Sivut

sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Tilastollinen pääsiäinen

Pääsiäistä on vietetty pitkään ja hartaasti ja jatkuuhan tämä vielä pari päivää. Tilastollisesti katsoen mielenkiintoisissa merkeissä. (Tuolta linkin takaa löytyy oikeasti kiinnostavia pääsiäistilastoja. Tai siis kiinnostavia, jos sattuu olemaan outo utelias tilastonikkari kuten minä.)

Punaviiniä on lipitetty niin kuin asiaan kuuluu. Alkon myynti kasvaa pääsiäisenä räjähdysmäisesti varsinkin punaviinien osalta ja koitin minäkin kantaa korteni kekoon. Mutta täytyy sanoa, että tämä kevääntulo kääntää katseet kohti kuplivia ja valkoviiniä.
Ystävä kävi pääsiäiskirkossa kaksi kertaa samana päivänä ja vielä kolmannenkin kerran seuraavana. Sitten ruvettiinkin tekemään syntiä ja lipittämään sitä viiniä. Efesolaiskirje 5:18: "Älkää juopuko viinistä, sillä siitä seuraa rietas meno." No ei me nyt hirveän riettaiksi ryhdytty, mutta kiirat karkoitettiin, kuten tapanamme on. Äitini kanssa kerran intouduimme ihan ulos asti, viime vuonna jolkotimme ystävän kanssa sisällä pari kierrosta. Samaan päädyimme tänäkin vuonna. Siinä rytmimunat soi ja jalka nousi nohevasti. Onneksi esikoinen oli kylillä kavereiden kanssa. Ei kuulemma olisi edes halunnut kuulla bakkanaaleistamme näkemisestä nyt puhumattakaan.

"Varhaisena pääsiäisenä sää suosii tai sitten ei." Kuka näitä ennusteita oikein laatii? Meillä kyllä on paistanut ihan kiitettävästi aurinko ja olen jopa päässyt vähän lenkillekin. Pirun liukasta vaan on, joten aikamoista köpöttelyä oli se.

Suklaata hain lähinnä poikien tarpeisiin. Meillä piilotetaan munat vasta maanantaina kun kuopus tulee kotiin. Minulla on ollut tapana piirtää kartta jonka avulla munia sitten etsitään. Se on vallan hauskaa meistä kaikista.

Muna juhlistaa pääsiäistä ja avittaa arkea. Juu ei. Ei minulla. Kollegakin totesi torstaina työmaalta lähtiessäni että tokko sulle tohtii munarikasta pääsiäistä toivottaa? Todettiin, että munanpiilotus on tässä mennyt sillä lailla pieleen, että minun munani on edelleen löytymättä vaikka erosta on jo se säällinen puolitoista vuotta kulunut. Viime vuonna julistetiin munapulaa pääsiäisen aikaan kun häkkikanalat kiellettiin, mutta nyt ei sellaista pulaa pitäisi enää olla. Vale, emävale, tilasto. MOT.

Meillä ei tänä vuonna syödä pashaa eikä mämmiä vaan pashakakkua. Tehdas käynnistyy jahka esikoinen tulee mummilta. Katsotaan miten onnistuu agar agarilla, minä kieltäydyin ostamasta liivatetta.
Pääsiäistä juhlitaan keltaisilla kukilla. On noissa tulppaaneissa keltaiset reunat.

Rairuohosta ei tullut mitään ja tipumme pääsivätkin sitten onnenbambuun. Onnellisia ovat sielläkin, oli perinteistä eli ei.

Ja ne meidän pääsiäispuput, joista varmasti tulette kuulemaan pääsiäisen jälkeenkin. Koitamme antaa niiden kotiutua rauhassa. Aivan syötävän suloisia ovat. (Tahaton sanavalinta, jonka annoin sitten jäädä. Kasvissyöjäperheessä ei kosketa pääsiäisenäkään lampaaseen saati pupuihin.)

***

Puro. Vaikka yöllä pakastaa, niin päivisin jo purot lorisee. I-ha-naa! Sitä paitsi nyt on kesäaika. Vaikkakin vähän aikaa kesään vielä.

15 kommenttia:

 1. Pidetään peukkuja, että sinua pian lykästäisi - kevät on vasta alussa. ;)

  Aurinkoista on ollut, mutta paikoitellen jalkakäytävät ovat vielä jäässä ja kävely menee köpöttelyksi.

  Ostin eilen vihdoin itselleni suklaamunia ja juhlistan niillä pääsiäistä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä minäkin toivon. Taidn taas tänään lähteä pienelle köpöttelylle ulkomaailmaan. Se prinssi ei kuulemma haekaan kotiovelta?!?

   Minä koitan vielä yhden illan pitää näppini erossa poikien pääsiäismunista niin päästään taas piilotus- ja etsimishommiin huomenna kun kuopus tulee kotiin.

   Poista
  2. Prinssisi voi tulla vastaan vaikkapa päiväkävelyllä. ;)

   Poista
  3. Sitä mä vähän ajattelinkin ;-)

   Poista
 2. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, parempi hyvä muna kateissa kun huono nurkissa pyörimässä. Upea sanonta!

   Näitä uusia hienoja pukkaa "parempi museoitu penis kun ei penistä ollenkaan" tuli ihan spontaanisti tuossa pääsiäisen alla kun löysin Islannista Penismuseon.

   Pääsiäinen on ollut kyllä rauhallinen ja leppoisa, mutta olen minä onneton: kun taas vihdoin oli eilen vapaata molemmista pojista niin mitä teki hän? Lurppasi ystävän kanssa päivällä kuohari ja nukkui neljän tunnin päiväunet ;-)

   Poista
  2. Hmm, tässä siis Nainen40 kommentti jonka epähuomiossa poistin:

   Sun pääsiäinenhän kuulostaa oikein mukavalta punaviineineen kaikkineen ja sitäpaitsi parempi hyvä muna kateissa kuin huono nurkissa pyörimässä :D . Nuo kanit ovat niin söpöjä <3 . Meillä oli joskus rankanluppakorvakani, joka rakasti (lämmittämättömän) saunan lauteilla makoilemista ja oli muutenkin kuin koira :) .

   Poista
 3. Hulvatonta taas!!! Sulla on kyllä sana hallussa =) Sen kiiraankarkotustanssin olisin kyllä halunnut nähdä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa, että joku olisi... esikoinen tosiaan näytti kärsivälät pelkästään siitä kuullessaan ;-)

   Ja kiitos, tästä on tullut ihana harrastus, kirjoittamisesta, ja tuntuu mainiolta kuulua johonkin yhteisöön. Tämän oikean maalaisyhteisön lisäksi, tietty.

   Poista
 4. Komppaan Magdaleenaa! Voi hemmetti mutta niissä menoissa olisin tahtonut olla mukana, miks kaikki hupi menee aina sivu suun... otitko ees valokuvia?!*Toivottavast otit toivottavasti otit toivottavasti otit*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kuule, ei siinä menossa olisi kämera pysynyt näpeissä saati suljin vauhdissa mukana. Joten pakko tuottaa pettymys. Ehkä ensi pääsiäisenä virittelen jalustan ja videoin koko homman?

   Poista
  2. Tee niin ja saat mun sieluni! ;D

   Poista
  3. Haa haa, mä muutun sieluja varastavaksi pääsiäisnoidaksi heti ensi pääsiäisenä!

   Poista
 5. Ihanat munat ... Miten meni tänään , muistitko kääntää kelloa ? Minulla on 15 kelloa, varmasti joku unohtui

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Munat on tätini virkkaamat!

   Käänsin jo eilen illalla - ja mulla vaan kolme kelloa käännettävänä. Oli sitten hyvä herätä tänä aamuna.

   Ihana aurinko, ihanan rauhallinen päivä. Esikoinen tuli mummin luota ja rupesi leipomaan. Ystävä tyttärineen kävi syömässä pashakakkua ja katsomassa pupuja. Huomenna tulee kuopus. Pääsiäinen on ollut ihana ja rentouttava, toivottavasti sinullakin!

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana