Sivut


lauantai 8. syyskuuta 2012

Positiivista huilailua

Sairaslomapäivähän siitä eilisestä sitten tuli. Käväisin terveysasemalla ja kaupassa ja loppupäivän lepäilinkin vaan rauhassa kotona. Mutta päivä oli lievästä lämmöstä ja tukkoisuudesta huolimatta aivan oivallinen. On ihanaa vetää villasukat jalkaan, piiloutua potkupukuun ja peiton alle, torkkua ja lueskella.

Voi vaikka iloita siitä, että ystävä heti aamulla kysyy tekstiviestillä vointia ja tuo sitten kasan akkainlehtiä sairaspäivän ratoksi.

Tai siitä, että on mukava uutuusdekkari luettavana ja määrättömästi aikaa. Rakastan "uusia aamuja", eli sitä, kun painuu asiat hoidettuaan aamupäivän puolella pehkuihin ja lukee kunnes nukahtaa. Siitä kun sitten herää henkiin - kahden ja puolen tunnin unien jälkeen, tällä kertaa - on ihan uusi aamu. Voi syödä uuden aamupalan ja juoda taas ämpärillisen kahvia toetakseen.

Ok, ja tehdä viherpiperryspirtelön. Minun kahvinjuonnin vähentäminen on vähän niin ja näin, mutta ainakin olen aamullisen sitruunamehulasillisen lisäksi surautellut joko smoothien taikka omena-porkkanamehun joka päivä. Ja lisännyt molempiin vehnänorasjauhetta. Se ei muuten ole hyvää, phtyih! Tänään puolilta päivin tein mustikka-banaani-lakka-smoothien luonnonjogurttiin ja ripottelin sekaan myös hampunsiemeniä (hyviä rasvahappoja, Omegaa jne), oluthiivahiutaleita (B12-vitamiinia) ja vehnä- ja kauraleseitä (kuituja, olen huono syömään leipää).

Toinen ystävä soitti kysyäkseen vointiani ja kollegalta sain paranemistoivotukset myös. Minulla on ihania ystäviä!




Lohtusuklaa se vasta parasta on. Uusi K-kauppiaamme on tilaillut toivelistaltani tuotteita (mm. tuon kuvassakin pienesti näkyvän vadelma-valkosuklaan) ja paljon muuta. Rakentelee par'aikaa luomuhyllyä. Mahtavaa palvelua!

Villatakkikin etenee pitkästä aikaa. Se on nyt hihansuita ja kaulusta vaille valmis. Ja tietenkin päättelyä. Josko sen saisi jo ensi viikon automatkoille lämmikkeeksi?

Kynttilät ja niiden valo ilahduttavat, ne on ihan pakko sytyttää joka ilta.
Mustukoon seinät ja katto...

Hupaisa höpöleffa illalla. Nauruterapiaa ja mukavaa yhdessäoloa teinin kanssa.


***

Aina on jotain positiivista. Kuluva viikko oli muuten positiivisuusviikko. Tämä postaus olkoon sen kunniaksi - tuli kyllä vähän niin kuin vahingossa.

Positiivisuutta on niin monenlaista, vaikkapa tämä Positiivarien Ajatusten aamiaisen Arjen vinkki:

Kun huomaat unohtaneesi housujen vetoketjun auki juuri kun olet aloittamassa sadan hengen edessä luennon, nykäise vetoketju kiinni, katso suoraan yleisöösi ja sano: ”Se oli tarkkaavaisuustesti.” Sitten jatkat normaalisti.

4 kommenttia:

  1. Ihana!
    Parantelemisia sinne sairastuvalle!

    VastaaPoista
  2. Ihmisillä täytyy olla kyky pelasta itsensä noloista tilanteistä pois, juuri semmoisellä keksityllä "tekosyyllä" kun se vetoketjujuttu ... .erittäin hyvää kun opetat sen lapselle kun siellä koulussa aina jotakin tapahtuu ja noloja tilanteitä voi tullaa esiin ettei hän jää masentununa ja nolona sormi suussa itkemaan vaan tulee voitajana ulos tilanteesta ... hehe , olipas kivasti nyt minulla keksittu se juttu .. toivottavasti ymmärsit, kun en osaa selitää kivemmin asiasta ...

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana