Sivut

lauantai 22. helmikuuta 2014

Tusina ja toinenkin tipuja

Eilen oli vapaapäivä. Hyvä päivä. Leppoisa päivä. Lomapäivä!

- heitin esikoisen kouluun ja palasin kotiin toisen kahvikupillisen, smoothien ja nettisurffailun pariin
- vaikka tiesin, että ärsyynnyn luin silti valittuja paloja eduskunnan lähetekeskustelusta koskien tasa-arvoista avioliittolakia. Onneksi Rantakasvi sitten vinkkasi Keskeneräisen blogiin. Sain hihittää näille hölmöyksille
- päädyin käymään pikipäin pienemmässä lähikaupungissa ja isosti kaupassa viikonloppua vasten
- kuopus saapui kotiin ja totesi, että on hali- ja pelipäivä
- ystävä tuli katsomaan kanssani Suomi-Ruotsi -matsia, joka päättyi ikävästi
- esikoinen haki 144 tipua postista. Odotamme jo kovasti pääsiäistä!
- katsoin Voice Of Finlandin kuopus kainalossa ja
- nautin elämästä oikein todella!


Jos eilen oli munia niin tänään sitten tipuja!


P.S. Tämä oli 800 postaus!

***

Mitä mahtavia hakusanoja taas:

kiki-herneet - minulle jäi hiukan epäselväksi onko kyseessä joku, joka haluaa tietää kuinka Kiki vetää herneet nenään vai onko sittenkin kyse kikherneistä?

aforismeja liikkumisesta - miten ihmeessä tällä on päädytty minun, sohvaperunoiden kunigattaren, blogiin? Tai voin kai minä kirjallisena ihmisenä luettella niitä aforismeja sohvaltakin käsin?

näkeekö santorinilta kreetalle - hahaa! Tyynellä säällä saaren korkeilta kohdilta saattaa nähdäkin. Luulisin. Täytyy tunnustaa, että joskus itsekin kyselen - en googlelta - vaan Ask.comilta joitain juttuja. Ennen vanhaan oli ihana Ask Jeeves -haku (!) jonka jälkeläinen tämä Ask.com vissiin on. Se on oivallinen vaikkapa silloin, kun haluaa tietää miten mehiläinen näkee taikka kuinka virtahepo juttelee.

24 kommenttia:

 1. Onnittelut kasisatasesta!!
  Mitä ihmettä...144 tipua? Otetaanko teillä pääsiäinen tosissaan vai mistä on kyse? Minua huolestuttaa eikä vähiten Lintumiehen munien takia sillä tämä jotenkin oudolla tavalla liippaa aihetta niin läheltä, etten ihmettelisi vaikka huomisessa postauksessa olisi kuva tiedätkylläketätarkoitan pikku tipusten ympäröimänä! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, tää oli ihan sattumaa eikä liity Lintumieheen mitenkään.
   Mutta pääsiäinen otetaan kyllä ainakin tänä vuonna tosissaan:
   esikoinen oli nähnyt kuvan tipukranssista ja sitä ei pidätellyt mikään. ( http://www.kodinkuvalehti.fi/artikkeli/koti/tee_se_itse/tipukranssi ) Kun mummi lupautui vähän sponssaamaan se tilasi omilla rahoillaan tiput. Saa nähdä mitä me saadaan aikaan ;-)

   Poista
  2. Melkoisen veikeä kranssi mutta on siinä jumalaton tekeminen ja se vaatii sellaista sorminäppäryyttä mitä ei esim. meikäläisen nakeista löydy.

   Poista
  3. Mulla on kaksi innokasta apulaista ;-)

   Poista
 2. No tosiaan, kauhee määrä tipuja...onko joku suunnitelma niiden suhteen? Jonnekin pääsiäismyyjäisiin leivonnaisia, joiden päällä nököttää tipu?

  Mie olen kans välillä seurannu noita eipäs-juupas -väittelyjä homoliittojen tiimoilta, ja mulla on siihen hyvä ratkaisu: poistetaan avioliitto. Kun kaikki on vain rekisteröidyssä parisuhteessa, niin tasa-arvo toimii. Tai sitten on olematta, jos ei halua rekisteröityä. Sille vain pitäs keksiä joku napakampi nimi. Uskonnolliset ihmiset sitten pitäköön halutessaan jotain lisäbakkanaaleja ja toimittakoon riittejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me tehdään tipukranssi
   http://www.kodinkuvalehti.fi/artikkeli/koti/tee_se_itse/tipukranssi
   esikoinen oli nähnyt sellaisen kuvan jossain ja sitä ei pidätellyt mikään. Mummi vielä vähän sponssasi ja lupasi kanssipohjankin. Hieno siitä tulee ;-)

   Mä en jotenkin vaan käsitä, miten se olisi heteroilta pois jos homojen liitto olisi myös avioliitto. Toi sun ehdotus on hyvä, siitä voisi sitten vanhoillisemmat valita: joko muuttaa omansa rekisteröidyksi parisuhteeksi tai sallia avioliitot kaikille.

   Poista
  2. Eikö vaan olekin ;-)

   Me pidetään se sisällä, ei raaski jättää säiden armoille!

   Poista
 3. Onnittelut 800:sta!
  Tuosta avioliitto-asiasta on kyllä vastustajilla hyvin erikoisia perusteluja. Eihän kukaan sinne kirkkoon hinkua vihittäväksi. Puhuvat asian vierestä ja epäoleellisista asioista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, hätkähdin itsekin, miten paljolta se kuulostaa!

   Mä olen samaa mieltä, että osa perusteluista menee korkealta ja kovaa ohi. "Ei tule maitoa THn tisseistä" ?!? Joo ei, sitä kai ei kukaan ole tällä lakiesityksellä vaatimassakaan?

   Lapsella pitää olla isä ja äiti. Mutta kun kaikilla ei ole nytkään.
   Avioliiton tarkoitus on lisääntyä. Ei kai? Musta se on rakastaa toista myötä- ja vastamäessä ja lisääntyä jos haluaa taikka luoja sen sallii.

   Grrrr!

   Poista
 4. Me kaksi vanhaa varista ollaan täällä tätä homoasiaaa mietitty pitkään - ystävä- ja tuttavapiiriin kun niitäkin kuuluu ja ihan tavallisia ihmisiä nuo ovat. Eilen kun Perussuomalaisten Oinonen vetosi biologiaan, minä jäin sitä miettimään. Jotta onko jossain sitten ihan koulu sitä varten, että jos joku haluaakin ruveta homoksi/lesboksi? Eikös se tulekaan luonnostaan = ole biologiaa? Vai olenko taas ollut niilläkin tunneilla selkä opettajaan päin ja biologiakin ihan tuntematon asia mulle.
  No anyway, yksi ajatus johti toiseen ja siinä sitten jatkettiin keskustelua ja mietittiin, että kyllä niitä homoseksuaaleja on ollut ennen aikaan ihan yhtä lailla kuin nytkin, ennen vanhaan ne vaan oli vanhoja poikia ja vanhoja piikoja - omasta tahdostaan?
  Ennen vanhaan vaan kun naisten piti maksaa vanhanpiian veroa 24 vuotta täytettyään, naiset pakotettiin naimisiin - niihin onnettomiin avioliittoihin, joissa sitten piti olla loppuikänsä ja joissa mahdollisesti nukkuivat puolison kanssa eri huoneissa alusta asti ja olivat huonoja miniöitä kun ei sitä perillistä kuulunut. Kun ei ollut minkäänlaista avioelämää ja nuori isäntä kävi tasaisin väliajoin siellä piian aitassa ja lopulta piika sai lähdöt, kun oli raskaana ties mille kulkumiehelle..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo Oinonen on yksi mun "lempilapsistani", ei ole ihan hirveän kaukaa kotoisin ja muutenkin tullut seurattua se puuhia ja lausahduksia. Papiksi aika suvaitsematon ja sutki tyyppi :-)

   Mulla on tietty intohimoinen suhtautuminen tähän asiaan kun esikoisen isä on homo. Tokihan sitä samat oikeudet hälle haluaisi kuin muillekin, semminkin kun on ystävineen aivan mainioita tyyppejä. Fiksuja, lämpimiä ja empaattisia.

   Ja kyllä homoja on ollut maailman sivu, niistä on sitten eri aikaan tehty eri tavalla numeroa. Näinä tasa-arvon aikoina soisi jo nähtävän, että kenenkään ei tarvitsisi piilotetta omaa seksuaalisuuttaan, niin kuin sun esimerkissä eittämättä on tapahtunut.

   Poista
 5. Niin ja jatkan vielä pöllön ajatuksia. Maalla asui vanhojapiikoja ja vanhoja poikia yhdellä, eikä kukaan ihmetellyt. Oli muka se verokin ja oli edullisempaa asua kahdestaan. Sukulaispaikan naapurissakin asui yksi ope ja yksi taiteilija yli kolmekymmentä vuotta pienessä mökissä kahdestaan. Sitten tuli puheita ja he läksivät Helsinkiin. Käyvät vieläkin mökissään kesäisin. Yli kolkyt vuotta saivat olla rauhaas ja sitten kun ikä lähenteli seitsemääkymmentä piti lähteä omasta kodista puheiden takia. Meidän naapurustossa asuu "serkkupojat" kahdestaan ja toivottavasti saavat olla rauhassa. Mukavia naapureita.Onneksi nuoret saavat olla ihan mitä ovet, ei heidän ikäpolvi enää pidä seksuaalista suuntautumista mitenkään kummana asiana, oli sitten mikä oli. Meissä viiskymppisissä on vielä vanhanaikaisia. Ystäväni ei koskaan puhu pojastaan. Hän on homo ja meidän pitäisi olla kuin emme tietäisi asiaa, eli olisimme sokeita ja kuuroja. Hän asuu toisen kolmikymppisen kanssa, mutta vanhemmat eivät käy siellä, kumppani ei käy heillä ja asia vaietaan kuiliaaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, elina, että aika olisi muuttunut ja edelleen muuttumassa!

   Äitini miehen veli lähti Lapista aikanaan Ruotsiin vapaamman ilmapiirin perässä ja asuu siellä edelleen. Tunnen myös monia omanikäisiä tai nuorempia homoja jotka ovat päätyneet pääkaupunkiseudulle koska omalla (usein pienellä) paikkakunnalla meininki on ollut suht suvaitsematonta.

   Mutta sitten on näitä ihania esimerkkejä kuten minun äitini. Nostan hänelle hattua ja korkealle. Ei koskaan kyseenalaistanut minun ratkaisuani hankkia lasta yksin ja vielä homon kanssa. Ovat ystävystyneet ja tekemisissä esikoisen isän kanssa ja tuttavapiirissään on naispari ja muitakin miespuolisia homoja. Äitini on yli kuudenkymmenen ja hänen miehensä liki 70. Joillekin se ei ole ongelma iästä huolimatta!

   Toivotaan todella avoimempia aikoja - ja kiva kun pistäydyit! Tervetuloa toistekin!

   Poista
 6. Tässä aihe jossa en taivu. En itse ole naimisissa, enkä tule menemään, huolimatta yli 20v kestäneestä parisuhteesta josta 2 lasta. Siltikin jotenkin haluaisin "varata" tuon mahdollisuuden vain itselleni. Rekisteröity parisuhde pitäs riittää.
  Mulla ei ole mitään homoja/lesboja vastaan, päinvastoin: he monasti ovat jotenkin enemmän tuntevia ihmisiä kuin heterot. Enkä ole uskovainen. Silti mielipide. Jännä, itsekin pohdin että miksi, mutta näin on jostain syystä.
  -a

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jokaisella on oikeus mielipiteeseen. Minun mielipiteeni on, että kaikilla pitäisi olla oikeus mennä naimisiin, tai olla menemättä - ihan kuinka itse kullekin parhaiten sopii. Minä en pysty nielemään sitä, että joillekin pitäisi riittää erilainen versio kuin toisille.

   Poista
  2. Kunnioitan erilaisia mielipiteitä. Tämä on asia joka jakaa kansaa.
   Nämä "naamiaiset" on vaan niin nolo, oli kyseessä sitte hetero/homo pari; koska mitä se merkitsee? Ei yhtään mitään. Avioliitto instituutiona alkaa olla vanhanaikainen.
   Mutta, eduskunta sitte meidän kaikkien puolesta päättää mitä päättää.

   Ja huomaa, me emme tässä riitele, vaan asiat :-)
   -a

   Poista
  3. Totta, asiat riitelee, mutta arvaa mitä -a, se ei haittaa!

   Olen työssäni törmännyt niin usein sellaiseen, että se ei ole mahdollista ja kummastelen sitä suuresti. Toki välillä alennun siihen itsekin mutta aika pian pääsen taas niidne juttujen yli.

   Tämä on sellainen "omantunnon kysymys" ja ehkä ihan hyvä niin. Silti musta olisi mukavaa, jos perusteet (siellä eduskunnassa) olisivat edes jotakuinkin säällisiä, järkeviä ja tästä ajasta!

   Poista
  4. Mitä kun polygamiaa harjoittavat haluavat sitte samat oikeudet? Pitääkö sekin mahdollistaa?
   Olen tässä miettinyt, että ihan sama - eihän se ole multa pois. Joka päivä voi kehittyä ja uutta oppia :-)
   -a

   Poista
  5. Hyvä asenne, joka päivä voi totisesti oppia uutta!

   Poista
 7. Kiki vetää herneen nenään tosi helpolla ja tosi vikkelään. mutta unohtaa sen keskimäärin 2-3 minuutissa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos se sama tyyppi tulee uudelleen, löytää se nyt vastauksen! Kiitti!

   Sulla on joku tosi uskollinen ihailija, koska uusin haku oli Kikin kotikolo (ja arvaa tuliko mulle kaksimielisyydet mieleen...)

   Poista
  2. Ai kauheeta :D Kiki on joku mangahahmo niin siitä varmaan johtuu nuo haut :D

   Poista
  3. Ai jaa, mä olin ihan varma että sulla on stalkkeri ;-)

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana