja viitta harteilla samaisessa paikassa. Ei käy tylsäksi tää elämä!

      Poista
  2. Batman on kyllä niin hauska versio pikkupojasta! Lainaatko mulle tänne viikoksi, on olevinaan vähän tylsää...
    Mulle myös on alkanut TULVIA roskaa, oli pakko laittaa sanavahvistus, vaikka se ärsy onkin.
    Hammaslääkäri on kyllä yksi maailman ikävimmistä paikoista. Yäk.
    Koitetaas tehdä tästäkin tiistaista kiva!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tehdään tästä tiistaista kiva - se ainakin alkoi hyvin, kun kuopus roikkui tuossa samaisessa paikassa ekana aamulla ilkialasti naamari päässä ja vain viitta harteillaan. Eihän sellaisesta päivästä voi tulla huono?

      Mä en ehkä raaski lainata sitä mutta kirjoittelen tänne jatkossakin näitä juttuja, ehkä nää piristää?

      Poista
  3. Juu, hammaslankain on meikäläisellekin ihan ehdoton kapistus! Ja samasta syystä, että se oksurefleksi tulee jo melkein pelkästä ajatuksesta... Hammaslääkäri on pelottava paikka ja minun olisi nyt koottava itseni ja mentävä... yyyhhhhh... :´-(

    Onhan lepakolla kädet! Lepakon siivet ovat käsissä kiinni, ikäänkuin ylisuuret, ohuet allit! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pelottaa ajatellakin, mitä tapahtuisi, jos puhuisin kuopukselle alleista. Se jo ihan liian usein mainitsee mun isosta pyllystäni ;-)

      Hammaslääkärikäynti on sellainen jota järjenvastaisesti vaan lykkää ja lykkää. Hrrr!

      Tsemppiä sulle

      Poista
  4. Lepakoillehan ne kädet vasta tärkeät onkin, kun se lentää niillä. Ja kiipeää peukaloiden avulla. Mejän varaston vintillä roikuksii lepakoita kesällä... tosin taitavat olla virallisesti siippoja eikä lepakoita.
    Mie ostin tuollaisen lankaimen esikoiselle, kun se tappeli aina hammaslangan kanssa, mutta ei se tykänny siitä. Mie sitä oon toisinaan käytelly, sen hammasväliharjan lisäksi. Mulle se harja oli ihana tuttavuus! Sillä ei viiltele ikeniä rikki samalla lailla kuin langalla.

    Mietin tässä just pari päivää sitten, että mejän vessan hammashygienia-arsenaalista vois päätellä, että me ollaan ihan neuroottisia hampaiden kanssa: mainitun lankaimen ja hammasväliharjojen lisäksi tavallista hammaslankaa, viisi hammasharjaa + sähköversio, viittä sorttia hammastahnaa kuudessa avatussa tuubissa ja kaksi avaamatonta. Neljälle ihmiselle. Koirille oma tahna ja harja. Joita ei kyllä juuri käytetä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih mikä arsenaali! Mä näin vasta ne hammasväliharjatkin ekaa kertaa kun etsin tuota lankainta. Ihan uusia tuttavuuksia mulle molemmat.

      Lepakot on nyt ihan hirveän in, ollaat luettu niistä luontokirjasta, goolattu titoa ja kuvia ja nyt kuopus harrastaa kuulemma "lepakkomatematiikkaa". Se oli opettanut sitä opettajalleenkin ja ope oli antanut sen roikkua pulpetista pää alaspäin. Mahtava ope! Me tullaan ehkä ens kesänä teidän varastoon yökylään ;-)

      Poista
    2. Tervetuloa! Paitsi että öisin ne ei roiku siellä, kun lentelee ulkona...

      Poista
    3. No me tullaan sit päivällä ;-)

      Poista
  5. Aiemmin en viitsinyt juuri käyttää hammaslankaa , kun se oli niin hankalaa . Tuo vekotin muutti tapani täysin ja lankain on ahkerassa käytössä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on ihan sama juttu! Tästä tuli hitti heti kerralla!

      Poista
  6. Helsingin luonnontiet. museossa taisi olla tammikuuhun asti tosi hyvä lepakkonäyttely. Kävin siellä kahdesti. Tosi avartava näyttely! Kesäkeikan innoittamana rakensin pari lepakkopönttöä pihaan jossa toisessa majaillaan säännöllisesti.
    Teidän lepakkonäyttely on astetta kiinnostavampi! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi perhana, kuopus olisi seonnut onnesta jos se oli päässyt leppakkonäyttelyyn. Täytyy vähän pitää silmällä näita juttuja.

      Vaikka totta puhut, meidän lepakko osaa kyllä olla aika kiinnostava: eilen se roikkui ekana aamulla ilkialasti samassa paikassa, vaan naamari ja viitt peittonaan ;-)

      Poista
  7. Hammaslankain on paras! Mä sain sellaisen viime vuonna mun hammaslääkäriltä, kun jotain valitin sille kuinka vaivalloista hammaslangan käyttö on ja takahampaiden kans on ongelmaa. Ja kun ekaa kertaa kokeilin niin olin oitis myyty. Sillä on niin helppoa hoitaa homma, se sujahtaa hammasväleihin tosi näppärästi ja puhdistaa kunnolla, oikein kiva. Etuhampaiden takana mulla onkin kaarilangat, niin joudun käyttää erikoishammaslankaa niihin kohtiin, mutta takahampaat menee tolla lankaimella todella näppärästi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä hurahdin heti välittömästi ja ainoa asia mikä harmittaa (ton epäekologisuuden lisäski) on se, etten ole kyseistä vekotinta keksinyt aiemmin ;-)

      Poista
  8. Olen ajatellut tuollaista lankainta monimutkaiseksi käyttää, mutta täältä kommenteista löytyi lisää kehuja :) Mun avaruudellinen hahmotuskykyni ei nyt kyllä ymmärrä miten tuon saa laitettua hampaiden väliin kun tuo varsikeppi on niin pitkä? Roskapostit on saavuttanut mutkin, kun kerkesin jo säikähtää, että saako musta blogistaanisesti sellaisen kuvan, että hypin kukasta kukkaan, kun tuli postia Petralta, joka haluaa harrastaa mun kanssa seksiä. Mutta oli siinä viestissä sitten huonolla suomella, että hän etsii miestä. Musta saa siis ehkä blogistaanisesti sellaisen käsityksen, että olen mies. Täytyy vissiin poistaa omakuvat :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinäkin brutukseni! Petra on ymmärtänyt asian yhtä väärin kuin ne, jotka mulle tyrkyttävät niitä kuumia jalkapallotyttöjään ;-)

      Osta hammaslankain (alle 5€) ja koita, sillai sä hahmotat asian. Musta tuli fani heti kerralla - ihana vekotin!

      Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana