Sivut

torstai 3. tammikuuta 2013

Vanhuus ei tule yksin

Se tulee kaksin tai kolmisin? Silloin voi tulla myös ongelmia sydämen kanssa. Tai pään, niinkuin minulla taitaa tulla. Pahalta ainakin vaikuttaa. En ikinä ole ollut mikään sisustaja enkä varsinkaan sisustusesineiden keräilijä tai ostelija. Puhumattakaan, että ostaisin jotain tarpeetonta. Jotain tilpehööriä. Tai ainakaan pehmeää ja söpöä, yäk, pois se minusta. Miten ihmeessä tässä sitten kävi näin?
Lähdimme ystäväni kanssa eilen käymään Marimekon alennusmyynnissä. Yhtään rättiä ei tarttunut mukaan, mutta nuo kaksi vasemmanpuolimmaista sen sijaan muuttivat meille. Tuo raitapaitainen poika tuli viime jouluna jostain paketista ja murahtelin sille silloin. Tänä jouluna se temppuili täällä ja piiloutui milloin minnekin. Nyt se on saanut sekä äidin että pikkuveljen. Gnjäääh! Vannon tässä julkisesti, että tästä tehdään loppu tavalla tai toisella. Tuo perhe ei enää kasva. Niin kuin ei kasva meidän perheemmekään: kuopus, äiti ja esikoinen. Ehkä se hömelö sydän voi tässä yhteydessä viitata myös rakkauteen.


Minä <3 rauhalliset illat kaksin esikoisen kanssa. Olemme nyt parina iltana katsoneet jakson Twin Peaksia illan päälle, ja poika taitaa olla alun epäilyksistään huolimatta koukussa. Jee, ihanaa yhteistä aikaa. Hörskötämme hulluille tyypeille ja minä niin nautin, kun meillä on samanmoinen huumorintaju. Nautin leppoisasta olosta, vaikka toissapäiväiseltä huoltamokahvilta taas tarttui jääkaapin oveen laitettavaksi alla oleva kortti. Mutta juuri nyt, tällä hetkellä, minulla ei ole ongelmia hermojen, ainoastaan sydämen kanssa. Jonakin toisena päivänä voisin kysyä miksi Hermo-tabletit on vedetty markkinoilta? Tai ainakin se reseptivapaa versio. Joka äidin pelastus! Jokaisen keski-ikäisen ja - S -:ää lainatakseni "keskiäkäisen" toiveuni.
Keikuin kahden vaiheilla, koska aika hyvä oli myös tämä: "Kimmo, kotimainen työhansikas. Helppo vetää käteen." Taitaa sopia kuitenkin paremmin miehiseen menoon.

***

Sydän. Sydämiä myös teille kaikille ihanat lukijani ja ystäväni.

8 kommenttia:

 1. En mä muuta, mutta tahtoisin kovasti tietää Hermo-mömelöiden koostumuksen *wirn* ja jos se on kiva, saisikohan sen uudestaan myyntiin. Oishan tuo paljon parempi nimikin kuin Prozac, Efexor, Triptyl jne. Hienoja ovatten wanhat mainokset, mulla on kasa Kotiliesiä v. -29 tai jotain ja ne on hienoja! :D

  Ai niin, Twin Peaks on kova sana myös... :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin söisin paljon mieluummin suomenkielistä lääkettä. Se varmaan tehoaisikin paremmin täällä pohjolan perukoilla.

   Tänään ehkä taas yksi jakso Twin Peaksia!

   Poista
 2. Noista tontuista tuli mieleen, että kaksoissisarellani istuu sohvalla koko tonttujoukko joulun aikaan eli arviolta 15 kpl.
  Minun joulukoristeeni jäivät taaskin kaappien kätköihin.
  En ole ollenkaan jouluhminen paitsi ruokien suhteen.

  Hyvää alkanutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi hitsi, onko tääkin niitä "perinnöllistä" -juttuja? Voiko se periytyä tätä kautta ;-)

   Joo, minäkin olen aiemmin ajatellut olevani vain jouluruokaihminen, mutta alta taitaa paljastua jotain muutakin iän myötä. Paljastumisesta puheenollen - saisi paljastua se joulua edeltävä minä: söin suklaata ja join viiniä lomilla niin, että nyt pitäisi jollain ilveellä pudottaa ne nautinnollisesti hankitut kaksi kiloa. Auttaisikohan tipaton tammikuu?

   Poista
 3. Viiniä kului, juu. Ihan tipaton tammikuu olisi kai kidutusta. Suunnittelin annosten vähentämistä. Ruokapuoleen on myös kiinnitettävä vakava huomio ja - liikuntaan.
  Kohta mulla onkin siihen aikaa.

  niminmerkillä 9 työpäivää jäljellä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi hitsi! Vähiin käy ennen kun loppuu...

   Poista
 4. Oikein hyvän mielen postaus, varsinkin nuo Hermo-tabletit lämmittivät sydäntäni ja pakkohan niitä on vielä vanhan liiton ihmisillä olla.
  Toisekseen, sinuna en olisi niinkään huolissani sydämen kunnosta kun näyttää tuo viettipuoli vievän varsin vauhdikkaasti eli nauroin ihan hillittömästi tuolle sun kommentoinnillesi tuosta Kimmo-työhansikkaasta, olet sinä mainio... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinähän se taidat nuo työhanskat tuntea paremmin kuin minä ;-)

   Jostain niitä hermotablettejakin vielä kaivetaan!!!

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana