Sivut

perjantai 15. maaliskuuta 2013

Testiculos habet et bene pendentes

Nappasin Kikiltä haasteen, koskapa taas on voimat vähissä ja jutut sitä myöten myös.

Unelma, jonka haluaisit toteuttaa.

Minulla tämä on niinkin proosallinen, kuin ensimmäinen ihan oma asunto. Sellainen, jonka voisin laittaa mieleisekseni ja lähteä sieltä vasta jalat edellä. Olen koko ikäni asunut vuokralla. Nyt, kohta 43-vuotiaana, olisin valmis ostamaan oman.

Suosikki tv-ohjelmasi

Minä en katso televisiota, mutta jos tähän kelpaa uutiset (ne katson ehkä keskimäärin kaksi kertaa viikossa) tai sitten vanha sarja Ally McBeal, jota seurasin aikanaan ja vasta katsoin DVD:ltä.

Elokuva, joka teki sinuun vaikutuksen.

Ensimmäinen elokuva jonka muistan tehneen minuun vaikutuksen, oli Betty Blue. Sittemmin vaikkapa Monty Pythonin tai Marx-veljesten komediat. Odotan kuumeisesti, että paikalliset Lionsit pyytäisivät minua jäsenekseen, jotta pääsisin käyttämään Grouchon repliikkiä "En tahdo kuulua yhteenkään klubiin joka huolii minut jäsenekseen". (Joo, saan odottaakin...) Kestosuosikkejani ovat Jim Jarmuschin koko tuotanto mutta eritoten Down by law, jonka jaksan katsoa aina uudelleen. Niin, ja Casablanca. Uskon, että Ilsa ja Rick vielä joskus saavat toisensa, kun tarpeeksi monta kertaa sen katson!

Oletko aamu- vai iltavirkku?

Olosuhteiden pakosta aamu- mutta jos saisin itse päättää, niin iltavirkku.

Miten juot kahvisi vai juotko lainkaan?

Miten niin juotko lainkaan? Ilman kahvia ei voi elää. Ei herää aamulla, ei pääse käyntiin eikä työnteosta tule mitään. Juon ensimmäisen kupin kotona ja sitten heti kun pojat on viety ja pääsen työmaalle, pidän kahvitunnin. Meillä on töissä sellainen ihana tapa, että myöhemmin aamuvuoroon tulevalle keitetään aina kahvit valmiiksi. Samoin iltavuoron alkaessa pääsee valmiiseen kahvipöytään. Ihan paras tapa aloittaa työpäivä - kahvintuoksu ja huomaavaiset kollegat. Niin, vastaus kysymykseen: juon kahvini niin paljolla maidolla, että jollei vaahdotettua taikka lämmitettyä maitoa ole tarjolla, joudun mikrottamaan sen. Ja vähän sokeria, kiitos. Ennen tämä oli osapuilleen viisi-seitsemän palaa, mutta sittemmin olen vieroittanut itseäni ja pärjään yhdellä. Kahvikuppini on ämpärin kokoinen, Pentikin Halla kolpakko.

Pulla, keksi vai kakku?

Kaikki. Ihan mikä tahansa makea käy minulle, olen sokerihiiri. 

Mikä sai sinut liittymään blogini lukijaksi?

Jonkun kiertotien kautta löysin Kikin ja ihastuin heti huumorintajuun ja (itse)ironiseen otteeseen. Kiki, sä oot paras!

Paheesi tai paha tapasi

Minullako?!?
No okei, on niitä kaksi:

1. Kiero huumorintaju. Se yhdistettynä loputtomaan tiedonjanoon sai minut eilen hautautumaan internetin ihmemaahan tutkailemaan, vieläkö paavin pallit tarkastetaan, vai loppuiko tapa jonnekin keskiajalle.  "Testiculos habet et bene pendentes" eli "Pallit on ja hyvin ne roikkuu" . En saanut täyttä varmuutta asiasta, mutta hyvät naurut kyllä. Joo, on minulla vähän tylsää kotona...

2. Käyn dialogeja päässäni. Ennen ja jälkeen tilanteiden tyyliin näin sitten sanon tai näin olisi pitänyt sanoa. Näissä vuoropuheluissa kiroilen ja olen huomattavasti rempseämpi ja sanavalmiimpi kuin normaalielämässä. Sitten taas kun oikeasti puhun, saatan jättää lauseet kesken ja se ärsyttää varsinkin kuopusta. 

***

Kyläluuta. Minä en ole. Viihdyn parhaiten kotona. Mutta kestitsen kyllä todella mielelläni vieraita täällä meillä. Osittain varmasti johtuu altistuksestani: on varmempaa tavata kotosalla, enpähän ainakaan ole seuraavana aamuna tukossa ja kipeä. Toinen syy on yksinhuoltajuus: lapset pyörivät jaloissa ja on työläämpää lähteä heidän kanssaan tai hommata lapsenvahtia kuin kutsua ystäviä tänne. Kolmas syy on kyllä ihan luonteeni - minä olen pesunkestävä kotikissa. Mutta huomenna lähdemme ystävän kanssa lähikaupunkiin. Tapaamme pari muutakin akkaa ja varasimme jopa hotellihuoneen. Ravintolassa on sampanja kylmässä. Ai ai, siitä tulee mahtavaa!

12 kommenttia:

 1. Hyvä listaus kertakaikkiaan ja oli pakko käydä tsekkaamassa tuo latinalitania heti kärkeen. Sehän on varsin ajankohtainen kirkollisine merkityksineen ja ennen kaikkea nyt kun uusi paavi on valittu.

  Ainoa mistä sain kylmänväreitä oli tuo sinun kahvinjuontisi - Nainen, se kahvi pitää juoda mustana ilman mitään lisiä! Ethän sinä punaviiniinkään mitään lisää eli nautintoaineet nautintoaineina ja silleen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kuule, varopa puistatuksia:

   minä saatan juoda punaviinini cokiksen kanssa ;-)
   No ok, vain harvoin. Yleensä silloin, kun viinin maku ei jostain syystä miellytäkään, tai kesähelteellä. Tätä juomaa kutsutaan Espanjassa calimochoksi.

   Poista
  2. Taas viisastuin, olen kyllä tavannut ihmisen joka laittaa valkkariinsa pienen (siis hyvin pienen) lorauksen Sprite:ä, se kuulemma antaa valkkarille paremman maun?

   Poista
  3. Tää Calimocho onkin Wine coolerin tai Spitzerin (joka siis juuri on valkkarin ja soodan tai valkkarin ja Spriten sekoitus) espanjalainen pikkuserkku.

   Mä lopautan valkoviiniin joskus hiilihapotettua lähdevettä. Tulee miedompaa.

   Poista
 2. Mahtava listaus kerta kaikkiaan. Ihan sama millaisena kahvinsa juo, minä juon ainoastaan konjakin kanssa, joten aika harvoin tulee juotua....
  Tuosta asumismuodosta sen verran, että me viihdymme asumisoikeusasunnossa. Pieni hinta päästä "lähes omaan" asuntoon, jota voi laitella melko paljon ilman lupiakin ja luvan kanssa lisää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uuh, mulle taas konjakki ei maistu edes kahvi kanssa... Tuli joskus nuorena juotua yksi viski liikaa ja mun mahani muistaa sen aina kun vaan haistankin jotain ruskeaa viinaa. Ruoanlaitossa kyllä käytetään konjakkia. Esikoinen liekittää lettuja ja minä käytän sitä kylmäsavulohipastaan. Nam.

   Meillä täällä maalla ei ole asumisoikeusasuntoja lainkaan. Yhtä taloa suunniteltiin, mutta ennakkoilmoittautuneita ja -kyselyjä ei tullut tarpeeksi. Muuten se olisikin mulle mieleinen vaihtoehto!

   Poista
 3. Kas, meillä on samat paheet. Varsinkin tuo ensimmäisen tunnistan itsessäni oikein hyvin. Siinä on mennyt tovi jos toinenkin, kun on pitänyt selvittää jotain asiaa, josta on sitten poikinut seuraava asia jne. Mitä sillä tiedolla on sitten tehnyt? No, eikö se riitä (sillä hetkellä), että tietää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta kun se etsimisen jä löytämisen lumo... Ja mulla on sellainen luonne, etten osaa antaa periksi ;-) Aikaa saa kulumaan ihan tuhottomasti siihen, että yksi asia johtaa toiseen jne. Mutta onneksi mulla nyt sairaslomalla on aikaa.

   Poista
 4. Me taidetaan olla Pepponen yhdistämät :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulin vielä takaisin sanomaan, että ihana olet sinäkin <3

   Poista
  2. Se muuten on totta. Siis että ollaan Pepponen yhdistämät (ja kai mä ihan vähän ihanakin olen, sitten). Se rakkauden apostoli tekee myyräntyötään täällä Blogistaniassa ;-)

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana