Sivut

keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Rohkea ritarini ja pari kirjaa

Kuopus, rohkea ritarini poisti kauhukuoriaisen auton oven välistä jo eilen. Rauha siis maassa siltä osin. Ja melkein muutenkin. Töissä pitää kiirettä, kun tänään on kokous lähikaupungissa ja se on pahimmoilleen sellaiseen aikaan, että vie matkoineen koko päivän. Perjantaina sitten olenkin sairaslomalla ja piinapenkissä, kun kaksi viisaudenhampaista poistetaan. Pitää siis tehdä kolmessa päivässä tiiviisti koko viikon hommat. Välivuosiraportti piti toimittaa ja muutama muukin ihan pakollinen asia oli tälle viikolle suoritettavana. Onneksi osan töistä voi todellakin tehdä kotoa käsin, kun eilen taas tuli kurja olo työmaalla. Jatkoin siis kotona. Ihan pihalla, terassilla. En valita, vaikka harmittaahan tämä oireilu. Tuulinen päivä sai onneksi pään selviämään. Tämän päivän pitkä kokouskin on sellaisissa tiloissa, joissa olen ainakin ennen oireillut. Saa nähdä.
Mutta keli on ollut mitä mahtavin. Minäkin olen jo epäterveellisesti saanut vaikka miten paljon väriä  itseeni. Kummasti tuo valo piristää, ja aamulla on helppo herätä, kun aurinko paistaa jo puoli seitsemän aikaan täydeltä terältä. Tai ainakin eilen paistoi. Illalla taas tulee riekuttua vähän turhankin myöhään jalkeilla. Olen lukemassa sellaista vetävää kirjaa kuin Syyllinen (Tekijä Lisa Ballantyne) enkä meinaisi millään malttaa lopettaa. Kovasti tulee mieleen vasta lukemani ja mainitsemani Simon Lelicin Tuomio, mutta se, kuinka paljon samankaltaisuutta loppujen lopuksi on, selviää, jahka saan sen kokonaan luettua. Kuopus tutkailee innolla Tähtien sota -kirjaa ja esikoisella taitaa olla meneillään Douglas Adamsin viisiosaisen trilogian toinen osa, Maailmanlopun ravintola. Ykkösosasta hän teki äidinkielen kirjaesitelmän. 
Tänään pitäisi myös ostaa kaupungista parit pokkarit Kreikan matkalle mukaan. 

Mitä sinulla on yöpöydälläsi juuri nyt?

***

Sormileikki. Pitäisi joskus kokeilla, josko selkäydinmuistissa olisi joitakuita niistä kuvioista, joita lapsena ympyrän muotoisella nauhalla peukaloiden ja etusormien avulla ja välissä tehtiin. Pää se ei muista kuin kahvikupin.

18 kommenttia:

 1. Yöpöydälläni on pitkästä aikaa Carlos Castanedan kirjoja, luvussa tällä hetkellä 'The Eagle's gift' ja jonossa 'The Fire from within' ja 'The Power of silence'. Olen sarjasta jonkun niistä suomeksikin lukenut takavuosina, mutta englannin kieli on suosikkini ja yritän aika ajoin pitää kielitaitoa jotenkin yllä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ihan kade, pystyn juuri ja juuri lukemaan suomeksi, kun välillä on vaan takki niin tyhjä! Castanedaa luin joskus teininä, pitäisikin vilkaista, miltä se nyt tuntuu! Kiitti vinkistä, Mags

   Poista
 2. Mulla on kesken Aku Ankan taskukirja. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii, meillä luetaan niitä vessassa ;-)

   Poista
 3. Minun yöpöydälläni on Jude Devereauxin Tunteiden talo. Ihana kirja kerta kaikkiaan vaikka kirjailija olikin uusi tuttavuus. Olen ostanut joskus jonkun alennuskirjan, mutta näitä pitää saada lisää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Devereaux lienee juuri mainiota kesälukemista. Mulla vielä tutustumatta, mutta laitan listalle!

   Poista
  2. Tietysti mulla oli tuossa sukunimessä kirjoitusvirhe. Se on Deveraux, joten löydät helpommin oikean kirjailijan. Se ei ole pelkkää "hömppää" vaikka sitäkin joskus tarvitaan, vaan siinä on paljon ajatuksia herättäviä tapahtumia vaikka kuvitteellisia ovatkin.

   Poista
  3. Ja mä kopioin sun kirjoitusvirheen ;-)

   Poista
 4. Minulla on yöpöydälläni pino dekkareita, uutuuksia. Päälimmäisinä ovat Kati Hiekkapelon 'Kolibri' ja Katarina Wennstamin 'Alfauros'. Aina pitää olla 4-5 kirjaa varalla, että ei heti lopu lukemiset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä nuo jo lukaisin molemmat, ja tykkäsin. Wennstam oli taattua hereilläpitävää tavaraa, mutta Kolibri oli todella iloinen yllätys kotimaiseksi esikoisdekkariksi! Mullakin pitää olla kasa varalla, ja erilaista, koska milloinkaan ei tiedä fiiliksistä ja niiden mukaan pitää sitten voida valita täsmäkirja.

   http://marjaananmaja.blogspot.fi/2013/04/jannitysta-elamaan.html

   Poista
 5. J.K. Rowling, The Casual Vacancy. Jostain syystä tulee uni lähes välittömästi, kun kirjan avaan. Ei se tylsältä vaikuta, mutta pitää varmaan yrittää lukea jossain muualla kuin illalla sängyssä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toinen urhea sankari, joka lukee englanniksi! Minulla pysyy juuri ja juuri silmöt auki suomenkileisen kanssa, englanniksi nukahtaisin varmasti heti. Kesällä on ihana lukea pihalla!

   Poista
 6. Helpotus, rohkea ritari on poistanut sen jättiläisen. Oli se kauhea :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli ihan järkyttävän kauhean hirvittävän inhottava ,-(

   Poista
 7. Eräs sisaristani on kehunut Hannu Väisäsen kirjoja jo pitkään. On hankkinut ne itselleen. Nyt mulla on viimeinkin menneillään Vanikan palat ja taidan jäädä koukkuun. Hyvä, että on tiedossa jatkuvuutta. On niin hankala etsiä kirjastosta asiakkaana lukemista, kun ei enää ole ajan hermolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä koitin joskus sitä ja kiinnosti kyllä se Oulun kuvaus, kun maisemat olli tutut. Kielikin oli hyvää, mutta joku siinä sitten jäi uupumaan, enkä saanut ensimmäistäkään loppuun. Olenkohan liian nuori ;-)

   Mutta mun pitää vinkata sulle näitä lukemisen arvoisia uutuuksia - muistetaan tämä!

   Poista
 8. Yöpöydälläni (pieni laatikko sängyn vieressä) ei ole yhtään kirjaa koska olen aina iltaisin ihan tattis ja nukahdan välittömästi kun menen sänkyyn. Vaikka herään muutaman tunnin kuluttua särkyyn en silti saa luetuksi mitään ja se on kurja juttu koska aamuyön tunnit ovat tuhottoman pitkiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä sääli. Minä luen lehtiä silloin kun en jaksa keskittyä kirjaan, auttaa vähäsen. Toivottavasti olo helpottaisi joskus lähitulevaisuudessa!!!

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana