Sivut

maanantai 28. lokakuuta 2013

Vanhuus ei tule yksin

Hitsi että sitä on jäykkä ja huonokuntoinen nykyään. Minulla on ollut ajatus, että kun pääsemme keskustaan asumaan ja luovun autosta, tulee hyötyliikuntaa riittämiin työ- ja kauppamatkoilla. Kun suunnitelma ei näytä toteutuvan, pitäisi kai sitten taas intoutua tekemään jotain itsensä eteen. Kävelyllä en ole käynyt aikoihin ja kuntopyöräkin lojuu käyttämättömänä eteisessä. Minulla oli jossain vaiheessa hyvä rutiini kun poljin uutisia katsoessani tai puhelimessa puhuessani aivan huomaamatta useamman kerran viikossa. Mihin se oikein jäi? Täytynee ryhdistäytyä, koska ei tässä enää vissiin nuorruta vaikka miten tahtoa tai uskoa olisi. 

Olen ennenkin kertonut, että sopivan liikuntamuodon löytäminen on ollut todella haastavaa. Uimahallit eivät tule kysymykseenkään, niissä on yleensä niin huono ilma että on pakko kääntyä ovelta takaisin. Sisäliikuntalajit ja kuntosali eivät sovi samaisesta syystä. Keuhkolääkärini kielsi minua rehkimästä sisällä jos tilat eivät ole sataprosenttisen puhtaat ja ilmanvaihto priimaluokkaa. Yleensä näin ei ole. Ulkoliikunta on astmaatikolle talvella ahdistavaa, syksyllä ja keväällä vaivaavat luonnonhomeet. Huokaus!
Tämä tuli mieleeni, kun minulla on ollut hiirikäden hartia kipeänä järjestelmänvaihdostamme saakka. Uusi on windows-pohjainen ja vaatii hurjasti hiiren käyttöä. Olin tosin syyslomaviikolla enemmän töissäkin kun tavallisesti ja kotona koneella myös. Täytyy tehdä tällekin asialle jotain. Pikanäppäinten käyttö on opettelussa ja hiiren olen jo joillakin koneille - lähinnä kotona ja omalla työkoneellani - vaihtanut vasemmalle puolelle. Yhteisellä työkoneellamme vaihdan muistaessani. On muuten aivoilla tekemistä että pysyy mukana. Minua helpottaa, että olen vasenkätinen, mutta kokeilkaapa huviksenne: siirtäkää vaan hiiri koneen vasemmalle puolelle ilman että muokkaatte näppäimiä. Kohdistuuko kursori näppärästi? Entä vasemmanpuoleisen näppäimen käyttö? Niinpä...


***

Kokonainen. Kokonainen nainen voi olla yksinäänkin. Seuraan toisella silmällä erästä blogia, jossa on erottu aivan vasta. Nettitreffailtu on. Entisiin heiloihin pidetty yhteyttä. Mikä siinä on, kun ihmiset eivät osaa olla itsekseen ja käsitellä asioita valmiiksi ja itseään ehjäksi ennen uutta parisuhdetta?

Niin, ja kokonainen voi olla, vaikka siellä täällä hyllyisi ja roikkuisi. Sain vasta tuta, miten lasten suusta kuulee totuuden. Meillä on välillä vessaan tunkua aamuisin ja saatan laittaa tukkaani sulassa sovussa pöntöllä istuvan kuopuksen kanssa. Hän intoutui taas rummuttamaan takamustani. "Äiti sulla on pehmeä pylly". Yhym. Kun lähdin hakemaan vaatteita kuului kysymys :"Miks sun pylly tärisee kun sä kävelet? Ja jalat (suom.huom. reidet) kans?" Hmmm... en ehtinyt vastata mitään kun tuli tuomio: "Se (peppu) on myös vähän roikkuva!" Bingo!

8 kommenttia:

 1. Minä - 101% oikeakätinen - vaihdoin nivelrikkodiagnoosin jälkeen hiiren vasempaan käteen ja olin 102-varma, etten ikinä opi. Kaksi viikkoa eikä mitään ongelmia enää käyttää sitä vasemmalla. Eli aivolohkoissa on vielä onkaa ! :D Meidän it-tuki tuli mun koneelle viime viikolla etänä ja oli ihan sekaisin ennen kuin tajusi, että mun hiiri on vasuri. Mutta joo, sen oppii kyllä ja vieläpä helposti. Ja auttoi muuten rannekipuunkin vaihto !

  Mussa näitä pehmeitä kaaria löytyy vähän joka puolelta, josta syystä lapset aina sanoo, että "sä oot, äiti, niin ihana halia kun sä oon lämmin ja pehmeä. mmmm...." Ajattelin pitää tän linjan. Ja nämä linjat. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitäs me äidit ei oltais valmiita tekemään jälkikasvumme vuoksi? Mäkin saan sylittelysessioissa usein kuulla että sä oot ihanan pehmeä.

   Aivoja on varmaan hyvä välillä vähän kiusata, niin jumiutunut sitä vanhoihin tapoihinsa on. Mun hiirikokeilut aiheuttu sen, että nyt on oikea olkapää kunnossa mutta vasen ranne kipeä. Pitää jatkaa vaihtelua aina tilanteen mukaan. Ja vahvistuuhan se rannekin siitä kun käyttää, kunhan ei ärsytä silloin kun on kipeimmillään.

   Leppoisaa viikkoa sinne!

   Poista
  2. No nyt tuli sellainen postaus että tähän on pakko sanoa että naisessa pitää olla muotoja ja vasen käsi ei käy edes perseen pyyhkimiseen (mikä on todistettu).
   Erittäin hyvää alkavaa viikkoa sulle ja sun pyllyllesi :D
   Niin, ja terkkuja junioreille!

   Poista
  3. Pylly kiittää ja kuittaa!

   Muotoja pitää olla että on lasten mielestä pehmeä. Sitten sitä kuntoakin saisi olla ettei sydänkohtaus uhkaisi jos joskus vielä pääsisi vaakamamboa harrastamaan...

   Poista
 2. VAnhuus ei tule yksinään vaan viisauden kanssa käsi kädessä. Ja moniteholasit päässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai hitsi, niin tietysti! Onko sillä kävelykeppi kans?

   Kannatti kirjoittaa tää postaus, sain loistoidean kuinka ratkon liikuntavajeeni. Kerron pian (tosin enää pitää ratkoa se ulkoilun ongelma, mutta yhtä kaikki).

   Poista
 3. Entäs ne nyt muodikkaat kahvakuulat? Miten mää tämmöisestä edes tiedän :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi jessus... apua! Onneksi mä keksin tähän jo ratkaisun, ja se kuntopyöräkin odottaa käyttäjäänsä...

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana