Sivut

sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Rakas iso esikoiseni

Odotan innokkaasti tätä päivää. Olen varannut meille runsaasti leipää ja erinäisiä päällysteitä ja mässäilemme varmasti oikein kunnolla, jahka voileipägrilli ja muut yllätykset synttäripaketeista ulos kaivetaan. Tänään ei pantata eikä kuikuilla e-koodeja - päädyin jopa ostamaan itselleni ensimmäistä kertaa viiteen vuoteen voileipäpikkelssiä, joka on ehkä maailman parasta ja epäterveellisintä krapularuokaa. Lisäksi esikoinen on suunnitellut leipovansa omenakanelirullan joten kunnon bileet saadaan varmasti pystyyn. Jokunen vieraskin meillä varmaan käy. Ystäväni, esikoisen entinen opettaja ainakin tulee käväisemään, samoin esikoisen paras ystävä mahdollisesti äiteineen.Miten tämä aika kuluukaan. Tuntuu, kuin siitä kun mietin lapsen hankintaa 15 vuotta sitten, ei olisi kuin muutama tovi. Ja nyt se vajaa kolmikiloinen nyytti on kasvanut riskiksi teini-ikäiseksi. Hui kauhistus sentään! Iloinen asia tässä tietysti on se, että minä en ole muuttunut ainakaan aivan yhtä radikaalisti. Mullistuihan minun elämäni toki kertaheitolla, mutta jotenkin olen tässä vastoinkäymisiäkin kohdatessani huomannut, että minä kyllä selviän. Melkein mistä vaan, uskoisin.

Viikolla oli flunssan ja uupumuksenkin keskellä ihana rintaapakahduttava arkinen onnenhetki: olimme laittaneet yhdessä esikoisen kanssa uunilohta ja perunaa ja söimme kolmisin pöydässä, johon kuopus puolestaan oli sytyttänyt kynttilät. Juttelimme, nauroimme, ihan arkisia, ja oikein pysähdyin kuulostelemaan, miten onnellinen oikeasti olen. Oi!

***

Onnea rakas ihana omalaatuinen 14-vuotias esikoiseni!

8 kommenttia:

 1. Onnittelu esikoiselle!
  Teillä tuntuu olevan hieno ja onnellinen perhe ja se on asia josta on syytäkin olla iloinen ja onnellinen. Kasvatustyössä olet onnistunut sillä harvalla on tuollaiset välit tuon ikäiseen nuoreen. Iso peukku siitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Peppone, tuli ihan liikutus. Mutta totta taidat puhua, juttelimme juuri reissussa erään vanhan ystäväni kanssa omista pojistamme ja siitä, miten harvinaista taitaa nykyään olla, että näin mainiosti teinin kanssa menee. Täytyy tosiaan olla siitä onnellinen.

   Peukku sinnekin, ihan muuten vaan!!!

   Poista
 2. Onnittelut esikoiselle ja hauskaa syntymäpäiväjuhlaa kaikille.
  Kiva, että sain jo eilen viettää pikkujuhlan hänen kanssaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos, meillä on kyllä ollut mukava päivä. Samoin kuin esikoisella kuulemma eilen (ja toissailtana) sun kanssasi!

   Poista
 3. Onnittelut näin jälkikäteen, meillä tuli sama luku täyteen tämän kuun 2s päivä :) Aika ihan hujahtaa ohi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Eikö ole hurjaa, miten ajan kulku kiihtyy?!?

   Poista
  2. On kyllä, jotenkin ihan järkyttävää välillä.

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana