Sivut

sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Mistä on hyvä vapaapäivä tehty?

Siitä, että

- saa aamulla juoda kaksi kuppia aamukahvia rauhassa, toisen raparperipiirakan kanssa.

- voi syödä päivälliseksi tsatsikia ja mozzarellatikkuja eikä tarvitse ruokkia ketään muuta koko päivänä.

- saa käydä kävelyllä jos huvittaa. Ja että voi sittenkin keskeyttää lenkin 200 metrin päästä kun ei vaan huvita enempää.

- voi lukea kirjaa aivan milloin vain. Ja kun kirja koukuttaa, voi ahmaista sen loppuun sohvalla loikoillen. Yhteen putkeen! Sitten halutessaan voi aloittaa uuden heti perään. Se on Jonas Gardellin koskettava Älä koskaan pyyhi kyyneleitä paljain käsin. Ja lukea senkin loppuun asti. Kuvat otettu juhannusaattona mökillä

- voi päättää mitä tehdä vai tehdäkö mitään. Lähteäkö ystävän mökille saunomaan vai ei. En lähtenyt. Toissapäiväinen riitti.

- saa istua terassilla juhannuskukkakimpun katveessa, paistatella päivää ja lurppia alkoholitonta siideriä.

- on mahdollista nukkua päiväunet juuri silloin kun huvittaa, keskeytymättä ja ilman taustalla pauhaavaa pelikonsolia. Vaikka kuudelta illalla.

- voi surffata rauhassa netissä ja löytää hyviä artikkeleita: Kulttuuri pidentää elinikää enemmän kuin laihduttaminen. Olen huomannut saman mitä artikkelissa todettiin: "kokemus yhteisöllisyydestä on erittäin tärkeää hyvinvoinnille." Kyllä, ne hetket täällä maalla ovat ihan parhaita, kun huomaan kuuluvani saumattomasti joukkoon, tunnen ihmiset, ihmiset tuntevat minut, pitävät minusta. Se on ihan parasta. Vaikka eilen yksin olinkin.Hyvä vapaa on tehty siitä, että on vastuussa vain ja ainoastaan itsestään. Kerran kahdessa viikossa. Vuorokauden ajan.

10 kommenttia:

 1. Hyvältä kuulostaa , vapaus valita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ihanaa. Varsinkin, kun näin yksinhuoltajana sitä on aika harvoin. Osaanpahan sitten aivan varmasti arvostaa kun on se hetki!

   Poista
 2. Hienoa on myös se, että osaat totisesti nauttia siitä!

  Ne tie-opasteet maalaat sitten ensi juhannukseksi jo ajoissa kuntoon, äijät on eksyneet;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aloitan maalaamisen viimeistään jouluna, koska siitä tässä nyt täytyy olla kyse: puutteellisesta opastuksesta.

   Ja kyllä, minähän nautin totta totisesti. Nauti sinäkin lomareissusta!

   Poista
 3. Oma aika on arvokasta ja kannattaa käyttää oman itsensä hyväksi. Muita ehtii kyllä ajatella muulloin ihan riittävästi. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jostain syystä tämä on naisten kohdalla ainakin hyvin totta... Olen oppinut ajattelemaan itseäni ja olen siitä tosi tyytyväinen!

   Poista
 4. Vuorokausi yksin... Siinäpä se haave kuule onkin.

  Tuollainen osui kohdalleni viimeksi joskus 90-luvun alussa, muistaakseni vuoden 1991 loppukesällä. Sen jälkeen noista yksinäisistä hetkistä on vain haaveiltu. Tai siis onhan niitä silloin tällöin, pari tuntia kerrallaan. Mutta että kokonainen päivä!

  nimimerkki: aviomies ja kaksi lasta, ei omaa aikaa... menikö jokin persiilleen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tai kuule joku mennä persiilleen - ihan niin kuin itse epäilitkin. Täytyy nostaa sulle hattua että pää pysyy kasassa. Mulla ei pysyisi - tai pysyis se, jos pakko olisi mutta nää pienet irtiotot arjesta on kyllä mielenterveydelle ihan parasta. Ja just se, ettei tee YHTIKÄS mitään. Ah, etten sanoisi!

   Poista
 5. Tuo Älä koskaan pyyhi kyyneleitä paljain käsin pyöri vähän aikaa sitten FSt:llä ja meni ohi. Virheen voi siis korjata ottamalla käsittelyyn kirjan :) Sun vapaapäivä kuullostaa kyllä ihanalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sun kommenttisi oli mennyt roskapostiin!?! Pidin bloggerille puhuttelun, toivottavasti se auttoi! Muut niistä olikin sitten ulkomaan kielellä ja aika jänniä nekin ;-)

   Tuo tv-juttu meni multakin ohi, katson niin minimaalisen vähän telkkaria. Mutta kirja kyllä kosketti, odotan jo seuraavia osia.

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana