Sivut

maanantai 17. maaliskuuta 2014

Aurinkoa ja ahdistusta

Eilen kun heräsin, oli lumi peittänyt yön aikana maan täälläkin. Lauantaipäivä nimittäin oli poutainen ja kaunis, niinpä luulin, että säästyisimme takapakilta. Mutta mikäs tässä, maaliskuutahan vielä eletään aika pitkän matkaa. Vietin rauhallisen aamun ja kävin haistelemassa sen kämpän. Eipä ei, mutta kun tiesin sen etukäteen ja asunto oli kovin rähjäinen, en edes pettynyt kovasti. Vaikka mietin huonejärjestystä ja remonttia, en saanut sellaisia kiksejä että olisi hirveästi harmittanut. Etsintä jatkukoon. Kuopuksen isä toi sitten pian näytössä vierailuni jälkeen molemmat pojat kotiin. Muuten lötköttemme rauhassa, mutta usutin pojat siivoamaan omat huoneensa sellaiseen kuosiin, että mahdun tänään sinne imurin kanssa. Päätin kerrankin siivota niin, että he eivät ole jaloissa. Josko tulisi sitten vaikka vähän tehokkaampi kevätsiivous tehtyä? Olen saanut ladattua akkuja sen verran, että uskon jaksavani. Ja saanhan levätä vielä tämänkin viikon.


Lumen alta pukkaa narsissia ja tulppaania...


Huomenna on aika keuhkolääkärilleni ja sitä varten on taas matkattava lähikaupunkiin. Samalla reissulla haen uuden paahtimen sen kodinkoneiden joukkoitsemurhan aiheuttaneen tilalle. Muutoin koitan hoitaa reissun mahdollisimman nopeasti ja joutua taas kotiin lepäilemään. Minkäänlaiseen tuhlaamiseen ei todellakaan ole varaa, hyvä jos edes tuohon käyntiin. Raha-asiat kaatuvat taas kerralla päälle. Miksi oi miksi kaikki aina kasaantuu? Sen lisäksi, että korjausarviot ja vakuutusyhtiöasia on edelleen suloisesti levällään selvisi, että Soneran laskut eivät ole päätyneet minulle saakka vähään aikaan. Ainakin kaksi laajakaistalaskua ja yksi puhelinlasku on tulematta. Se selvisi sillä tavalla, että karhusivat ensimmäistä nettilaskua, jota siis en ollut lainkaan saanut. Jotain mätää sähköisessä laskutuksessa. Viimeinen pisara meinasi olla kuopuksen isä joka totesi, että poika tarvitsee uuden pyörän. Hän toki osti edellisen, mutta vastasin yks kantaan, että sellainen on luvassa aikaisintaan huhtikuun palkasta jos silloinkaan. A-his-taa! Onneksi paistaa edes aurinko...


***

Kummallisia hakusanoja:

mikä pms huumori No ei muuten mikään, jos minulta kysytään. Ei ole leikin asia se.

tee itse viherseinä Suosittelen tutkittua tuotetta jos tarkoitus on parantaa sisäilmaa. Jos tulee vaan esteettiseksi elementiksi, mikä ettei.

paleodietti ilman lihaa Jaa-a. Ei taida oikein terveellisesti onnistua, niin paljon pitää jättää ruoka-aineita pois.

14 kommenttia:

 1. pms-huumori, joku haluaa siis leikkiä hengellään :D

  VastaaPoista
 2. No ne hurjimmat ennusteet piti kuin pitikin paikkansa - toistakymmentä astetta pakkasta. Alkaa linnuillekin ruoka taas kelvata lintulaudalla. Ja aurinko komentaa minuakin kevätsiivoukseen :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli -17 tänä aamuna!!! Ei onneksi tarvinut käynnistellä autoa kun on sairasloma. Ihana ystävä nappasi pojat ja vei mennessään ;-)

   Jaksaiskohan sitä kohta aloitella siivousta?!?

   Poista
 3. No oli eilen aamulla sekalaiset tunteet, kun taas oli maisema valkoinen. Positiiviseksi kääntyi, kun kävimme pienen yövieraani kanssa aamulenkillä, raikasta ja valoisaa.
  Mun ois nyt ihan pakko tehdä esimerkiksi keittiössä perusteellisempi siivous, mistä siihen löytyis intoa!?

  Kaunista viikkoa, toipumista ja jaksamista sulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun into on kans kadoksissa. Istun tässä koneella ja odottelen josko se sieltä ilmestyisi. Huomiseen ei voi oikein lykätä kun pitää tulla teidän kylille käväisemään.

   Mutta onneksi paistaa aurinko, ja saahan tuo pieni lumipeite maiseman aika hohtavaksi!

   Poista
 4. Minähän taistelin tuon Soneran kanssa kun laskut menivät ensin ok e-laskuiksi pari kuukautta ja sitten tuli yhtäkkiä paperilasku. Oletko tarkistanut pankkisi e-laskut - kohdasta, että siellä on kyseisen firman eli Soneran kohdalla oikeat laskuttajat, Soneralla on nimittäin kymmeniä. ja lasku ei tule, jos juuri sitä tiettyä ei ole itse hyväksynyt e-laskuksi. Ja sitten vielä ne laskuthan pitää hyväksyä jos ei ole ottanut erikseen käyttöön automaattista maksatusta. Ainakin Nordeassa pitää se tehdä erikseen.

  Kyllä Sonerakin tässä sekoili, mutta pankissa on minusta vähän liian monimutkaista tuo suoraveloituksen vaihto e-laksuksi. Olen käynyt jo monelle neuvomassa mitä pitää tehdä. Nimittäin paperinen karhulasku tuli tuohon naapurillekin ja minulle sitä päivitteli. sitten katsottiin hänen (85v) pankkitunniksillan ja siellä ne laskut oli hyväksymättä e-laskuina.

  Eri pankeissa on eri lailla, itse puhun nyt Nordeasta. Mutta muillakin on samantapaiset toimet tehtävä. E-laskuihin siirtyminen piti helpottaa maksamista. HÖH?!?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sä kävin mielessä kun tuli tuo karhu. Mulla on vaan sähköinen lasku, ei e-laskua pankkiin, eli tarkoittaa tässä tapauksessa sitä, että sähköpostiini pamahtaa heidän laskunsa jonka sitten menen nettipankkiin maksamaan.

   Sainkin jo jonkinlaisen vastauksen, että koittavat syöttää niitä uudelleen s-postiini ja katsotaan tulevatko vaiko eikö. Huomenna on puhelinaika heidän kanssaan ja setvitään lisää.

   Ja mulla on muuten Poppankki, jossa tuo e-laskujen maksaminen on yhtä hankalaa kun sun kertoman mukaan Nordeassa. Sitten kun unohtuu se vahvistaminen (kokemusta on...) jää lasku roikkumaan. Mä en voi ottaa automaattista maksatusta kun ei ole varmuutta minkä verran milloinkin on tilillä rahaa. Käyn siksi muuttelemassa eräpäiviä ja hyväksymässä e-laskut. Onneksi niistä tulee ilmoitus sähköpostiin!

   Poista
  2. Jostain syystä kaikilla muilla laskuttajilla homma on toiminut hyvin paitsi nyt Soneralla. Elikkä kyllä se Nordeassa toimii hyvin, jos ottaa sen automaattisen maksatuksen. Näkyy se lasku sittenkin etukäteen erääntyvät-osiossa ja sitä voi halutessaan muuttaa. Eräpäivääkin voi vaihtaa ja automaatisesti menee silti uutena eräpäivänä.

   Poista
  3. Mullakaan ei oo nokan koputtamista niistä laskuista jotka ovat ihan oikeita e-laskuja. Hyvin toimii!

   Poista
 5. Noi laskuhommelit on niin ärsyttäviä. Vähän sellaista turhaa säätämistä ja kyttäämistä ja seuraamista. Ja sit, kun ei pysty laittamaan mihinkään automaattiseen juttuun, kun sitä rahaa ei siellä tilillä ole, niinkuin tiedät. Pakko paan puljata lasku kerrallaan. Toi energiakin olisi kiva käyttää johonkin ihan muuhun.

  PMS, mikä se on ;) Tai on sitä, mutta se ilmenee mulla kyllä Ihan Eri Tavalla kuin kiukkuna ;)

  Muksaa maanantaita (onks tänään maanantai, mulla menee jo päivätkin sekasin, kun ei ole mitään rytmiä) Koitetaas tehdä tästäkin päivästä hyvä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en ainakaan huomaa seurata ajan kulumista sillai, että "eipä oo muuten tullutkaan vähään aikaan laajakaistalaskua". Huokaus. Toimin nimittäin niin, että kun lasku tulee s-postiin, syötän sen heti maksupalveluun ettei unohdu. Valkkaan sellaisen eräpäivän, että tilille tulee rahaa (lapsilisät, tili...) ja asia on sillä selvä. En mä kato tuleeko niitä kuukauden vai kahden välein - eikä mun kyllä mielestäni tarvisisikaan, koska olen laskun tollei tilannut ja uskonut sen saavani. Noo, selvitellään.

   Tänään on maanantai, ja mä just vein matot ulos. Huokaus, pitäisi jaksaa pyyhkiä pölyt ja imuroida. Toi ihana aurinko (on se ihana, on on) paljastaa kaikki pesäkkeet ;-)

   Niin, ja tietty sinne kans, mahtavaa maanantaita!

   Poista
 6. Sonera on kerinyt ahneuksissaan täältä(kin) kuparilangat fiu, tarjosivat tilalle valokuitua ihanan kohtuulliseen 5000 euron investointihintaan että saisi kiinteän internetin. Mut nou tänks, 5000 eurolla pystyy maksamaan aika monta puhelinlaskua jolla saa käyttää mobiilinettiä rajattomasti ja yleensä se hyvin toimiikin. Tulipa asian sivusta.
  Kuntapäättäjäaikana sonera koitti lahjoa minua jotta olisin alkanut ajamaan tuota kirottua valokuituasiaa syrjäkylille. Aika paljon soneraa kohtaan on antipatioita, koska arseilu on syvältä.
  Pidä varasi ettei liikaa ala perimään laskutuslisiä yms tuubaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tilasin puhelinajan huomiseksi ja selvittelen - enkä maksa laskutuslisiä. Tänään jo vastasivat sähköisesti ja koittivat laittaa uudemman kerran laskuja tulemaan. Ei näy vielä...

   Tuo valokuituasia on kyllä ylen merkillinen farssi. Ihan fiksu päätös sulta. Meilläpäin nimittäin kunnatkin ovat sijoittaneet 6 miljoonaa ja yritykset ja yksityiset pari lisää. Moni maksanut eikä mitään vielä saanut. Mahdollisesti ei saa koskaan rahoilleen vastinetta. Tosin täällä ei ollut Sonera asialla

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana