Sivut

torstai 13. joulukuuta 2012

Hossa ja Trombi-to-be

Otsikoiden keksiminen on joskus sieltä ja syvältä. Tuon tämänpäiväisen kryptisen sisältö selvinnee piakkoin. Eilen kävin paitsi naprapaatilla - ah sitä ihanuutta jumi jo vähän helpottaa - myös paikallisessa käsityöliikkeessä. Olin jo aiemmin ihaillut valtaisaa valikoimaa ja nyt kipaisin ostamassa itselleni lankaa ja esikoiselle lapaset pukinkonttiin. Kyseessä eivät ole mitkä tahansa lapaset vaan Globe Hopen mahtavat Hossat, joissa on nykyteinille välttämätön reikä etusormen kohdalla. Voi vaikka pyssyn sijasta käpälöitseä kosketusnäyttöpuhelinta lapaset kädessä. Ihan ässäkeksintö! Sanoo pasifisti.
Itselleni ostin silkkilankaa, josta aion kutoa kaulaani Trombin. Minulla on nyt juuri joku pakkomielle keltaiseen. Se ei ehkä ole mikään ihme, koska väriterapiaoppaani kertoo keltaisesta seuraavaa: "Keltainen on kuin aurinko, jonka säteet laajenevat ja antavat tilaa uusille asioille ja ymmärtämykselle. Kun ei jaksa ajatella ja kaikki tuntuu kaatuvan päälle, keltaisesta löydämme järjestyksen asioille ja vahvuuden itsetunnolle. Keltainen vahvistaa hermojärjestelmää ja lisää stressinsietokykyä sekä itseluottamusta." Bingo! Vetäisen ystävältä lainatun keltaisen hamosen päälle heti kun trombi on valmis.

Eilen taapersimme kotiin iltapäivän päätteeksi pulkan ja naapureiden kanssa. Olen nyt ollut puolitoista viikkoa ilman autoa kolmen kilometrin päässä keskustasta kahden lapsen kanssa. Ei siitä sen enempää, mutta ihan vähän meinaa jo kohta ahdistaa. Tänään on onneksi iltavuoro ja saan vähän hengähtää aamulla. Esikoinen pääsee ystävän kyydillä ja naapuri vie kuopuksen tarhaan samalla kun omansa. Minun ei tarvitse liikahtaa minnekään ennen töiden alkua. Ah, ystävät! Mitä tekisinkään ilman teitä?!?

13. 


***

"Kuusi ja puoli tarkoittaa, että on kuusi ja puoli osaa seitsemästä."

Tottahan toki!

12 kommenttia:

 1. Ja se kuus ja puoli on niin paljon enemmän kuin kuus, sehän on melkeen seiska :-D

  Minäkin ostin eilen uuden sukkalangan, ihan sun meilin innoittamana menin prisman lankoja katsoon ja ostin tuttua seiskaveikkaa uudenvärisenä ;-))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa, että intouduit! Mä täällä postiautoa odottelen ;-)

   Trombista ei tullutkaan trombia - tai siis tuli mutta piti purkaa, ei oikein asettunut - mutta uusi "omasta-päästä-mallikin" on jo puikoilla!

   Tiedätkö, mä vasta sun kommentin lukiessa oivalsin mitä tuolla kuopuksen tokaisun takana oli. Niin tietysti, sen oma ikä! Ja se on todellakin niin paljon enemmän kuin kuusi. "Melkeen seiska" niin kun sä kirjoitit!

   Poista
 2. Mulla on ollut aukko sivistyksessä, koska tutustuin nyt Hossiin ensi kertaa. Siis aivan täydellistä. Sen verran teini olen itsekin, että saatan joutua väsäämään itsellenikin moiset. Ei enää kokonaan jäätyviä käsiä, kun pitäisi vaan vähän tökkäistä luuria ulkona. Lomakin vielä, niin jopas tässä ehtisi Hossia neulomaankin. Kiitos vinkistä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai niin. Laitoin sulle vaihtarin sähköpostiin. ;p

   Poista
  2. Aukko sivistyksessä, aukko lapasissa ;-)

   Mietin itsekin, että tuollaiset nyt kutaisisi jos ehtisi ja olisi sellaista salaista aikaa, mitä äideillä ei ikinä ole.

   Poista
  3. P.S. Kiitos postista, meinasin ensin suuttua kun kuva ei ollutkaan automaattisesti näkyvillä. Että lupaa muttei annakaan. Sitten se löytyi... No joo, olisihan tuo voinut jäädä näkemättäkin ;-)

   Poista
  4. Mulla alkaa olla jo sitä salaista aikaa, mutta itsellenihän mä tietenkin tekisin ensimmäiset harjoitushossat.

   P.S. Mulla meinasi käydä samalla tavalla sen sun laittaman kuvan kanssa. Täytyy muuten mainita, että tuo kuva, jonka löysin ei ole kyllä yhtään niin edustava kuin todellisuus. ;D

   Poista
  5. Uskotaan uskotaan... Mä oon vaan kade kun se hiplaa sua ;-)

   Salaista aikaa odotellessa. Mutta tosiaalta lupasein just Pepponelle etten vähään aikaan valita. No, tuota, onhan mullakin omaa aikaa jopa niin että voin salassa pojilta kirjoittaa blogia.

   Poista
  6. Täytyy nyt kuitenkin täsmentää, kun näin telkusta ohjelman, jossa valmentaja otti reippaasti tisseistä eiku tissien alta kiinni ja auttoi kyykkäämään. Miksei mun koskaan tee sillai? Taitaa tosin olla parempi, että ei tee... ;D

   Mä olen myös jo kauan sitten lakannut kirjoittamasta blogia salaa tytsyltä tai keneltäkään muultakaan perheenjäseneltä. Se tosin tarkoittaa sitä, että konfliktien välttämiseksi täytyy muistaa kysyä lupa, jos kirjoittaa jostain läheisestä. Kokemuksesta kun tiedän, että se soppa on ällöttävän tahmaista velliä, jos yllättäen jää kiinni blogin kirjoittamisesta. Mutta älä sä nyt hyvä ihme sentään ainakaan blogille varatusta ajasta sitä salaista aikaa varasta. :)

   Poista
  7. Minä kirjoitan välillä jopa itseltäni salaa...

   Äitini lukee blogiani, pojat taas on niin pieniä, etteivät toivottavasti blogistaniassa tähän törmää. (Tai siis esikoinen kyllä voisi mutta sitä ehkä pikkasen enemmän kiinnostaa pelaaminen ja face kun joidenkin kääpien säälittävät jorinat. Ei, en tarkoita sinua;-)

   Ja toivoa sopii, ettei eksäkään kovin täällä vieraile. Ei niin, että julkisesti ihan hurjana häntä haukkuisin, mutta kuitenkin ;-)

   Poista
 3. Ajatteles Marjaana kun saat sen Pösön pois sieltä huollosta. Ah ja voih sitä juhlaa, sen jälkeen elämä on taas helppoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä jo eilen huristelin Pösöllä. Ah sitä autuutta! Nyt en taas vähään aikaan valita mistään... ;-)

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana