Sivut

lauantai 29. kesäkuuta 2013

Kreikan tuomiset

Tuli muuten jonkin verran shoppailtua Kreikan reissulla. Nahka on siellä erityisen halpaa, joten nyt voi vissiin sanoa, että halpaan menin. Esikoinen ja ystävä toivat yhdeltä iltareissulta minulle tuliaisiksi täsmälleen samanlaisen lompakon, minkä ostin neljä vuotta sitten reissultamme samaiseen paikkaan. Kävin sitten vielä ostamassa varmuuden vuoksi toisenkin, vähän erilaisen, jos vaikka joskus rikastuisi niin, että rahat eivät yhteen mahtuisi. Silmäkulmastani näin sillä reissullani nahkakaupassa tosi kauniin laukunkin, mutta olin (muka) pyhästi päättänyt, että en tarvitse enää yhtään laukkua lisää. Kun seuraavana yönä kuumassa kieriskellessäni huomasin ajattelevani laukkua, piti se sitten aamulla käydä katsastamassa ihan kummallakin silmällä. Mukaanhan se tarttui.

Ja keramiikka, ei sekään ollut hinnalla pilattua. Katsokaa nyt tätä kauppaa: olin tulla siellä hulluksi. Käsimatkatavaroissa vaan oli mahdotonta tuoda määräänsä enempää särkyvää tavaraa. Näidenkin kanssa sai ruuhkassa kulkea kieli keskellä suuta. Eli mukaan tarttui yksi Maja, mallia tuikkulyhty. Toinen, vähän hillitympi lyhty, matkasi äidilleni, enkä ehtinyt ottaa siitä kuvaa. Nuo pallerot ovat nerokkaita suola- ja pippurisirottimia. Alusen sekä pallot sai itse valita mahtavasta värivalikoimasta ja näin sommitella juuri mieleisensä kokoonpanon. Jotenkin nuo värit puhuttelivat minua. Ja keskustelevathan nuo toki olohuoneen nurkassa päivystävän Majankin kanssa. 


Meillä on ystävän kanssa tarkoitus viettää tässä jossain vaiheessa kesän kuluessa muisteluilta kreikkalaisen ruoan ja juoman merkeissä. Oliiveja, tsatsikia, kreikkalainen salaatti, valkosipulileipää, ja ehkä on pakko paistaa joku juustokin, kun Suomesta saa näköjään nykyään Saganakia. Autenttisia juomiakin löytyy: ouzo, retsina, kreetalainen valkkari, paikallista rakomeloa, Mythos. Täytyy nyt oikein erikseen mainita, että ei me varmaan koko arsenaalia yhtenä iltana juoda.
Mutta mukavaa varmasti on luvassa. Nam ja maiskis!

6 kommenttia:

 1. Herahti vesi kielelle noista kreikkalaisen salaatin puheista;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, mulla on täällä pari pakettia Fetaa jääkapissa. Ei muuta kun bileet pystyyn!

   Poista
 2. Arvaa onko tehnyt mieli säästää matkaa varten kun kaveri osti Kreikan reissultaan tosi komean nahkatakin, joka maksoi murto - osan siitä mitä vastaava täällä kotimaassa. Vaan haaveeksi taitaa jäädä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä tulee kyllä takille hintaa jos vasitella lähtee Kreikasta astia hakemaan... Mutta toisaalta voihan siellä nauttia ihan muutenkin ja napata sitten takin tuliaisiksi ;-) Mä säästin viime syyskuusta saakka meidän matkarahoja ja käyttörahat meni sitten tän kesän lomarahoista. Kyllä kannatti mutta menee taas joku vuosi ennen kun taas moiseen on varaa.

   Poista
 3. Oh my god tuota kauppaa! En välitä kauheesti koriste-esineistä, kynttilälyhdyistä tai keramiikasta yleensä, mutta tuo väriloisto ja nätit tavarat saivat mun sormeni syyhyämään, että pääsisin tutkimaan tarkemmin niitä :) Ja nuo sun sirottimet + alunen ovat niiiiin mun värisiä, ihan kateellisena ihastelen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se kauppa oikeasti oli niin piinallinen, että mun piti välillä käydä kadulla hengittelemässä syvään ja muistuttamassa itselleni, että en saa kaikkea ehjänä Suomeen. Minäkään en ole koriste-esineihminen, mutta tuikkulyhdyt menevät kyllä ja käyttökeramiikka. Astiat saisivat kernaasti kaikki olla kauniita ja värikkäitä. No, ainakin pippuri- ja suolasirotin ovat.

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana