Sivut

torstai 28. maaliskuuta 2013

Voi kanikuume sentään

Kun pää on ihan tyhjä...

...tai täynnä pupuaiheita...

(Haaveilemme kääpiöluppa-merkkisestä pupusta. On ehkä pakko käydä haistelemassa saammeko niistä oireita. Oli sanoissa asetteleminen, kun meinasi väkisin tulla että "voitaskos me tulla haistelemaan eiku katsomaan teidän kaneja". Onkohan se jotenkin epäilyttävää näin pääsiäisen alla?)


Kuva täältä...voi koittaa saada ajatuksensa jonnekin muualle ja vaikka muistella päivän sanan kunniaksi kaikkia mieleen tulevia kylpyankkoja.Yksi on ainakin se uutinen maailmalla seilanneista kumiankoista joiden perusteella merivirtauksista saatiin kiinnostavaa tietoa. Oliko siellä takana joku onnettomuus vai päästettiinkö ne vapauteen tieteen nimissä?

Entäs se kummallinen laulu (jota en millään muista kokonaan enkä löydä tähän hätään) jossa lauletaan muistaakseni että "oot kumiankkani sä kolme seiskytviis". Vai menikö se ollenkaan näin?

Kaikki meidän perheen kumiankat on heitetty roskiin, koska niiden sisälle pesiytyi hometta.

Wikipedia tietää kylpyankoista paljon. Muun muassa, että maailman suurimmassa kylpyankkakokoelmassa on peräti 2583 yksilöä. Tai on se tietysti saattanut jo kasvaakin.

Opinpa minäkin juuri jotain uutta: tarjolla on ollut värisevä kylpyankka hienostuneelle nautiskelijalle. Oh my!


Kuva lainattu täältä


Sitten voikin toivoa, että juttu alkaa taas luistaa ja toivottaa kaikille oikein hyvää ja rentouttavaa pääsiäistä, kumiankoilla, tipuilla tai ilman.


***

Kylpylelu. Kun laululinjalle eilen lähdettiin, niin jatketaan vielä vähän. Minulle tulee kylpylelusta aina mieleen M.A. Nummisen "Amalia menee kumikavaljeerin kanssa saunaan" -biisi, jossa ei tyydytä ihan perinteiseen kumiankkaan. Och samma på svenska: "Amalia går med sin gummikavaljer i bastu". Kuminen tapiiri vain kainaloon, tai vaikka apina kaulaan! Jos Jukka Poika jakoi eilen mielipiteitä, niin taitaa M.A. kuulua samaan kastiin. Sitä ääntä joko vihaa tai rakastaa.

16 kommenttia:

 1. Suloinen kani! :)

  Mielenkiintoista, että Elisabeth II käyttää kumiankkaa - ei päällepäin ajattelisi. :)

  Minulla on kylpyankka mutta ei kylpyammetta. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä on näitä elämän ihania uusia "tosi tarpeellisia" faktoja - tuo Elisabethkin. Onkohan sillä sellainen kruunupäinen versio? Kultaa se ei voi olla koska ei sitten kelluisi...

   Poista
  2. Näköjään Elisabethin kylpyankalta löytyy kruunu päästä - puhallettava sellainen. ;) Mä en osaa kuvitella Elisabethia ja kylpyankkaa.

   Omalla kohdallani kylpyankassa ei ole mitään kummaa. ;)

   Poista
  3. Hih, en ehkä halua ajatella kauhean tarkkaan kurttuista kuningatarta ja puhallettavaa ankkaa kylvyssä ;-)

   Poista
 2. Minulla oli pupuja pienenä, Riina ja Rabina. Tosin ne asuivat ulkohäkissä joten eivät sitten niin kesyyntyneet.. mutta ihan kivoja olivat.
  Kuuntelin silloin M.A.Nummistakin, enää en.
  Kumiankkoja minulla ei lapsena ollut mutta nyt täältä löytyy kaksi, yksi keltainen, valkoisilla päivänkakkaroilla varustettu (lapsen) ja toinen musta, merirosvoasusteilla (minun). Hm, värisevä kumiankka voisi olla ihan mielenkiintoinen tuttavuus... =D

  Kiitos aamun piristyksestä taas! Aamutee ja Marjaanan maja, niillä lähtee päivä käyntiin! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos, Magdaleena! On ilo ja kunnia kuulua sun aamun rutiineihisi!

   Mä haluan värisevän merirosvokuvioisen ankan - vähän jännitystä elämään...

   Poista
 3. Kiitos tästä piristävästä ankka - aamusta, harmikseni en löytänyt tuota värisevä ankkaa mistään. Muut kyllä löytyi, mm. se onnettomuus jossa ne 29000 kylpylelua joutuivat sinne mereen. Tosin en käynyt kaikkia ulkolaisia linkkejä läpi eli ehkäpä se siellä jossain on.

  Mulla ei ole ammetta ja täällä on lätäkötkin jäässä joten ankkailu saa vielä odottaa.
  Hyvää torstaita sulle honey, olkoon polkusi kevyitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikkia muita väriseviä vempeleitä oli kyllä tarjolla kun googlaa värisevä kylpyankka. (Siis ihan noin tutkimusmielessä, tietty ;-)

   En löydy ammetta meiltäkään, tai siis sellaista johon mahtuisin. Kuopuksella on kyllä, mutta aika kippuralla saa sekin jo olla että siihen mahtuisi.

   Kauhean kivaa kiirastorstai sinnekin!

   Poista
 4. Meillä on amme, mutta ankka puuttuu. Ammetta tosin ei käytetä juuri koskaan. Jos hankkisi kylpyankan, mahtaisikon ammeen käyttö lisääntyä? =]

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. JOs hankkii värisevän ankan niin sitten ainakin ;-)

   Poista
 5. Jukka Poika joo, M-A Numminen ei :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. M.A:n ääni on niin ...persoonallinen ;-) Olen ollut useallakin (lähinnä lasten) keikalla jossa oikein antaumuksellisen kiekaisun päästessä ilmoille parikin penskaa on ruvennut kauhusta parkumaan. Aika meriitti, sanon ma!

   Poista
 6. Kanit ovat kivoja. Mutta yksi varoituksen sana kuitenkin: ne (marsujen ohella) ovat kovin allergisoivia. Ja kun siihen lisätään kuivikkeena käytettävä puru sekä ruuaksi tarjottava kuiva heinä, niin... Ikävää olla tällainen pahan ilman lintu, mutta parempi kai tietää etukäteen kuin sitten luopua rakkaasta lemmikistä. (vanha lemmikkikaupan myyjä tuli pintaan, sorry).
  Toivon kuitenkin, että pystytte puppekaniinin ottamaan ja nauttimaan sen seurasta. :)

  Kylpyankkaa ei ole eikä ammettakaan. Monissa entisissä asunnoissa on ollut amme ja kylvettyä kyllä tuli varsinkin talvipakkasilla. Vaikka ihan karmeeta veden tuhlaustahan se kylpyammeen täyttäminen on...

  M.A. Nummista en voi kuunnella kun en kestä sitä narinaa. Toki Jänikset maailman kartalle on ihan loistava. ;) Jukka-Poika aiheuttaa jonkun sortin inhon väristyksiä sen perusteella mitä olen kuullut.

  Hyvää pääsiäistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää pääsiäistä sinne lemmikkikaupan myyjällekin ;-

   Olen koittanut esikoista psyykata tähän allergia-asiaan ja katsomme miten haistellessa käy. Tiedän että pettymys voi olla suuri, mutta onpahan varautunut minun allergiseen reaktiooni. Saa nähdä kuinka käy ;-)

   P.S. kateeksi käy teidän söpöläistä!

   M.A. jakaa kyllä mielipiteet, mutta minä olen sitä pervesrssiä laatua että nautin ;-)

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana