Sivut

torstai 9. toukokuuta 2013

Ihanat iltamat

Aikaistimme kuopuksen vierailua isällään koska haluan viettää äitienpäivän poikien kanssa. Hän lähti sinne jo eilen suoraan tarhasta. Minulla siis on paitsi neljän päivän lomanen myös vähän vapaampaa, kun olen kotosalla vain esikoisen kanssa. Tosin esikoinen on ollut kuin perseeseen ammuttu karhu teini viime päivinä, joten nähtäväksi jää miten leppoisaa se sitten loppujen lopuksi on. Yhtenä aamuna piti lyödä vilkku päälle ja jarrut pohjaan matkalla kylille ja tiputtaa takapenkin ärisijä kesken matkan autosta. Oppisikohan siitä? Minä olen sitä mieltä, että kun kuskaan ja kaiken kustannan, voin olettaa jotakuinkin inhimillistä kohtelua ja asennetta myös kiukkuiselta teiniltä.

Hänellä on tosin koulua perjantaina ja lähtee silloin myös mummille yhdeksi yöksi, joten saan ihan oikeastikin vapaata. Äitini miehineen tuo sitten lauantaina molemmat pojat kotiin. Olen luvannut valmistaa heille äitienpäivän aterian etukäteen ja vietämme samalla myös kuopuksen syntymäpäiviä. Yhtä juhlaahan tämä elämä onkin?


Viikonvaihteen sade ja alkuviikon lämmin sää tekevät ihmeitä.
Joka päivä tapahtuu jotain puutarhassa,
kuvien ottamisten välissä on vain päivä.


Juhlista puheen ollen, esikoisen koululla vietettiin eilen "iltamia" 60-luvun teemalla. Olin aivan innoissani kutsusta (tarkoittaako tämä sitä, että käyn liian vähän ulkona?) ja rupesin suunnittelemaan asuani. Ystävä lupasi laittaa meikin ja kampauksen ja voi miten hauskaa se oli. Uskotteko, kun kerron, että minulla ei ole koskaan ollut meikkivoidetta naamassa? Ei ollut nytkään paitsi luomivärin pohjustuksena (?) Hauskaa oli sekä meikkaus että iltamat ja mikä tärkeintä, ehdin vielä Suomen matsiakin katsomaan. Hieno aloitus vapaalleni, vaikka Suomi hävisikin. Toisaalta se nyt ei ollut mikään yllätys tällä joukkueella.


Tärähtäneitä kuvia,
mutta niin on mallikin.


***

Kaappikello. Tästä ei kyllä tule muuta mieleen kuin Mummon vanha kaappikello -laulu ja Mauri Kunnaksen vähemmän tunnettu Vanhan majatalon väki ja kaappikellon kummitus -kirja.

12 kommenttia:

 1. Meillä oli joskus yläasteella/lukiossa 60-luvun päivä. Olin saanut oman asuni 60-luvun päivään kummitädiltäni - villamekon ja puseron. ;) Päivän aikana bändi soitti 60-luvun musiikkia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuollakin oli bändi ja mahtavaa musiikkia. Parasta oli, kun vaihto-oppilas lauloi Irwinin Ei tippa tapa. Siinä kyllä päästiin suomalaisuuden ytimeen: kaunis kesäinen ilta Suomessa ja tuo biisi ;-)

   Poista
  2. Vaihto-oppilas sai laulun myötä "Suomi-kylvyn". ;) Irwinin musiikki on tarttuvaa - mulla alkoi soimaan korvissa Ei tippa tapa. :D

   Moni opettajistani oli ollut nuori 60-luvulla - idea 60-luvun päivään on varmaan tullut aikoinaan opettajilta. :)

   Poista
  3. Se soi mullakin koko eilisillan päässä - ja todellakin mainio suomi-kylpy!

   Poista
 2. Meillä oli lukioaikana yhdet kotibileet 60-luvun teemalla. Mutsilla oli, tietenkin, tallella vielä oma kukonaskelkuvioinen jakkupukunsa aidoilta ajoilta ja kävin kampaajallakin laitattamassa aikaan sopivan ison nutturakampauksen. Kampaaja oli ihan täpinöissään, kun sai muistella vanhoja aikoja, jolloin frouvat kävivät kerran viikossa pesettämässä hiukset ja laitattamassa kampauksen. Ja se nuttura tosiaan pysyi, vaikka sillä tanssittiin ja riehuttiin ja vähän nukuttiinkin jossain nurkassa ! :D Lisäksi mulla oli mutsin kengät, tylppäkärkiset ruskeat kiiltonahka-avokkaat jättisoljella, jotka olivat aikoinaan maksaneet ihan maltaita.

  Oi, niitä aikoja. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin ensin ajattelin, että menen ihan kampaajalle mutta tuli limiitti vastaan. Ei siellä onneksi ihan kaikki muutkaan niin viimeisen päälle olleet mutta tosi kiva oli katsella kun ihmiset olivat nähneet vaivaa. Se mikä musta oli outoa, että tuo ei ollut ns "koulupäivä" lapsille eli osallistuminen oli vapaaehtoista! Olisi varmasti tehnyt kaikille hyvää nähdä opettajat esiintymässä ja irrottelemassa. Ja samaten sillä olisi kunnioitettu niitä kavereita, jotka olivat ohjelmanumerot laatineet.

   Nää bileet oli rauhalliset (piti vissiin näyttää lapsukaisille mallia) ja loppuikin jo hyvissä ajoin ;-)

   Poista
 3. Eh, tuo kuvaus takapenkin ärisijästä... Joskus tekee mieli tehdä sama miehelle. Mahtaakohan meillä asua nelikymppinen angstiteini? :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on varmaan sellainen ehtoopuolen teini? Mulla oli aikanaan tuttu, joka nelikymppisenä mieluummin vanhana kuin aikuisena aina kertoi olevansa ehtoopuolen teini. Jotenkin tykästyin termiin, vaikken keskenkasvuisia aikuisia ymmärräkään...

   Kokeilepa omaan ärisijääsi joskus samaa konstia ;-)

   Poista
 4. Irwinin biisit on kyllä suomalaisuuden ytimessä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulin just esikoiselta että se kaveri oli Belgiasta. Ei raukka tänne lähtiessään tiennyt mihin joutuisi. "Pullo kiersi ringissä ja irvisteltiin vain."

   Poista
 5. Marjaana ,suloinen kuva sinusta ... sinulla olikin kivat iltamat ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nata, ja iltamat todella olivat mukavat!

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana