Sivut

torstai 22. marraskuuta 2012

Kehon muisti

Minä olen koittanut vähän googlailla aiheesta ruumiin muisti tai kehon muisti. Harmi, että tulokset ovat suurimmaksi osaksi sellaista hörhöilyä, että jopa minulla menee yli. Tämä on nimittäin varsin kiinnostava aihe. Minusta tuntuu tällä hetkellä, että minun kroppani/pääni/alitajuntani muistaa asioita, joita tapahtui vuosi sitten tähän aikaan. Vaikka en päivätajunnan tasolla koe käsitteleväni eroamme juuri nyt, jotain kuitenkin tapahtuu. Näen useammin unia aiheesta, kiristelen hampaitani, hartiat ovat ihan hirvittävän jäykät vaikka tekisin mitä.


Vanha roskiin


Tasan vuosi sitten olimme jo aika lailla varmoja eropäätöksestä mutta asuimme vielä yhdessä. Tunnelma kodissamme ei ollut ihan leppoisimmasta päästä. Ehkä pojillekin kerrottiin näihin aikoihin. Parisuhdeterapia oli todettu riittämättömäksi. Perheneuvolassa kävimme myös ja kaikenlaisia tunteita käytiin läpi. Jotenkin minusta tuntuu, että tämä kaikki kummittelee taustalla. Odotan innolla joulukuun alkua, kun kuopuksen isän virallisesta muuttopäivästä tulee vuosi. Alkaisiko sitten helpottaa?


ja uutta tilalle?


Olen kokenut tämän joskus aikaisemminkin, kun tärkeä parisuhde on päättynyt. Tasan vuosi sen jälkeen ihmettelin, miksi voin niin huonosti ilman mitään syytä. Ehkä kroppa muisti, että juuri samaan (vuoden)aikaan viimeksi voin huonosti. Tiedä häntä. Olisi kiva tietää mitä kroppa/pää/alitajunta viestittää. Vai tarvitseeko kaikkea ymmärtää tai osata selittääkään? Ehkä pitää vaan heittäytyä ja antaa elämän viedä. Ja katsoa mitä tämä prosessi tuo tullessaan, jos mitään.


***

"Äiti, onko myrkyllisiä hevosia olemassa?"

Hmmm, ei minun tietääkseni. Kuopus on  mieltynyt korttipeliin nimeltä Myrkyllisiä eläimiä. Vähemmän siinä kuitenkin noita nisäkkäitä näkyy...

6 kommenttia:

 1. Kyllähän kehoon jää kaikki asiat muistiin, niin mä ainakin uskon. Ja muuten: laulutunneilla oli joskus puhetta siitä, miten jotkin laulutavat ja melodiat jää periaatteessa lihasmuistiin! Saattaa monien vuosienkin päästä osata laulaa vaikka jonkin kauan sitten opetellun biisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä uskon myös tähän, en vaan ole löytänyt tyydyttävää teoriaa pohjalle. NO, aina ei ehkä tarvitse analysoida kaikkea, voi vaan uskoa ja elää ;-)

   Poista
 2. Ompa mielenkiintoinen ajatus! Vaikka onhan noin suuren asian ensimmäisen vuosipäivän lähestyminen sen verran suuri asia että varmaan vaikuttaa oloon, alitajuisesti tai muuten. Saakin vaikuttaa. Tai olisi ihme jos ei vaikuttaisi!
  Mutta varmasti on perää tuossa.... täytyykin alkaa tarkkailla! Itse vaan olen niin hetkessä elävä otus etten oikein edes muista mitä vuosi sitten tai kaksi tai kolme vuotta sitten tiettyyn aikaan tapahtui. =)

  VastaaPoista
 3. En minäkään yleensä näin hyvin muista, mutta sattuneesta syystä tämän kyllä ;-)

  Mukavaa viikonvaihetta sinne!

  VastaaPoista
 4. Uskon tuohon alitajunnan muistiin ja muistamiseen. Katselin kerran dokkarin joka käsitteli tätä aihetta ja siinä oli pääosissa onnettomuuksiin joutuneita ihmisiä. Osa kärsi erilaisista kiputiloista vuosipäivän lähestyessä ja osa jopa sairastui (kuume, ripuli, tms.)
  Toivotaan että kurjat fiilikset menevät ohitse sillä eteenpäin ihmisen mieli :)
  Koitahan jaksaa, kuopukselle terveisiä! :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kuulostaa mielenkiintoiselta! Olin ihan varma, etten ole ainoa. Ja kiitos, ei tässä hätää, eteenpäin, todellakin. Kuopus palajaa sunnuntaina mutta muistan pörröttää tukkaa terveiseksi sitten.

   Vointeja sinnekin!

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana