Sivut

lauantai 27. lokakuuta 2012

Vanha kunnon autonrämä

Minulla alkaa olla olo kuin siinä vanhassa lastenlaulussa, jossa aina putosi osa autosta, mutta matka sen kun vaan jatkui. Niin meilläkin, mutta kuinka kauan? Viime kertaisesta katsastuksesta olen kertonutkin, että se oli sitten ihan viimeinen kerta, kun läpi pääsimme. Jollen löydä kelpo asuntoa lähempää keskustaa, täytyy keväällä hankkia uusi uudempi auto. Voi, kuinka toivoisin voivani aloittaa autottoman elämän. Ihan tosi, kuunnelkaapa vaikka tätä.

Huurunpoisto on reistannut pitkään, ja luottokorjaajani teki varaosia odotellessa sellaisen virityksen, että tuuletin pohottaa aina kun auto on käynnissä. Ikkunat kyllä pysyvät jotakuinkin huuruttomina, mutta niin sanotusti vetää käteen. Ei kun käsiin. Radio lähti siinä rytäkässä jäähylle, samoin kaikki mahdolliset nappulat ja paneelit. Aika onton näköistä oli hetken. Vilkku oli sanoutunut irti jo aiemmin. Se vilkuttaa oikealle normaalisti, mutta vasemmalle käännyttäessä sitä pitää pitää kädellä alhaalla koko ajan kun haluaa sen vilkuttavan. Aluksi valitsin reitin sillä perusteella, että käännyin mahdollisimman vähän vasempaan. Meni hetki, ennen kun opin mestariksi siinä, että osaan kääntää rattia ja vilkuttaa yhdellä kädellä.


Harmittaa, etten ottanut kuvaa ennen korjausta.


Hansikaslokero putosi paikaltaan tuossa muutama viikko sitten. Koitimme korjata sitä jeesusteipillä, mutta huonolla menestyksellä. Nostin mokoman lokeron peräkonttiin. Kaikista haastavin vaihe koitti tässä pakkasöiden alkaessa, kun ovet olivat jäätyneet kiinni. Kun sain etuovet auki, nepä eivät enää loksahtaneetkaan kiinni ennen kun sulivat ja lämpenivät tarpeeksi, joten niitä pitää ajon aikana pitää kädellä kiinni. Esikoinen on tästä hyvästä saanut pari ylimääräistä etupenkkivuoroa. Kun esikoinen jäi koululle, sidoin oven kahvasta liinalla käsijarruun. (Juu ei, meillä ei - onneksi - paljoa poliiseja partioi.)

Kaikkein haastavin tilanne tässä viikolla oli, kun piti esikoisen lähdettyä kääntää rattia, pitää ovea kiinni, vaihtaa vaihdetta ja vilkuttaa vasemmalle yhtä aikaa. Huokaus. Aloin jo suunnitella auton räjäyttämistä taikka vakuutuspetosta. Mutta onneksi on korjaamo. Ja sen pitäjällä hyvä pokka. Eilen sain autoni takaisin ihan kotiin kuljetettuna, eikä vedä enää. Vaan lämmittää. Ah!


Pääsenköhän tänään lähikaupunkiin asti vapaalle vai jäänkö välille? Tai kokonaan kotiin makoilemaan, on vähän puolikuntoinen olokin. Saa nähdä.

8 kommenttia:

 1. :D Mä olen usein toivonut, että mulla olis useampi lonkero. Siis käsiä pari paria ainakin lisää. Ja näköjään säkin tarttisit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Mulla on sellainen teoria, jota en ole vielä saanut arvovaltaisten tahojen hyväksyttäväksi, mutta naisille pitäisi aina synnytyslaitoksella asentaa lisäkäsi. Mitä enemmän lapsia, sitä enemmän käsiä. Nerokasta, eikö totta?

   (Ja auttaisi autolla ajamisessakin!
   Hmm, ja rupesikin muuten tekemään mieli lonkeroa.)

   Poista
 2. Ahhhahaaaa anteeksi mutta kerroit niin hauskasti taas! =D =D =D

  Ihanaa viikonloppua! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viikonloppuja sinnekin,

   ja saa nauraa. Muakin naurattaa jo, kun viat (tai ainakin pahimmat niistä) on korjattu ;-)

   Poista
 3. Tutun kuuloinen auto, tosin minulla vaan pakkasella. Kuka sitä nyt pakkasella mihinkään lähtisikään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän täysin... Minun on vaan pakko lähteä pakkasellakin, mutta nyt jo ovet pysyvät kiinni.

   Tervetuloa toistekin matalaan majaani, Jokke!

   Poista
 4. Ne ovien jäätymiset (eli lukkojen jäätymiset) voat kuules omaa laiskuutta. Niihin pitää laittaa jäänestoa jotta ne pelaa. Äläkä välitä, Ransu puhaltaa koko ajan lämmintä eli viime kesän +32 asteisina päivinä kabiinissa oli kuuma!
  Vanhassa autossa on vanhojen autojen vikoj ja mitä siihen vilkkuun tulee niin se on suhte helppo korjata; ohjausvarren eli tangon verhoilu pois ja sitten korjataan eli vaihdetaan (vaikka DIY - periaatteella) pieni muovinen lärpäke joka on poikki. Anteeksi moralisoiva kommentointini mutta viat ovat yleensä pieniä (vaikka ottavatkin pattiin aivan saatanasti) ja helppo korjata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitos vinkeistä! Menenkin heti suihkimaan jäätymisenestoa. Mutta sen kun näkisi, että minä korjaan autoa - edes DIY-periaatteella...

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana