Sivut

perjantai 21. syyskuuta 2012

Etanan vauhdilla

Poikien kanssa on kyllä ihan mahtavan hauskaa. Esikoisen kanssa huumori kukkii ja käkätämme milloin millekin - yleensä huonoille jutulle. Kuopuksen jutut taas ovat ihan omaa luokkaansa ja saan tämän tästä purra poskeen ja kieleen yhtä aikaa, ettei ajattelisi, että nauran sille itselleen enkä sen selostuksille.

Alkuviikolla eskarimatkalla olemme bonganneet etanoita ja kyselleet seuraavan päivän säästä. Eilen aamulla kuopus hihkaisi heti ulos päästyään, että etana oli oikeassa, tänään on pouta. Lupailivat poutaa täksikin päiväksi. "Se on vähän niinkuin sääennustus" kuopus totesi. Mietimme osaavatkohan täkäläiset etanat ennustaa Helsingin säätä. Kuopus suunnisti sinne isänsä kanssa eilen eskaripäivän jälkeen.
Vaikka on mukavaa, joskus alkuviikosta tuntuu, että aika kulkee etananvauhdilla. Hyvin innokkaasti odotan torstaipäiviä. Kun kuopus on tullut puolitoista viikkoa sitten sunnuntaina isältään pitkän viikonlopun vietosta ja käynyt siinä välissä yhden yön torstaista perjantaihin isällään, minulla on ollut tänä aikana reilu kolme tuntia vapaata ja omaa aikaa. Se siis torstai-aamupäivällä, kun olen vienyt pojat touhuihinsa ja menen itse töihin vasta iltavuoroon. Se ei aina ihan tunnu riittävän.

Melkein tuuletin eilen, kun starttasin auton esikoulun pihalta. Juhuu, vapaata! Sekä aamupäivä, että sitten vielä lauantaina ihan kunnolla, kun esikoinenkin menee äidilleni. Olemme pyrkineet tälläämään nämä mummivierailut samoille viikonlopuille kun kuopus on isällään, ja tämä aika - jota siis on joka toinen viikonloppu - on minulle kultaakin kalliimpaa, huomaan taas. On ihanaa istahtaa rauhassa koneelle, huolehtia vain itsestään, syödä eineksiä, tehdä mitä mielii. Tänä viikonloppuna menemme ystävän kanssa lähikaupunkiin, olemme varanneet ihan hotellihuoneen. Aiomme nautiskella hyvästä seurasta, ruoasta ja juomasta ja rentoutua kunnolla.
Eilen kotiin tullessani tapasin vielä parkkipaikalta tuon kymmensenttisen niljakkeen. En ole ikinä ennen nähnyt Ukkoetanaa (eikä kyllä olisi ollut niin väliksi nytkään, yäääääks). Sekin lupasi poutaa.

2 kommenttia:

 1. Hyi olkoon, mitä olioita! Kotiloista ei olisi omalla pihalla yhtään väliä, ja tuo iso etana on kyllä inhan näköinen, yök! Mukavaa vapaata viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa viikonvaihdetta sinnekin.

   Tuo Ukkoetanan kuva on tärähtänyt, koska en millään pystynyt menemään yhtään lähemmäs kyseistä oliota.

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana