Sivut

perjantai 10. toukokuuta 2013

Virkistävä vapaa ja leppoisat löylyt

Huhhuh, kylläpä tekee hyvää olla vähän vapaalla. Nukuin pitkään, rapsuttelin pupuja, kävin ystävän luona kahvilla, toinen ystävä kävi minun luonani kahvilla, lueskelin, otin päivätorkutkin. Ihan kun olisin uusi ihminen! Ja tässä on vielä monta päivää aikaa oleilla ja nautiskella. Lisää tällaista toimettomuutta, kiitos! 


Tämä kuva on omistettu Rantakasville:
sun raparperi on pidemmällä kun mun
mutta mun krookukset taas pidemmällä kun sun!Kuvien ottamisen välissä on taas vaan päivä tai pari. Ihan mieletöntä vauhtia kevät etenee kun on lämmintä ja vuoroin sateista ja aurinkoista.Tuntui aika hassulta lukea tämä uutinen: Vesi katkesi tunneiksi Hannikaisenkadulla. Kuusi tuntia, ja uutiskynnys ylittyy. Meillä on nyt kuusi viikkoa täynnä. (No okei, tulee sitä hanasta, mutta sitä ei saa käyttää.) Kävimmepä sitten esikoisen kanssa viettämässä laatuaikaa kahden kuntamme rantasaunalla. Minä istuin terassilla ja katselin kun poika lämmitti saunan ja kantoi vedet. Joku on kyllä kouluttanut sen hyvin. No, siivosin minä saunaa ja lähitienoota siinä odotellessa.  Käsittämättömiä törkyturpia meistä ihmisistä löytyy. Kaikki pitää nakata luontoon. Minä en voi ymmärtää sitä, en millään ilveellä. Mutta kyllä puusaunan löylyt sitten pyyhkivät kaikki harmit mielestä. Ne vaan ovat aivan omaa luokkaansa ja reissu oli mitä mainioin. Esikoinen heitti talvi-turkinkin. Hrrr, sanon minä ja kääriydyn syvemmälle torkkupeittoni uumeniin. Vesi oli 7 asteista.

Blogiini oli päädytty haulla tissien välissä. Mahtoi yllätys olla melkoinen, kun sieltä löytyikin hylje.

***

Ilopilleri. Tänään minun ilopillerini täyttää seitsemän vuotta. Huomenna, jahka hän tulee isältään, juhlitaan!

20 kommenttia:

 1. Kyllä tuollainen rantasauna on niin parasta! Ihana, että esikoinen uskalsi jo kastella turkkinsa. Meikähän on siellä koko talven käynyt, joten turkkia ei ole edes tullut. Mutta nopeasti tuo on lämminnyt. Muutama viikko sitten oli vielä ihan lähellä nollaa veden lämpötila.
  Onnittelut myös teidän kuopukselle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos!

   Esikoinen kävi antaumuksella ja moneen otteeseen järvessä. Minä olen sellainen vilukissa että epäili josko uskallan edes Kreikan lämmössä uimaan. Lupasin ainakin uima-altaassa pulahtaa. Mutta ootte te rohkeita, ja sinä koko talven! Hui ;-)

   Poista
 2. Kiitos kuvasta!!!
  Totta virkat, kisa on siis tasan: mun raparperi johtaa ja sulla krookukset;DD

  Uimassa kävin jo ihan tuossa lähijärvessä. Talven ajan on pitänyt ajaa 12 km kunnan avantosaunalle, kerran viikossa suunnilleen olen saanut mentyä. Talviturkkia minulla ei ole ollut yli 15 vuoteen;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hrrr, ootte te mahottomia! Mua ei saa tuohon järveen edes kesällä. Korkeintaan ulkomailla uskaltaudun toisiksi viimeisenä päivänä uimaan muualle kuin uima-altaaseen. Oon niin vilukissa.

   Poista
 3. Heheheh, toi hylje alkoi naurattaa :) Mä muistan sen postauksen nimittäin (omiin kokemuksiin perustuen varsin hyvin) *nauraa lisää*!
  Ikävä kyllä, ei saunaa, vaikka sauna ois ja tuossa -> siis kämpässä. Ei pysty, tulee niin kipeäksi :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä sääli, sillä hyvää saunaa ei peittoa mikään - paitsi ehkä muistaakseni hyvä seksi.

   Hylje voi oikein hyvin, nyt se vaan on riisuttu ;-)

   Poista
 4. Lepo onkyllä sellainen lääke ettei mikään pilleri tee samaa vaikutusta. Kunnon rantasaunahan teillä näyttää olevan ja olisit nyt käynyt kastamassa sen turkkisi ;D
  Hitto että sin piti mainita se hylje ja sen olinpaikka, nyt en saa mielikuvaa pois päästäni :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sauna on kyllä mainio, sitä pitäisi käyttää useammin, kun hintakaan ei päätä huimaa (10 euroa 3n tunnin lämmitys- ja saunomiskerta puineen kaikkineen.)

   Hylje on jo päässyt vaatteistaan ja - no, nauttii olostaan ;-)

   Poista
  2. Vaikka hinta ei sinänsä päätä huimaa niin se on väärin että teitä veloitetaan korvaavan paikan käytöstä, koska oman saunan lämmityksen kulut (rahat) eivät kuulu taloyhtiölle vaan sähkölaitokselle.

   Poista
  3. Niin ja muutenkin, matkat saunalle ja takaisin etc. ärh!

   Poista
  4. Ei me siitä makseta, se tulee työsuhde-etuna tällä hetkellä.

   Poista
  5. Niin, ja siis siitä hyvästä just, että omaa ei voi käyttää.

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kiitos, huomenna päästään viettämään synttäreitä ja äitienpäivää vähän etuajassa myös. Siitä tulee kivaa!

   Poista
 6. Pitkät vapaat on minullakin. Mutta jotenkin stressaa... Voi kun pääsisikin puusaunaan. Siinä rentoutuu jo sitä lämmittaessä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi koitahan päästä stressistäsi jollain lailla. Sauna on siinä kyllä hyvä - ja lämmittäminen, tai sen seuraaminen terassilla istuen on kyllä ihan mahtavaa terapiaa. Auttaiskohan lenkki? Tai joku hyvä kirja? Mukavaa viikonloppua joka tapauksessa toivottelen!

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Kiitos kiitos, 7-vuotta on hieno saavutus. Äidiltäkin ;-)

   Poista
 8. Oikein, oikein hyvää syntymäpäivää kuopukselle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomenna päästään niitä viettämään. Siitä tulee hauskaa!

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana