Sivut

torstai 18. huhtikuuta 2013

Jännitystä elämään

Nyt sisäilma- ja vesihässäköiden keskellä en ole oikein jaksanut lukeakaan. Tai jos olen, olen lukenut helppoja ja mukaansatempaavia dekkareita. Katsotaan sitten vaikka niitä. Eli mitä jännittävää tänä vuonna on ilmestynyt?Siinä on joulu ja pääsiäinen sulassa sovussa terassillamme!


Tällä hetkellä minulla on yöpöydällä Katarina Wennstamin uusin Alfauros. Tempaisin siitä heti yhdellä istumalla sata sivua siinä pupujen rapsuttelun ja kuopuksen pelailun lomassa. Eilen en vanhempainillan jälkeen enää ehtinyt ja jaksanut kirjaa avata mutta tänään taatusti iltavuorosta päätyäni uppoudun siihen taas. Olen ahminut myös saman kirjoittajan aiemmat Tahran ja Turman linnun.

Vast ikään olen lukenut myös Sara Blaedelin kirjan Nimimerkki Prinsessa, josta jotain taisin mainitakin. Se oli nettitreffimaailmaan sijoittuva koukuttava nopealukuinen kirja. Mari Jungstedtin uusin Vaarallinen leikki oli yhtä mukaansatempaava ja hyvin rakennettu ja kirjoitettu kun kaikki aiemmatkin. Suosittelen sitäkin lämpimästi kaikille dekkarien ystäville. Jussi Adler-Olssenin Metsästäjät oli karmiva ja yhdeltä istumalta hotkaistava kuten edeltäjänsäkin (nimeltään Vanki).

Vuoroaan odottaa vielä Viveca Stenin Sisäpiirissä. Saman kirjailijan ensimmäinen suomennos, Syvissä vesissä, vakuutti minut. Se ei ollut liian raaka ja jännitys säilyi loppuun saakka. Odotan innolla tähän uuteen tarttumista. Toinen jonossa oleva teos on Simon Lelicin Tuomio. Hänen aiemmat ovat olleet hieman erilaisia dekkareita. Katkeamispiste kertoi opettajayhteisön työpaikkakiusaamisesta varsin karmivan tarinan. Laitos minulta taisi jäädä kesken. Kolmantena odottelemassa on M.J. McGrathin Lumipoika. Kirjailijan ensimmäinen suomennos, alkoholisoituneesta inuitista kertova Jään muisti oli aivan mainio. Miljöö jäätikön keskellä todella kiehtova ja erilainen, ja niin taitaa olla tässäkin.

Kotimaiset ovat minulta nyt jostain syystä jääneet hyllyyn. Markku Ropposen uusin vai onko peräti toisiksi uusinkin on vielä lukematta. Ainoa kotimainen listalla on jo aiemminkin mainitsemani J.K.Johanssonin Laura. Täytyy ryhdistäytyä tässä suhteessa. Yksi uusi nimi, johon täytynee tutustua, on ainakin Kati Hiekkapelto ja kirjansa Kolibri. Katsotaan, milloin ehtii lukulistalle.


Meillä on aika paljon lunta vielä, kuten kuvasta näkyy.


Joten tästä jännitystä elämään, jollei sitä muutoin ole omiksi tarpeiksi!


***

Kirjasuositus.

18 kommenttia:

 1. Samat kirjat olen jo lukenut ;) Kolibria en, mutta muut - suositan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulit jotenkin mieleen kun olin kirjoittanut tän listan - vähän arvelinkin, että tuttuja jo olisi!

   Noita uusia pitää aina koittaa, muistaakseni edellinen uusi kotimainen dekkaristilöytä oli Vera Vala, tosin hän asuu Italiassa ja sinne kirjakin sijoittui. Ja se oli enemmän hömpää kuin dekkari ;-)

   Poista
  2. JUST samaa mieltä siitäkin ;)
   Mulla on huomenna taas viikon luetut esillä, tosin siinä on paljon uusioluettuja, koska ei uutuuksia, koska net muualla :)

   Poista
  3. Mun pitää tulla kurkkimaan!

   Yksi viime vuoden puolella tullut kotimainen josta tykkäsin, oli Saara Kesävuoren Saarroksissa. Oletko sen lukenut ja jos olet, tykkäsitkös?

   Poista
 2. Mahtavia kirjasuosituksia. Itse olen tällä hetkellä lukenut pääasiassa lehtiä, kun jonkun tilauksen kyytipoikana sai kuukauden pätkän Anna-lehteä ja äiti tilasi mulle joululahksi Eevan. Luen aina vuorotellen lehtiä ja kirjoja, jotta ehtii molempia. Kun aina vain on pakko lukea. Ja kirjahyllyssä on paljon lukemattomia kirjoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin olen jossain aiemmin todennut, ettei menee ainuttakaan päivää, ettei lukisi jotain. Nettiuutisia, blogeja, lehtiä, kirjaa. Siihen kun on kasvanut, niin ei osaa olla ilmankaan.

   Mäkin sain eilen kaverilta pari akkainlehteä ja nyt on kova vääntö illalla jatkanko dekkaria vai selailenko lehdet ;-)

   Poista
 3. Hitto kun pystyisikin lukemaan tuohon tahtiin mutta tällä hetkellä keskittymiskyky noiden särkyjen takia on tasan nolla. No,ehkäpä jonain päivänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen lukenut ennen enemmäkin, ja paljon monipuolisemmin, nyt ei potentiaali riitä kuin höpöhöpöön ja dekkareihin. Yleensä valitsen dekkarin!

   Poista
 4. Sama maku dekkareissa;) Olen lukenut samoja, Metsästäjät on juuri kirjastossa tulossa varattuna. Minulla on nyt myös sellainen vaihe, että oikein muuta ei nyt jaksa kuin dekkareita. Niitä tilaan kirjastosta aina kun näen jossain, että on uutuus ilmestynyt. Viime syksynä ja nyt keväällä onkin hyvin tullut uutuuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syksyllä tuli tosiaan toinen mokoma, mutta niitä en enää käynyt luettelemaan. Jotenkin tuossa kollegan kanssa juttelimme, että kun on väsynyt, ei jaksa oikein muuta lukea. Tokaisi, että "ei ainakaan mitään kurjia ihmiskohtaloita" joka pikkusen meitä pisti naurattamaan sitten. On noissa dekkareissa ainakin jollakulla kurja kohtalo ;-)

   Se Metsästäjät oli kyllä hotkaistava melkein yhtenä suupalana joten älä aloita illalla jollet meinaa valvoa pikkutunneille!

   Poista
 5. Mulla on kohta kirjastokortti taas tapissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä menee tappiin vasta kun lainoja on sata. Oot sä aikamoinen lukija. Tai sitten puhut sakkomaksuista ;-)

   Poista
  2. Meillä laitetaan poikki jo 50 kohdalla. Sakkoja kun on kympin edestä niin sitten loppuu lainaaminen. Meillä tuppaa palautuspino kasvamaan, kun en uskalla itse nostaa kirjastokassia ja on kauhean työlästä kiikuttaa muutamaa lehteä kerrallaan autosta ja palautukseen. Mies sitten välillä käy syöttämässä automaattiin mun jemmaaman pinon :)

   Poista
  3. Oi voi, 50 paukkuu helposti mullakin, kun on poikien kirjat samassa ja työhommeleihin liittyvät kans. Sakkoraja täällä tulee vastaan jo kahdeksassa ;-)

   Poista
 6. Pitäisikin pitkästä aikaa tarttua dekkariin. Myöntää itselle kaikista velvollisuuksista vapaa viikonloppu ja uppoutua kirjaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myönnäpä!

   Tai mä voin myöntää - täällä Blogistaniassa sekin on mahdollista. Nollis myönsi mulle luvan parkkeerata miten haluan (Marjaana ja lupa parkkeerata) ja me siitä Kikin kanssa insporoiduttiin kehittelemään uusi tositv-formaatti Kiki ja Marjaana, lupa solvata.

   Eli täten myönnän sulle, rouva B luvan lorvailla ja viettää viikonlopun hyvä dekkarin parissa.

   Oikein rentouttavaa viikonloppua!

   Poista
  2. Lupa lorvailla. Kiitos!
   Tulostan tämän ja esitän kaikille, jotka alkavat esittää vaatimuksia jostain muusta ;)

   Poista
  3. Se koskee sitten halutessasi joka ainoaa tulevaa viikonloppua tästä ikuisuuteen!

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana