Sivut

perjantai 9. marraskuuta 2012

Pahat possut ja vihaiset linnut

Kannattaa muuten tilata uusia astioita, vaikka miesväki nurkuisi kuinka. Joku sellainen sisäänrakennettu juttu tässä täytyy olla, kun naiset niitä halajavat lisää ja miehet (olkoonkin sitten teini-ikäiset, tässä tapauksessa) äänekkäästi vastustavat. Ystäväni kerran jätti meille puoleksi vuodeksi pienet drinksulasit, jotka hänelle ostin, koska oletti, että mies hyppisi seinille ne nähtyään. Päätyivät ehkä sittemmin piiloon kaapin takaosaan. Mutta tilattu mitä tilattu, vähän uusia astioita itselle joululahjaksi. Tästä lisää myöhemmin, jahka koko setti kotiutuu. Nyt kotiutui vaan osa, mutta kuinka suuri riemu saatiinkaan aikaan pakkausmateriaaleista!

Kuopus keksi heti, että tästähän voi tehdä Bad Piggies -raketin tai jonkin muun kulkupelin. Lopuista matskuista väkersimme Angry Birdseille pesän. Saimme helposti illan kulumaan, kun linnoittauduimme kylppäriin arkartelemaan. Tunnen itseni taas ihan superäidiksi, koska jaksoin kerrankin väkertää. Suuresta postimyyntifirmasta tulleet pakkausmateriaalit olivat kyllä vähän sietokykyni rajoilla. Pahviin tarttuu nimittäin todella helposti kaikki epäpuhtaudet, joita varastoissa epäilemättä useinkin on. Nassu kutisi vähän aikaa hommien jälkeen, mutta pääasia, että kuopus on tyytyväinen. Hänellä on ollut vähän alavireisiä päiviä muutama, ja tämä piristi häntä oivallisesti.
Superäidiksi tunnen itseni siksikin, että tässä puolikuntoisen olen luotsannut perhettämme vielä ylimääräisenkin päivä, kun kuopuksen isällä oli menoa. Poika pääsee isälleen poikkeuksellisesti torstain sijasta vasta tänään, mutta palautuu kotiin vastaavasti sitten maanantaina. Ehkä nämä rytminmuutoksetkin aiheuttavat alakuloa, tiedä häntä. Esikoinen taas on onnensa kukkuloilla, hän sai juuri syntymäpäivälahjan kuopuksen isältä reissun takia vähän etuajassa. Se oli nappihankinta: Peter J. Bentleyn Numerot -kirja, joka kertoo alaotsikkonsa mukaan, kuinka matematiikka muutti maailmaa. Matemaattisesti hyvin lahjakas esikoinen upposi kirjaan heti. Loistolahja!


***

Niin, nyt ei siis ollenkaan puhuta siitä uudesta ilmeestä, jonka vahingossa tulin tilanneeksi kuopuksen huoneeseen, vähän niin kuin joululahjaksi. Pirun nettikaupat...

Eikä siitä hotelliyöstä, jonka olin myös aikaa sitten varannut. Pakko mennä, vaikka puolikuntoisena, joten pieni nettitauko on tulossa (ja viivettä kommentteihin vastailussa).

Hyvää viikonloppua silti toivotetaan!

2 kommenttia:

  1. No teillä on ollut antoisa päivä, niin tekemisen kuin lahjojenkin suhteen. Onnittelut esikoiselle hyvästä matikkapäästä, se on sitä arvokasta "pääomaa" jota kukaan ei voi viedä. Koita ottaa rauhallisesti että saat sen taudin talttumaan, uusiutuessaan ne on aina pahempia. Hyvää viikonloppua myös teidän pesueelle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla koitti just vapaus, mutta kyllä, otan rauhallisesti. Istun rauhallisesti junassa ja luen, istun rauhallisesti ravintolassa ja syön ja istun iltaa ystävän kanssa rauhallisesti, ah!

      Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana